Prime Minister's Office
PM to lay Foundation Stone of Light House Projects under GHTC-India on 1st January
PM to also distribute PMAY (Urban) and ASHA-India awards
30 DEC 2020 7:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will lay the foundation stone of Light House Projects (LHPs) under Global Housing Technology Challenge-India (GHTC-India) at six sites across six States on 1st January 2021 at 11 AM via video conferencing. Prime Minister will also announce winners under Affordable Sustainable Housing Accelerators - India (ASHA-India) and give out annual awards for excellence in implementation of Pradhan Mantri Awas Yojana - Urban (PMAY-U) Mission.
During the event, the Prime Minister will also release a certificate course on innovative construction technologies named NAVARITIH (New, Affordable, Validated, Research Innovation Technologies for Indian Housing) and a compendium of 54 innovative housing construction technologies identified through GHTC-India. Union MoS (I/C) for Housing and Urban Affairs, along with Chief Ministers of Tripura, Jharkhand, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Gujarat, Tamil Nadu and Andhra Pradesh will be present on the occasion.
Light House Projects
The Light House Projects (LHPs) showcase the best of new-age alternate global technologies, materials and processes in the construction sector for the first time in the country at such a large scale. They are being constructed under GHTC-India which envisages to provide an ecosystem for adoption of innovative technologies in the housing construction sector in a holistic manner. The LHPs are being constructed at Indore (Madhya Pradesh), Rajkot (Gujarat), Chennai (Tamil Nadu), Ranchi (Jharkhand), Agartala (Tripura) and Lucknow (Uttar Pradesh). They comprise about 1000 houses at each location along with allied infrastructure facilities. These projects will demonstrate and deliver ready to live houses at an expedited pace within twelve months, as compared to conventional brick and mortar construction, and will be more economical, sustainable, of high quality and durability.
These LHPs demonstrate a variety of technologies, including Prefabricated Sandwich Panel System in LHP at Indore, Monolithic Concrete Construction using Tunnel Formwork in LHP at Rajkot, Precast Concrete Construction System in LHP at Chennai, 3D Volumetric Precast Concrete Construction System in LHP at Ranchi, Structural Steel Frame with Light Gauge Steel Infill Panels in LHP at Agartala and PVC Stay In Place Formwork System in LHP at Lucknow. The LHPs will serve as live laboratories for facilitating transfer of technology to the field and its further replication. This includes planning, design, production of components, construction practices and testing for both faculty and students of IITs, NITs, other Engineering colleges, Planning and Architecture colleges, builders, professionals of private and public sectors and other stakeholders.
ASHA-India
Affordable Sustainable Housing Accelerators - India (ASHA-India) aims to promote domestic research and entrepreneurship by providing incubation and acceleration support to potential future technologies. Under ASHA-India initiative, five ASHA-India Centers have been set up for providing incubation and acceleration support. The potential technology winners under acceleration support will be announced by the Prime Minister. The technologies, processes and materials identified through this initiative will provide a major fillip to young creative minds, start-ups, innovators and entrepreneurs.
PMAY-U Mission
