হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নোংমগী শিবগী চাং মখা তানা হন্থরক্লি; হৌখিবা নুমিৎ ১৬নিদগী নোংমগী শিবগী চাং ৩০০গী মখাদা লৈরি
য়ু.কে.দগী লাকপা কোরোনাভাইরসকী অনৌবা স্ত্রেন্না নাহল্লবা অপুনবা মীশিং ৯০ ওইরি; হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা মশিং হাপচিল্লকখিদে
10 JAN 2021 12:32PM by PIB Imphal
অনা লায়েংশঙদা পুখৎলকপা কেসশিং মওং চুম্না মেনেজ তৌবগী কেন্দ্র অমসুং স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংনা লৌখৎলিবা থৌরাংশিং অসিনা ভারত্তা শিবগী চাং মখা তানা হন্থহল্লক্তুনা ঙসি চাদা ১.৪৪ ওইরে‍। মতিং লৈবা কনতেনমেন্তকী লাল্লোং, ইচঙ থৌনা চাংয়েং তৌথোকপা অমদি মরম শুবা স্তেন্দর্দ ওফ কেয়র প্রতোকোলদা য়ুম্ফম ওইবা মান্নবা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তকী চৎন-পথাপ লৈঙাক্কী অমদি লনাই অনা লায়েংশঙশিংদা লৈহনবনা নৌনা শিবগী মশিং হন্থরকপনি‍।
হৌখিবা নুমিৎ ১৬নিসিদগী হৌনা লৈবাকসিদা নোংমদা নৌনা শিবা মীশিং ৩০০গী মখাদা লৈরি‍।
কোবিদ মেনেজমেন্ত অমসুং রেসপোন্স পোলিসীগী শরুক অমা ওইনা কোবিদ লাকশিনবখক্তা নত্তনা মতিং লৈবা ক্লিনিকেল কেয়র কোবিদনা ফীভম লুনা শোকহল্লবা অনাবশিংদা পীদুনা পুন্সি কন্ননবা অমদি শিবগী মশিং হন্থহন্নবা থৌরাংদা কেন্দ্র লৈঙাক্না অকনবা মীৎয়েঙ চঙলি‍। কেন্দ্র অমসুং স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাক্না খুৎশম্নদুনা পায়খৎমিন্নবা থৌরাংশিংনা লৈবাক শিনবা থুংনা হকশেলগী ফেসিলিতীশিং মপাঙ্গল কনখৎহল্লে‍।
ভারতনা মীওই মিলিয়ন অমদা খ্বাইদগী য়ামদনা মী শিবগী চাং (১০৯) লৈবাকশিংগী মরক্তা অমা ওইরি‍। রসিয়া, জর্মনী, ব্রাজিল, ফ্রান্স, য়ু.এস.এ., য়ু.কে. অমসুং ইতালীগুম্বা লৈবাকশিংদা মীওই মিলিয়ন অমদা শিবগী চাং কা হেন্না ৱাংলি‍।
ভারতকী হৌজিক নারিবা মীশিং ২,২৩,৩৩৫ অসি ভারতকী অপুনবা নাখিবা মীশিংগী চাদা ২.১৪ খক্তনি‍। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৯,২৯৯ নাবা ফগৎলকখিবনা অপুনবা হৌজিক নারিবা মীশিং ৮৫৫ হন্থহল্লকখি‍।
ফিগর অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা হৌজিক নারিবা মীশিংদা অহোংবা লাকখিবশিং উৎলি‍। মহারাস্ত্রদা মীওই ১,১২৩ নৌনা হাপচিল্লক্তুনা খ্বাইদগী মশিং য়াম্না হেনগৎলকপা ওইখি অদুগা রাজস্থান্দা মীশিং ৬৭২ হন্থরক্তুনা খ্বাসদগী য়াম্না মশিং হন্থরকপা ওইখি‍।
মীওই মিলিয়ন অমদা হৌজিক নারিবা মীশিংগী চাংসু ভারতকী ফীভম মালেমগী খ্বাইদগী নেমবশিংগী মরক্তা ওইরি‍। ভারত্তা লৈরিবা চাং অসি ১৬২নি অদুগা ব্রাজিল, রসিয়া, জর্মনী, ইতালী, য়ু.কেও অমসুং য়ু.এস.এ.নচিংবা লৈবাকসিংদদি মীওই মিলিয়ন অমদা হৌজিক নারিবা মীশিংগী চাং কা হেন্না ৱাংলি‍।
ঙসি ফাওবদা নাবা ফগৎলকখ্রবা অপুনবা মীশিং ১০,০৭৫,৯৫০নি‍। ফগৎলকপগী চাং চাদা ৯৬.৪২দা হেনগৎলক্লে‍।‍
নৌনা ফগৎলকখিবা মীশিংগী চাদা ৭৯দি স্তেত/য়ু.তি. ১০দগীনি‍।
কেরলাদা মীওই ৫,৪২৪ নৌনা ফগৎলক্তুনা কোবিদতগী খ্বাইদগী মশিং য়াম্না ফগৎলকপা ওইখি‍। মহারাস্ত্র অমসুং উত্তর প্রদেশতা মথংশিৎনা মীওই ২,৪০১ অমসুং ১,১৬৭ নৌনা ফগৎলকপগী পাউ লাকখি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা মীওই ১৮,৬৪৫ নৌনা নারকপা থেংনখি‍।
নৌনা নারকপা মীশিংগী চাদা ৮২.২৫দি স্তেত/য়ু.তি. ১০দগীনি‍।
কেরলাদা হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৫,৫২৮ নৌনা নারকপগী পাউ লাকখি‍। ঙরাং মহারাস্ত্রদা মীওই ৩,৫৮১ নৌনা নারকপা অমদি ছতিসগরদা মীওই ১,০১৪ নৌনা নারকপগী পাউ লাকখি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা পাউ লাকখিবা নৌনা শিখিবা মীওই ২০১গী মনুংদা চাদা ৭৩.৬৩দি স্তেত/য়ু.তি. তরেৎতগীনি‍।
