Ministry of Road Transport & Highways
Transport Ministry invites public comments for introducing adoption of E20 fuel
18 DEC 2020 4:51PM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has published a draft notification GSR 757(E) dated 11th December 2020, seeking comments from the public for adoption of E20 fuel, i.e, blend of 20% of ethanol with gasoline, as an automotive fuel and for the adoption of mass emission standards for this fuel. The notification facilitates the development of E20 compliant vehicles. It will also help in reducing emissions of carbon dioxide, hydrocarbons, etc. It will help reduce the oil import bill, thereby saving foreign exchange and boosting energy security.
The compatibility of the vehicle to the percentage of ethanol in the blend of ethanol and gasoline shall be defined by the vehicle manufacturer and the same shall be displayed on the vehicle by putting a clearly visible sticker.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
ই-২০ থাউ শীজিন্নবা হৌদোক্নবগীদমক ত্রান্সপোর্ত মিনিস্ত্রিনা মীয়ামদগী ফোঙদোক্নিংবা ৱারোলশিং কৌরি
18 DEC 2020 4:51PM by PIB Imphal
ই-২০ থাউ হায়বদি পেত্রোলদা ইথানোল চাদা ২০ য়ানবা অসি গারিগী থাউ অমা ওইনা শীজিন্ননবা অমসুং থাউ অসি মৈখু থাদোকপগী মতাংদা পাক-শন্না চৎনবী অমা ওইনা শীজিন্নবা হৌদোক্নবা মীয়ামদগী ফোঙদোক্নিংবা ৱারোলশিং কৌনবা দিশেম্বর ১১,২০২০দা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রিনা দ্রাফ নোতিফিকেসন অমা জি এস আর ৭৫৭(ই)ফোঙলে। নোতিস অসিনা ই-২০ থাউ শীজিন্নবা য়াবা গারিশিং পুথোক্নবা খুদোংচাবা পীরগনি। মসিনা কার্বোন দাইওক্সাইদ, হায়দ্রোকার্বোনশিং থাদোরকপা হন্থহনবদসু মতেং পাংলগনি। মসিনা মপান্দগী থাউ লৈবদা চঙবা শেনফম হন্থদুনা ফোরেন একচেঞ্জ কল্লগনি অমসুং ইনর্জি ফংবা হেনগৎহল্লগনি।
পেত্রোলদা ইথানোল য়ানবা মতমদা গারিশিংনা শীজিন্নবা য়াগদবা ইথোনোলগী চাং অদু গারি শারিবা কম্পেনিশিংনা লেপকনি অমসুং গারিদা ইরাই লাইনা উবা স্তিক্কর অমা থেৎতুনা ইথানোল য়ানবা পেত্রোল শীজিন্নবা গারিনি হায়বা মশক তাক্কনি।