Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload slumps to 2.50 lakh; comprises 2.43% of Total Cases
More than 99 lakh Cumulative Recoveries, highest globally, registered
02 JAN 2021 11:10AM by PIB Delhi
The trend of more daily recoveries than the daily cases has led to a continuous contraction of active cases. India’s Active Caseload dropped down to 2.50 lakh which presently stands at 2,50,183 today.
India’s active caseload comprises merely 2.43% of the total cases, now under 2.5%.
While 19,079 persons in India were found to be COVID positive, 22,926 new recoveries were registered during the same period. This has led to a net decline of 4,071 cases from the total Active Caseload in the last 24 hours.
Five States viz. Kerala, Maharashtra, Uttar Pradesh, West Bengal and Chhattisgarh contribute 62% of total active cases.
India has recorded one of the lowest new cases per million population in the last 7 days (101). Brazil, Russia, France, Italy, USA and UK have much higher cases per million population reported in the last 7 days.
India’s cumulative recoveries are inching closer to 1 crore. The cumulative recovered cases have surpassed 99 lakh (99,06,387).
The Recovery Rate has improved to 96.12% today. The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 96,56,204.
78.64% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
Kerala leads with 5,111 persons recovering from COVID while Maharashtra recorded 4,279 recoveries. West Bengal registered another 1,496 daily recoveries.
Ten States/UTs have contributed 80.56% of the new cases.
Kerala reported 4,991 cases in the last 24 hours. Maharashtra registered another 3,524 new cases yesterday while West Bengal recorded 1,153 new cases.
224 case fatalities that have been reported in the past 24 hours. 75.45% of them are from Ten States/UTs.
26.33% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 59 deaths. West Bengal also saw a fatality count of 26 while Kerala reported 23 new deaths.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 2.50 ଲକ୍ଷକୁ ହ୍ରାସ; ଯାହା ସମୁଦାୟ ମାମଲାର 2.43 ପ୍ରତିଶତ
ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା 99 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ, ବିଶ୍ଵ ସ୍ତରରେ ସର୍ବାଧିକ
02 JAN 2021 11:10AM by PIB Bhubaneshwar
ଦୈନିକ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଅପେକ୍ଷା ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବାରୁ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର ସଂଖ୍ୟା କ୍ରମଶଃ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ବର୍ତ୍ତମାନ ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 2.50 ଲକ୍ଷକୁ ଖସି ଆଜି 2,50,183 ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସମୁଦାୟ ମାମଲାର ମାତ୍ର 2.43 ଅର୍ଥାତ 2.5% ନିମ୍ନରେ ରହିଛି ।
ଆଜି 19,079 ଜଣ ବ୍ୟକ୍ତି କୋଭିଡ ପଜିଟିଭ ଥିବାବେଳେ ସେହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ 22,926 ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ଫଳରେ ଏହା ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ 4,071 ସଂଖ୍ୟା ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
କେରଳ, ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଏବଂ ଛତିଶଗଡ ଏହି ପାଞ୍ଚଟି ରାଜ୍ୟରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର 62% ରହିଛି ।
ଭାରତ ଗତ 7 ଦିନରେ (101) ପ୍ରତି ମିଲିୟନ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ସର୍ବନିମ୍ନ ନୂତନ ମାମଲା ଥିବା ରେକର୍ଡ କରିଛି । ସେହିଭଳି ଗତ 7 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ବ୍ରାଜିଲ, ରୁଷିଆ, ଫ୍ରାନ୍ସ, ଇଟାଲୀ, ଆମେରିକା ଏବଂ ବ୍ରିଟେନ ଭଳି ଦେଶଗୁଡିକରେ ପ୍ରତି ମିଲିୟନ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ଅଧିକ ମାମଲା ରହିଛି ।
ଭାରତର ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ପାଖାପାଖି 1 କୋଟିରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା 99 ଲକ୍ଷ (99,06,387) ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।
ସୁସ୍ଥତା ହାର ଆଜି 96.12% କୁ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଛି । ଆରୋଗ୍ୟ ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହା 96,56,204କୁ ଛୁଇଁଛି ।
ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭର 78.64 ପ୍ରତିଶତ ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ରହିଛି ।
କେରଳରୁ 5,111 ଜଣ କୋଭିଡରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇ ସର୍ବାଗ୍ରେ ଥିବାବେଳେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 4,279 ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ସେହିପରି ଦୈନିକ 1,496 ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଦର୍ଶାଇଛି ।
ସମୁଦାୟ ନୂତନ ମାମଲାର 80.56 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କେରଳ 4,991 ନୂତନ ମାମଲା ରିପୋର୍ଟ କରିଛି । ଏହାରି ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଗତକାଲି ଆଉ 3,524 ଟି ନୂଆ ମାମଲା ପଞ୍ଜିକୃତ କରିଥିବାବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ 1,153 ଟି ନୂଆ ମାମଲା ରେକର୍ଡ କରିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 224 ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ସେଥିମଧ୍ୟରୁ 75.45% ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଥିବା 26.33% ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ଆସିଛି ଯେଉଁଥିରେ 59 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି । ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 26 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଥିବା ବେଳେ କେରଳରେ 23 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ସୂଚନା ମିଳିଛି ।