প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না অনৌবা ভাউপুর-অনৌবা খুর্জা সেক্তর অমসুং ইস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রেত কোরিদোরগী ওপরেস্নেল কন্ত্রোল হৌদোকখ্রে
ইনফ্রাস্ত্রকচরগী চাউখৎ-থৌরাং অসি পোলিতিক্সতকী ৱাংনা থমগদবনি হায়খ্রে
29 DEC 2020 2:21PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা অনৌবা-ভাউপুর-অনৌবা খুর্জা সেক্তর অমসুং ইস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রেত কোরিদোরগী ওপরেস্নেল কন্ত্রোল হৌদোকখ্রে। থৌরম অদুদা কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী পিয়ুশ গোয়ল অমসুং উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী য়োগী আদিত্যনাথসু শরুক য়াখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং হৌদোকখিবদা অপেনবা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি খুর্জা ভাউপুর ফ্রেত কোরিদোরদা অহানবা মালগারী চেনখিবদা ঐখোয়না আত্মনির্ভর ভারতকী খোঞ্জেল অদু তাবা ফমলে। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রয়াগরাজ ওপরেস্নেল কন্ত্রোল সেন্তর অসি অনৌবা ভারতকী পাঙ্গলগী খুদম অমা ওইরিবা অনৌবা কন্ত্রোল সেন্তরশিংগী মনুংদা অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি লৈবাক অমা হেক্তগী পাঙ্গলগী হৌরকফম্নি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতনা অচৌবা শেন্মিৎলোন অমা ওইনবগী লম্বীদা খোঙজেল য়াংনা চংল্লিবা অসিদা খ্বাইদগী অফবা কনেক্তিবিতী অসি লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী মরুওইবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি সরকারনা হৌখিবা চহি তরুক অসিদগী অনৌবা কনেক্তিবিতীগী মশক খুদিংমক্তা মিৎয়েং থমদুনা থবক পায়খৎলি। মহাক্না হায়খি মদুদি সরকারনা হাইৱেশিং, রেলৱেশিং, এয়রৱেশিং, ৱাতরৱেশিং অমসুং আই-ৱেশিংগী কাঙ্খোং মঙা অসিদা মিৎয়েং থম্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি ঙসি ইস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রেত কোরিদোরগী অচৌবা শরুক অমা হৌদোক্লিবা অসি মসিগী মায়কৈদা থাংজিনবা অচৌবা খোঙথাং অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ইস্তর্ন দেদিকেতেদ কোরিদোর অসিগী তঙাইফদবা অদুদা শাফু পীখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মী মশিং হেনগৎলকপগা লোইননা শেন্মিৎলোন হেনগৎলকই অমসুং ফ্রেতকী দিমান্দ শরুক কয়া হেনগৎলকই। মহাক্না হায়খি মদুদি পেসেঞ্জর ত্রেল অমসুং মালগারী ত্রেক অমা খক্তদা চৎলি, মরম অসিনা মালগারীগী খোংজেল তপ্পি। মহাক্না হায় মদুদি মালগারীগী খোংজেল তপ্লবা অমসুং অপনবা পীরবদি, পুথোক-পুশিন তৌবগী মমলসু হেনগৎপা তাবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি তাংখৎলকপনা মরম ওইদুনা ঐখোয়গী পোৎথোক অসি লৈবাক অসিগী কৈথেলশিংগা লোইননা মীরমদসু অথোই অহেন তান্নবদা মায়থিবা নংই। মহাক্না হায়খি মদুদি ফিভম অসিবু হোংদোক্নবগীদমক্তা দেদিকেতেদ ফ্রেত কোরিদোরগী থৌরাং শেমখি। হৌরকপদা দেদিকেতেদ ফ্রেত কোরিদোর ২গী থৌরাং শেমখি। অৱাং নোংপোক লুধিয়ানাদগী দনকুনীগীদমক্তা দেদিকেতেদ ফ্রেত কোরিদোরদা কোয়লাগী মাইনশিং, থর্মেল পাৱর প্লান্ত অমসুং ইন্দস্ত্রিয়েল শহর য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অসিগুম্বা মখলগী দেদিকেতেদ ফ্রেত কোরিদোর অসিগী পাঙ্গলদগী পেসেঞ্জর রেলগারীশিং চেনবদা থেংথবগী সমস্যাশিং অদু লোইশিল্লগনি। মালগারীগী খোংজেল অসিগী মরমদগী ফ্রেতকী মশিং শরুক অনি ওইহনবা ঙম্লগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি মালগারীশিং মতম চানা থুংলবদি ঐখোয়গী লোজিস্তিক্স নেতৱর্ক্কী মমলসু হোংলগনি। ঐখোয়গী পোৎ হোংলগদি মসিদগী ঐখোয়গী এক্সপোর্তরশিংগী কান্নবা ওইরগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসিদগী হেন্না ফবা ফিভম শেমগৎলগনি, ললোন-ইতিক তৌবা লাইহল্লগনি লোইননা ভারত অসি ইনভেস্তকীদমক্তা পুক্নীং চিংশিন্নীংঙাই ওইরবা মফম ওইরগনি অমসুং থবক পীবগী তাঞ্জা ময়াম অমসু শেম্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ইন্দস্ত্রী, বিজিনেস, লৌমী নত্ত্রগা পোৎ লৈরিবা মীওই, পুম্নমক্না মসিগী দেদিকেতেদ ফ্রেত কোরিদোর অসিগী কান্নবা ফংগদৌরি। মহাক্না হায়খি মদুদি ফ্রেত কোরিদোরনা নোংপোক ভারত্তা ইনোৎ হাপ্লগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি চাউরাক্না কোরিদোরগী ৬০% য়ু.পি.দা তারি। মসিনা য়ু.পি.গী ইন্দস্ত্রী কয়ামরুমগী পুক্নীং চিংশিল্লগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসিগী দেদিকেতেদ ফ্রেত কোরিদোর অসিগী মরমদগী কিসান রেলসু কান্নবা ফংলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা দেদিকেতেদ ফ্রেত কোরিদোরগী থবক মমাংগী মতমদা থেংনা হৌখিবগীদমক নুংঙাইতবা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি কুমজা ২০১৪ ফাওবদা ত্রেক কিলোমীতর অমা ফাওবা শেম্বা ঙমখদে। মহাক্না হয়খি মদুদি ২০১৪দা সরকার শেম্লবা মতুংদা, লেপ্তনা য়েংশিনবা অমসুং স্তেকহোল্দরশিংগা ফম্মিন্নখিবগী মরমদগী চাউরাক্না কিলোমীতর ১১০০গী থবক মথংগী থা খরগী মনুংদা লোইশিনখি। মহাক্না মমাংগী সরকার পায়বশিংগী ৱাখল্লোন অদুবু য়ানীংদবা ফোংদোকখি, মখোয়না ত্রেক হেনগৎহনবগী মহুত্তা রেলগীরীশিংগী মশিং হেনগৎহনবদা পুক্নীং চংদুনা লৈখি। মতম অদুদা রেল নেতৱর্ক্কী মোদর্নাইজেসন্দা হেন্না ইনভেস্ত তৌখিদে। মহাক্না হায়খি মদুদি সরকার অসিনা রেল নেতৱর্ক পাকথোকহনবা লোইননা ইলেক্ত্রিফিকেসন অমসুং মী লৈতবা রেল ক্রোসিং লৌথোকপদা পুক্নীং চংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রেলৱেদা থাক খুদিংমক্তা রিফোর্মশিং পায়খৎলি, খুদম ওইনা – লুবা নানবা, হেন্না ফবা চান-থক্নবা, থক্নবা ঈশিং অমসুং অতৈ খুদোংচাবশিং। মহাক্না হায়খি মদুদি মতৌ অসুম্না রেলৱেগা মরী লৈনবা ইনফ্রাস্তরকচরগী লমদা আত্মনির্ভরতা ওইবা অসি অচৌবা মায় পাকপা অমনি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারত অসি হৌজিক অনৌবা রেল গারীশিং শাবগা লোইননা মদুবু এক্সপোর্তসু তৌরি। বারানসীনা ইলেক্ত্রিক ইঞ্জিন শাবগীদমক্তা মরুওইবা সেন্তর অমা ওইরক্লি, রায়বরেলীদা শাবা রেল কোচ হৌজিক মীরমদা এক্সপোর্ত তৌরি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিগী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী চাউখৎ-থৌরাংবু রাজনীতিদগী লাপ্না থম্নবা হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি মীরোল কয়াদা কান্নবা পীগদবা মিশন ওইহনগদবনি, চহি ৫গী রাজনীতি ওইহল্লোইদবনি। করিগুম্বা রাজনীতি দলশিংনা অথোই অহেন তান্নগে হায়রবদি ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মগুন, খোংজেল অমসুং মশিং অদুদা তান্নগদবনি। মহাক্না ইরাং হৌবা মতমদা মীয়ামগী লন-থুম মাংহন্দনবা পাউতাক পীখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ঐখোয়না ঐখোয়গী দেমোক্রেসীগী হক অদু ফোংদোকপগা লোইননা লৈবাক অসিগী মফমদা লৈরিবা থৌদাং অদুসু খক কাওরোইদনি।

Prime Minister's Office
PM Inaugurates the New Bhaupur- New Khurja Section and the Operation Control Centre of Eastern Dedicated Freight Corridor
Says Infrastructure Development Should be Kept Above Politics
29 DEC 2020 2:21PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated the New Bhaupur- New Khurja section and the Operation Control Centre of Eastern Dedicated Freight Corridor today through video conference.Union Minister, Shri Piyush Goyal and Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath were present on the occasion.