Pradhan Mantri Awas Yojana - Urban (PMAY-U) Mission has been designed to achieve the vision of “Housing For All by 2022”. In order to recognize the outstanding contribution by States, UTs,Urban Local Bodies and beneficiaries, the Ministry of Housing and Urban Affairs has introduced annual awards for excellence in implementation of PMAY-Urban. The winners of PMAY(Urban) Awards-2019 will be felicitated during the event.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জনুৱারী ১দা জি.ঐচ.তি.সি.-ইন্দিয়াগী মখাদা লাইৎ হাউস প্রোজেক্তশিংগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
পি.এম.না পি.এম.এ.ৱাই. (অরবান) অমসুং আশা-ইন্দিয়া এৱার্দসু য়েন্থোক্কনি
30 DEC 2020 7:42PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারী ১, ২০২১গী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা ভিদিও কনফেরেন্সকী থোংদা রাজ্য তরুক্কী মফম তরুক্তা গ্লোবেল হাউজিং তেক্নোলোজী চেলেঞ্জ-ইন্দিয়া (জি.ঐচ.তি.সি.-ইন্দিয়া)গী মখাদা লাইৎ হাউস প্রোজেক্ত (এল.ঐচ.পি.)শিংগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা অহোংবা তুং কোইগদবা হাউজিং এসেলেরেসন-ইন্দিয়া (আশা-ইন্দিয়া)গী মায় পাক্লবশিংসু লাওথোক্কনি অমসুং প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-অরবান (পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু) মিশনগী থবক থোইদোক হেন্দোক্না পাংথোকপশিংদা চহিগী মনাসু য়েন্থোক্কনি।
থৌরম অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা NAVARITIH (ন্যু, এফোর্দেবল, ভেলিদেতেদ, রিসর্স ইনোভেসন তেক্লোজী ফোর ইন্দিয়ন হাউশিং) হায়না কৌবা ইনোবেতিব কন্সত্রক্সন তেক্নোলোজীশিংগী সর্তিফিকেত কোর্স অমসুং জি.ঐচ.তি.সি.-ইন্দিয়াগী থোংদা মশক খঙলবা ইনোবেতিব হাউজিং তেক্নোলোজী ৫৪গী কম্পেন্দিয়ম অমসু থাদোক্কনি। থৌরম অদুদা হাউজিং অমসুং অরবান এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী (মনীং তম্বা)গা লোইননা ত্রিপুরা, ঝারখন্দ, উত্তর প্রদেশ, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, তমিল নাদু অমসুং আন্ধ্র প্রদেশকী গী মুখ্য মন্ত্রীসু শরুক য়াগনি।
লাইৎ হাউস প্রোজেক্তশিং
লাইৎ হাউস প্রোজেক্ত (এল.ঐচ.পি.)শিং অসিনা য়াম্না চাউনা কন্সত্রক্সনগী লমদা খ্বাইদগী ফবা অনৌবা মতমগী ওল্তর্নেৎ গ্লোবেল তেক্নোলোজীশিং, মেতরিএলশিং অমসুং প্রোসেসশিং উৎপা লৈবাক অসিদা অহানবা ওইরগনি। কন্সত্রক্সন অসি জি.ঐচ.তি.সি.-ইন্দিয়াগী মখাদা পায়খৎলি, মসিগী পান্দম অপুনবা ওইনা হাউজিংগী লমদা অনৌবা তেক্নিক শিজিন্ননবা মতিক চাবা ফিভম অমা ফংহনবনি। ইন্দোর (মধ্য প্রদেশ), রাজকোৎ (গুজরাত), চেন্নৈ (তমিলনাদু), রাঞ্চী (ঝারখন্দ), অগরতলা (ত্রিপুরা) অমসুং লখনৌ (উত্তর প্রদেশ)দা লাইৎ হাউস প্রোজেক্তশিংগী কন্সত্রক্সন পায়খৎলি।
মসিগী এল.ঐচ.পি.শিং অসিনা ইন্দোরদা এল.ঐচ.পি.দা হান্ননা শেমগৎলবা সেন্দৱিচ পেনেল সিস্তেম, রাজকোৎতা এল.ঐচ.পি.দা তনেল ফ্রেমৱর্ক শিজিন্নদুনা মোনোলিথিক কংক্রিৎ কন্সত্রক্সন, চেন্নৈদা এল.ঐচ.পি.দা প্রিকাস্ত কংক্রিৎ কন্সত্রক্সন সিস্তেম, রাঞ্চীদা এল.ঐচ.পি.দা ৩দি. ভোল্যুমেত্রিক প্রিকাস্ত কংক্রিৎ কন্সত্রক্সন সিস্তেম, আগরতালাদা এল.ঐচ.পি.দা লাইৎ গোজ স্তীল ইনফিল পেনেলশিংগা লোইননা স্ত্রকচরেল স্তীল ফ্রেম অমসুং লখনৌদা এল.ঐচ.পি.দা প্লেস ফোর্মৱর্ক সিস্তেমদা পি.ভি.সি. স্তেগা লোইননা তেক্নোলোজীশিংগী ভেরাইতী অমা উৎলদুনা।
আশা-ইন্দিয়া
অহোংবা তুং কোইবা য়ুমগী খোংজেল – ভারত (আশা-ইন্দিয়া)না তুংলমচৎকী ওইথোকপা য়াবা তেক্নোলোজীশিংদা ইনক্যুবেসন অমসুং এসেলেরেসনগী ঙাক্লৌ ফংহন্দুনা দোমেস্তিক রিসর্স অমসুং ওন্ত্রপ্রিনরশিপ য়োকখৎপগী পান্দম থম্লি। আশা-ইন্দিয়াকী খোংথাংগী মখাদা, ইনক্যুবেসন অমসুং এসেলেরেসনগী ঙাক্লৌ ফংহন্নবা আশা-ইন্দিয়া সেন্তর মঙা শেমগৎলে। এসেলেরেসনগী ঙাক্লৌ মখাদা ওইথোকপা য়াবা তেক্নোলোজীসিংগী মনা ফংলবশিং অদু প্রধান মন্ত্রীনা লাওথোক্কনি। খোংথাং অসিগী থোংদগী তেক্নোলোজীশিং, থৌওংশিং, মেতরিএলশিং মশক খঙদোকপনা নহাশিংদা ক্রিএতিব মাইন্দ, স্তার্তঅপশিং, ইনোবেসনশিং অমসুং ওন্ত্রপ্রিনরশিংদা ইনোৎ পীরগনি।
পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু. মিশন
প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা – অরবান (পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু.) মিশন অসি “২০২০ ফাওবগী মনুংদা পুম্নমক্কী য়ুম”গী মিৎয়েং অদুবু মপুং ফাহন্নবা দিজাইন তৌখিবনি। রাজ্যশিং, য়ু.তি.শিং, অরবান লোকেল বোদীশিং অমসুং বেনিফিসরীশিংগী মপা লৈত্রবা থৌদাংশিং অদুবু শক খঙলদুনা, হাউজিং অমসুং অরবান এফিয়র্স মন্ত্রালয়না পি.এম.এ.ৱাই.-অরবানগী থবক পায়খৎপদা থোইদোক হেন্দোকপশিংদা মনা পীনবগীদমক হৌদোকখি। থৌরম অদুদা পি.এম.এ.ৱাই. (অরবান) এৱার্দ-২০১৯ অসি পীগনি।