মহারাস্ত্রদা মীওই ৫৭ নৌনা শিদুনা খ্বাইদগী য়ামবা ওইখি‍। কেরলাদা মীওই ২২ নৌনা শিখি অমদি ৱেস্ত বেঙ্গলদা মীওই ২০ শিদুনা মতুং ইনখি‍।
হৌজিক ফাওবদা সেম্পল ৯০ য়ু.কে.গী অনৌবা মখলগী জিনোম পোজিতিব ওইবা থেংনখি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
Sustained Decline in number of Daily Fatalities; daily deaths below 300 since the last 16 days
Total number infected with New Strain of Coronavirus from UK stands at 90; no addition in the last 24 hours
10 JAN 2021 12:32PM by PIB Delhi
The focused efforts of Centre and State/UT governments on effective clinical management of the hospitalized cases have ensured sustained decline in India’s Fatality Rate which is 1.44% today. With effective containment strategy, aggressive testing and standardized clinical management protocols based on holistic Standard of Care Protocol across government and private hospitals, the number of new deaths have dipped.
Less than 300 new deaths are being recorded in the country since the last 16 days.
As part of the COVID management and response policy, there has been a sharp focus of the Central Government on not only containing the COVID, but to reduce deaths and to save lives by providing quality clinical care to the critical and severe patients of COVID. Collaborative efforts of the Union and State/UT governments have resulted in strengthening of the health facilities across the country.
India has one of the lowest Deaths per Million population (109). Countries like Russia, Germany, Brazil, France, USA, UK and Italy have much higher deaths per million population.
India’s present active caseload of 2,23,335 consists of just 2.14% of India’s Total Positive Cases. A recovery of 19,299 cases in the last 24 hours has ensured a decline of 855 cases from the Total Active Caseload.
The figure shows the change in the Active Cases in the last 24 hours. Maharashtra recorded maximum positive change with an addition of 1,123 cases whereas Rajasthan shows maximum negative change with a drop of 672 cases.
Active Cases per million population in India are amongst the lowest in the world. The number for India is 162 whereas countries like Brazil, Russia, Germany, Italy, UK and USA have much higher active caseload per million population.
The total recovered cases are at 10,075,950 today. The Recovery Rate has improved to 96.42%.
79.12% of the new recovered cases is contributed by ten States/UTs.
Kerala saw 5,424 persons recovering from COVID. Maharashtra and Uttar Pradesh reported 2,401 and 1,167 new recoveries, respectively.
18,645 cases were registered in the last 24 hours.
Ten States/UTs have contributed 82.25% of the new cases.
Kerala reported 5,528 cases in the last 24 hours. Maharashtra recorded 3,581 new cases while Chhattisgarh reported 1,014 daily cases yesterday.
73.63% of the 201 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Seven States/UTs.
Maharashtra reported maximum deaths with 57 deaths. Kerala also saw a figure fatality count of 22 followed by 20 in West Bengal.
A total of 90 samples have been found to be positive with the new U.K variant genome.