Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh reviews plans for Aero India-21;
Invites the A&D Business World to India for its Aeroshow
23 DEC 2020 2:53PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh here today reviewed the planning of Aero India-21. Department of Defence, Ministry of Defence apprised the minister that the event conforms to current International Guidelines for Exhibitions and that the event is planned to be a Business focused exhibition. The public, which is usually enthralled with the visuals of the Air Display, will witness this year’s edition in Virtual mode to make way for the Safe in-person interactions between global A&D Businesses so as to forge partnerships in the new year.
The event has witnessed tremendous interest with the space being sold out and 500+ registered Exhibitors. In view of the challenges due to COVID-19, Raksha Mantri directed that the event be held for Business days only viz 03-05 February 2021 with the essence being to achieve traction for the Aerospace and Defence industry which has faced numerous challenges in the year 2020 due to lockdown and embargo/restrictions on travel.
The senior representatives of foreign missions at New Delhi were briefed in early Oct 2020 about Aero India-21 well in advance with a view to encourage the presence of their leaders and senior most decision makers and thereafter formal invites have been extended. Aero India-21 promises to showcase India’s Aerospace and Defence manufacturing capabilities as also seek investments in India owing to a series of policy initiatives in Defence such as increase in FDI to 74% through automatic route, the Defence Acquisition Procedure-2020, revised Offset guidelines to promote Investment in India for co-development and co-production as also formulated the draft Defence Production and Export Promotion Policy 2020 (DPEPP 2020) during the pandemic period of 2020.
Raksha Mantri reaffirmed India’s resolve to be among the top five countries of the world in Aerospace and Defence manufacturing and Aero India-21 is symbolic of India’s will to be a leader amongst leaders. Shri Rajnath Singh stated that “Aatmanirbhar Bharat was the centrepiece of Prime Minister Narendra Modi's vision and that India’s Aerospace and Defence sector has matured and is continuously exploring mutually beneficial partnerships with friendly countries to set up industries in India for Indian manufactured defence equipment for India and for the World.
Raksha Mantri urged that the Indian missions be impressed upon to coordinate the efforts for the event and impress upon the Leadership and Industry captains of the Foreign countries to participate in Aero India-21 at a senior level so as to dive deep into the strategic and business opportunities available in India. The Defence Minister expressed confidence that Aero India-21 will demonstrate India’s ability to take the lead and further build on our strengths in the post COVID world.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা এরো ইন্দিয়া-২১গী থৌরাং য়াৎপশিং য়েংশিনখ্রে;