Speaking on the occasion, the Prime Minister expressed happiness on seeing the modern rail infrastructure project getting implemented on the ground. He said today when the first goods train runs in the Khurja Bhaupur freight corridor we can hear the roar of the Self reliant india. He said Prayagraj Operation Control center is one of the modern control centers and a symbol of the new strength of the new India.
The Prime Minister said Infrastructure is the biggest source of any nation's strength. He said as India is moving fast towards the path of becoming a big economic power, then the best connectivity is the priority of the country. He said the Government is working on every aspect of modern connectivity for the last six years with this in mind. He said the Government is focussing on the five wheels of highways, railways, airways, waterways and i-ways. He said today’s inauguration of a large section of Eastern Dedicated Freight Corridor is a big step in this direction.
The Prime Minister stressed on the need for these dedicated freight corridors. He said as the population grew, Economy grew, the demand on freight increased manifold. He said since both Passenger trains and Goods trains ply on the same track, the speed of the goods train is slow. He said when the speed of the goods train is slow, and there is interruption in place, obviously the cost of transportation will be high. He added being expensive, our products lose the competition in our markets of the country as well as abroad. He said the Dedicated Freight Corridor was planned to change this situation. Initially 2 Dedicated Freight Corridors were planned. Eastern dedicated Freight corridor from Ludhiana to Dankuni. This route has coal mines, Thermal power plants and industrial cities. Feeder routes are also being made for these. Western Dedicated Freight Corridor from Jawaharlal Nehru Port Trust to Dadri. In this corridor, ports like Mundra, Kandla, Pipavav, Dawri and Hazira would be served through feeder routes. He said the Industrial corridor of Delhi-Mumbai and Amritsar-Kolkata are being developed around both these Freight Corridor. He said similarly North to south and East to west Corridors are also being planned.
The Prime Minister said with such dedicated freight corridors problems of delayed passenger trains would be resolved. Due to this speed of the freight train also would increase 3 times and would be able to carry double the volume of goods. He added when goods trains arrive on time the cost of our Logistics Network would be cheaper. When our goods will be cheaper, it would benefit our exports. He said it would create a better atmosphere, Ease of Doing business would increase and India would become an attractive place to invest and many new opportunities for self-employment will also be created.
The Prime Minister said Industry, businessmen, farmers or consumers, everyone is going to benefit from this dedicated freight corridor. He said the freight corridor will boost the eastern india which is left behind industrially. He said about 60 percent of the corridor falls in UP. It would attract a lot of industries towards UP. He said Kisan Rail would be benefited due to this dedicated freight corridor. Farmers can send their produce through rail to any big markets across the country, safely and at a low price. Now through this Freight corridor their produce would reach even faster. In Uttar Pradesh a lot of Storage and cold storage facilities have come up due to Kisan Rail.
The Prime Minister lamented the huge delays in the past in implementation of the Dedicated Freight Corridor. He said until the year 2014, not even a kilometer of track could be laid. He said after the formation of the government in 2014, as a result of constant monitoring and meeting with the stakeholders about 1100 km of the work got completed in the next few months. He criticized the mentality of the previous regimes that focussed on increasing the number of trains rather than the tracks on which the train was to run. Not much investment was done on modernization of the rail network. He said this was changed with the elimination of separate rail budgets, investing on the rail track. He said the Government focussed on widening and electrification of the rail network and elimination of unmanned rail crossings.
The Prime Minister said reforms have been undertaken at every level in the railways like Cleanliness, improved food and drink and other facilities. He said similarly a major achievement in the field of self sufficiency is made in railway related manufacturing. He said India is now building modern trains and also exporting, Varanasi is becoming a major center for Electric Locomotives, Rail Coaches manufactured in Rae Bareli are now exported abroad.
The Prime Minister urged to keep the development of the country's infrastructure away from politics. He said Country's infrastructure should be a mission to benefit many generations, not 5 years of politics. If political parties have to compete, there should be competition in the quality of infrastructure, competition on speed and scale. He advised against damaging public property during demonstrations and movements. He urged not to forget one’s obligation to the nation while expressing their democratic right.