Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload slumps to 2.50 lakh; comprises 2.43% of Total Cases
More than 99 lakh Cumulative Recoveries, highest globally, registered
02 JAN 2021 11:10AM by PIB Delhi
The trend of more daily recoveries than the daily cases has led to a continuous contraction of active cases. India’s Active Caseload dropped down to 2.50 lakh which presently stands at 2,50,183 today.
India’s active caseload comprises merely 2.43% of the total cases, now under 2.5%.
While 19,079 persons in India were found to be COVID positive, 22,926 new recoveries were registered during the same period. This has led to a net decline of 4,071 cases from the total Active Caseload in the last 24 hours.
Five States viz. Kerala, Maharashtra, Uttar Pradesh, West Bengal and Chhattisgarh contribute 62% of total active cases.
India has recorded one of the lowest new cases per million population in the last 7 days (101). Brazil, Russia, France, Italy, USA and UK have much higher cases per million population reported in the last 7 days.
India’s cumulative recoveries are inching closer to 1 crore. The cumulative recovered cases have surpassed 99 lakh (99,06,387).
The Recovery Rate has improved to 96.12% today. The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 96,56,204.
78.64% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
Kerala leads with 5,111 persons recovering from COVID while Maharashtra recorded 4,279 recoveries. West Bengal registered another 1,496 daily recoveries.
Ten States/UTs have contributed 80.56% of the new cases.
Kerala reported 4,991 cases in the last 24 hours. Maharashtra registered another 3,524 new cases yesterday while West Bengal recorded 1,153 new cases.
224 case fatalities that have been reported in the past 24 hours. 75.45% of them are from Ten States/UTs.
26.33% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 59 deaths. West Bengal also saw a fatality count of 26 while Kerala reported 23 new deaths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত এক্তিব কেসকী মশিং অসি লাখ ২.৫০দা য়াম্না তাথখ্রে; অপুনবা কেস মশিংগী শরুক ২.৪৩% ওইরি
মালেমগী খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা অপুনবা মীওই লাখ ৯৯ হেন্না নাবা ফখ্রে
02 JAN 2021 11:10AM by PIB Imphal
নোংমগী ওইনা অনৌবা লাকপা কেস মশিংদগী নাবা ফবগী মশিংনা হেনবগী চৎনবী অসি লেপ্তনা চত্থরকপগা লোয়ননা এক্তিব কেসকী মশিংদা য়াম্না তাথরকপগী ফিভম উবা ফংলি। ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেস মশিং অসি লাখ ২.৫০দা তাথরক্তুনা ঙসি ফাওবদা পুন্না ২,৫০,১৮৩ ওইরি।
হৌজিক্না ২.৫%গী মখাদা লৈরবা এক্তিব কেসকী মশিং অসিনা অপুনবা কেসকী শরুক ২.৪৩% ওইরি।
ভারত্তা অনৌবা মীওই ১৯০৭৯না কোবিদ পোজিতিব ওইখিবদা মান্নবা মতম অদুদা অনৌবা মীওই ২্‌৯২৬না নাবা ফখিবগী পাউ লাকখি। মসিনা হৌখিবা পুং ২৪দা এক্তিব ওইবা কেস মশিংদা অপুনবা ৪,০৭১ হন্থহনখি।
রাজ্য মঙা, কেরলা, মহারাস্ত্রা, উত্তর প্রদেশ, নোংচুপ বেঙ্গোল অমসুং ছতিসগরনা অপুনবা এক্তিব কেস মশিংগী শরুক ৬২% ওইরি।
ভারতনা হৌখিবা নুমিৎ ৭নি অসিদা মিলিয়নগী মীয়ামগী মনুংদা অনৌবা কেস লাকপা (১০১) খ্বাইদগী নেম্বা লৈবাক ওইরি। হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা পাউদমলকখিবগী মতুং ইন্না ব্রাজিল, রসিয়া, ফ্রান্স, ইতালী, য়ু.এস.এ. অমসুং য়ু.কে.না কেস পর মিলিয়ন পোপ্যুলেসনগী মশিং ৱাংনা লৈরি।
ভারতকী অপুনবা নাবা ফবগী মশিং অসি করোর ১দা নকশিল্লক্লি। অপুনবা নাবা ফবগী কেস মশিং অসি লাখ ৯৯ (৯৯,০৬,৩৮৭) হেনখ্রবনি।
নাবা ফবগী চাং অসি ঙসি ফাওবগী মনুংদা ৯৬.১২%দা ফগৎলকখ্রে। নাবা ফবা অমসুং এক্তিব কেসকী মশিংগী মরক্তা খেৎনবা অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি অমসুং হৌজিক্কী ওইনা ৯৬,৫৬,২০৪দা লৈরি।
অনৌবা নাবা ফবগী ৭৮.৬৪%গী শরুক অসি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী লাকপনি।
কেরলানা কোবিদতগী নাবা ফবা মীওই ৫,১১১ লৈদুনা মাংজিল থাদুনা চৎলি অমসুং মহারাস্ত্রানা মীওই ৪,২৭৯ লৈখি। নোংচুপ বেঙ্গোলনা নোংমদা নাবা ফবা মশিং ১,৪৯৬ লৈরি হায়রক্লি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১০না অনৌবা কেসকী শরুক ৮০.৫৬% পীরক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেরলাদা কেস ৪,৯৯১ লাকখি। মহারাস্ত্রাদা ঙরাং অনৌবা কেস ৩,৫২৪ লাকখিবদা নোংচুপ বেঙ্গোলনা অনৌবা কেস ১,১৫৩ লাকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২২৪ লৈখিদবগী পাউ লাকখি। মসিগী মনুংদগী ৭৫.৪৫%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি।
অনৌবা লৈখিদবগী ২৬.৩৩%দি মহারাস্ত্রাদগীনি (৫৯)। নোংচুপ বেঙ্গোলদা অনৌবা মীওই ২৬ লৈখিদবদা কেরলাদনা অনৌবা মীওই ২৩ লৈখিদে।