ভারতনা মসিগী এরোশো অসিগীদমক্তা এ. অমসুং দি. ব্যুজিনেস ৱর্ল্দবু ভারত্তা লাকপীনবা পাউজেল পীখ্রে
23 DEC 2020 2:53PM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ঙসি এরো ইন্দিয়া-২১গীদমক্তা শিল-লাংলিবা অমসুং থৌরাং য়াৎপশিংবু ঙসি হঙ্গৎনা য়েংশিনখ্রে। ঙাকশেল মন্ত্রালয়গী দিফেন্স বিভাগনা মন্ত্রীদা থৌরম অসিনা হৌজিক চৎনরিবা মালেমগী একজিবিসনগী কাঙলোনশিং ইল্লি অমসুং থৌরম অসি কার্বারদা মিৎয়েং থম্বা একজিবিসন অমা ওইনা শিন-লাংবনি হায়না পাউদমখি। নোংথক্কী কুমহৈদা পুক্নিং হুনবা মীয়াম্না হন্দকী চহিগী থৌরম অসিদি মালেমগী ওইবা এ. অমসুং দি.গী কারবারশিংগী মীওইশিংগী মরক্তা মীওই অমগা মীওই অমগা থেংনবদা শাফনবা অমসুং লাক্কদৌরিবা অনৌবা চহি অসিদা খুৎশম্নবগী থৌওংশিংবু মপাঙ্গল হেন্না লৈহন্নবা ভর্চুএলগী খুত্থাংদা ওইনা য়েংলগনি।
থৌরম অসিনা অহাঙবশিং লোইনা য়োনবা ঙম্নখিবা অমসুং একজিবিতর ৫০০+ হেন্না রেজিস্তর তৌরকপগী থৌওং লৈদুনা মীয়াম্না য়াম্না পাম্নবগী মওং উবা ফংখি। কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লৈরিবা শিংনবশিং অসি য়েংলদুনা, ঙাকশেল মন্ত্রীনা থৌরম অসি ইং ২০২০দা চত্থোক চৎশিন তৌবদা অথিংবা লৈখিবা অমসুং লোকদাউন থমখিবদগী খুদোংচাদবা কয়া থেংনখিবা এরোস্পেস অমসুং দিফেন্স ইন্দস্ত্রীগী পুক্নিং থৌগৎপগী পান্দমগা লোয়ননা কারবারগী নুমিৎ খক্তদা, হায়বদি ফেব্রুৱারি ৩-৫, ২০২১দা পাংথোক্নবা খঙহনখি।
নই-দিল্লীদা লৈরিবা মীরমগী মিসনশিংগী সেনিয়র মীহুৎশিংদা এরো ইন্দিয়া-২১গী মতাংদা মখোয়গী লুচিংবশিং অমসুং সেনিয়র ওইরবা ৱারেপ লৌবা মীওইশিংবু শরুক য়ানবা ওক্তোবরদা মাংজৌননা পাউ ফাওদুনা ফোর্মেল ওইবা থৌরম অসিদা শরুক য়ানবা পাউজেল পীবগী থৌওংসু লৈখ্রবনি। এরো ইন্দিয়া-২১না ভারতকী এরোস্পেস অমসুং দিফেন্সকী পোত্থোক পুথোকপা ঙম্বগী মতিক উৎপগা লোয়ননা ওতোমেতিক রুতকী খুত্থাংদা এফ.দি.আই.বু ৭৪%দা হেনগৎখিবা, দিফেন্স এক্কুইজিসন প্রোসিজর-২০২০, খুৎশম্ননা পোত্থোক শেম-শামিন্নবগীদমক্তা ভারত্তা শেল থাদরকপবু খুমাং চাউশিলহন্নবা অমসুং ইং ২০২০গী লাইচৎ মনুংদা শেমখিবা দিফেন্স প্রদক্সন অমসুং এক্সপোর্ত প্রোমোসন পোলিসী ২০২০ (দি.পি.ই.পি.পি.)গী শেমদোক্লবা ওফসেৎ গাইদলাইন্নচিংবা পোলিসী শেম্বগী খোঙথাংনচিংবগী মরম ওইদুনা ভারত্তা শেল থাদনিংবগী পুক্নিং থৌগৎনবা পান্দম থম্লি।
ঙাকশেল মন্ত্রীনা ভারতনা মালেমগী এরোস্পেস অমসুং দিফেন্সকী পোত্থোক শাবশিংগী মকোক-থোংবা লৈবাক মঙাগী মনুং চনগনি হায়বগী খোঙফম চেৎপগী মতাংদা পনখিবগা লোয়ননা এরো ইন্দিয়া-২১ অসিনা লুচিংবশিংগী লুচিংবা ওইনিংবগী ভারতকী অনিংবা অসিগী খুদম ওইরগনি হায়খি। শ্রী রাজনাথ সিংহনা “আত্মানির্ভর ভারত অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী খ্বাইদগী মরু ওইবা মঙলান্নি অমসুং ভারতকী এরোস্পেস অমসুং দিফেন্স সেক্তর অসি মপুং-মরৈ ফারে অমসুং মরী ফজনা লৈবা লৈবাকশিংগা ভারত অমসুং মালেমগীদমক্তা ভারত্তা শাবা দিফেন্সকী খুৎশু খুৎলাই শানবগী ইন্দস্ত্রী কয়া ভারত্তা শানবা খোঙলোই ওইবা য়াবা পার্ত্নর লেপ্তনা থিরি” হায়নসু ফোংদোকখি।
ঙাকশেল মন্ত্রীনা থৌরম অসিগী মতাংদা কন্না হোৎনরিবশিংগী মতাংদা ভারতকী মিসনশিংদা নীংথিনা পাউ ফাওনবা অমসুং মীরমগী লৈবাকশিংগী লুচিংবা অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মরু ওইবা মীওইশিংদা এরো ইন্দিয়া-২১দা অৱাংবা থাক্তা শরুক য়ানবা হায়নবা হায়খিবগা লোয়ননা ভারত্তা লৈরিবা স্ত্রেতজিক অমসুং কারবারগী খুদোংচাবশিংগী মরমদা খঙহন্নবসু পাউতাকখি। ঙাকশেল মন্ত্রীনা এরো ইন্দিয়া-২১ অসিনা ভারতনা লুচিংবা ঙম্বগী মতিক লৈরে অমসুং কোবিদকী মতুংগী মালেমদা ঐখোয়গী পাঙ্গল কনখৎহনবা ঙম্বগী মতিকসু লৈরে হায়না তাক্লগনি হায়খি।