Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal invites Foreign Investors to be a part of India’s growth story;
Says India has one of the most facilitative FDI policies in the world
15 DEC 2020 1:54PM by PIB Delhi
Minister of Railways, Commerce & Industry, Consumer Affairs and Food & Public DistributionShri Piyush Goyal has welcomed the Foreign investorsto be a part of India’s growth story. Addressing the inaugural session of CII's Partnership Summit 2020 through virtual means today, he welcomed them with open arms, a red carpet and assured complete assistance, partnership & involvement through your journey in this land of opportunities.
The Minister said that continuing on an open path, India has been systematically opening up to global investors new sectors of our economy and encouraging businesses through strategic relationships with different investment partners, strengthening our economic plans for the future. He said that FDI(Foreign Direct Investment) flows in India have been continuously growing. “During the first9 months of this year, at the peak of COVID-19 pandemic, our FDI has grown. We have one of the most facilitative FDI policies in the world. During the April-September period, FDI inflows are at $40 billion, which has been higher than last year by about 13%. Last year, we announced one of the most attractive tax rates available anywhere in the world at 22% tax for businesses in India and 15% tax for new manufacturing facilities set up after October 2019.”
Shri Goyal said that a number of new schemes have been introduced including Production-Linked Incentive Scheme to attract industries to come to India. “We have investment promotion cells in all the ministries. Central Govt & States are working together to attract & promote investmentseven before the onset of the pandemic, India was rapidly announcing a slew of reform measures aimed at improving the economy & productivity levels in the economy. India is introducing conducive reforms & facilitation measures to encourage greater global involvement in our V-shaped recovery.I invite you to board the bus of development, growth & prosperity that Prime Minister Shri NarendraModiis crafting for the people of India.
Dwelling on the theme of the partnership summit, which is about partnerships for lives, livelihoods & growth, Shri Goyal said that this will help all of us in our joint endeavour to get our economies back on the growth path & encourage new opportunities. “Our aim is not only to grow sustainably at high levels but achieve the target of becoming a $5 trillion economy by 2025. Historic reforms in different sectors will hold the country in good stead in our effort to improve prosperity levels of the people. India does not wish to miss the sunshine under the warm sun that India is blessed with. We believe in the new world there will be new thinking, new opportunities for growth.Alone, we can accomplish little but together our reach may exceed beyond anyone's imagination. This is the time to be in India, this is the time to expand your presence & investments in India. India is a land of opportunities.”

বাণিজ্য আৰু উদ্যোগ মন্ত্ৰালয়
বিদেশী বিনিয়োগকাৰীক ভাৰতৰ উন্নয়ণগাঁথাৰ অংশীদাৰ হ’বলৈ আগবাঢ়ি অহাৰ আহ্বান শ্ৰী পীয়ুষ গোৱেলৰ
ক’লে : পৃথিৱীৰ ভিতৰতে আটাইতকৈ অধিক সুবিধা আগবঢ়োৱা ‘এফডিআই’ নীতি থকা অন্যতম দেশ হ’ল ভাৰত
15 DEC 2020 1:54PM by PIB Guwahati
বিদেশী বিনিয়োগকাৰীক উন্নয়ণগাঁথাৰ অংশীদাৰ হবলৈ ভাৰতলৈ আদৰণি জনাইছে ৰে’ল, বাণিজ্য তথা উদ্যোগ, গ্ৰাহক পৰিক্ৰমা আৰু খাদ্য তথা ৰাজহুৱা বিতৰণ বিভাগৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী পীয়ুষ গোৱেলে। ‘ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিং’ ব্যৱস্থাৰে ‘চিআইআই’-ৰ ‘পাৰ্টনাৰশ্বিপ ছামিট’-ৰ উদ্বোধনী অধিৱেশন সম্বোধন কৰি মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে সম্ভাৱনাৰে পূৰ্ণ এইখন দেশলৈ মুক্ত হস্তে, ৰঙা কাৰ্পেট পাৰি আদৰণি জনোৱাৰ লগতে তেওঁলোকলৈ অংশীদাৰিত্ব আৰু জড়িত হোৱাৰ জৰিয়তে সম্পূৰ্ণ সহযোগিতা আগবঢ়োৱাৰো প্ৰতিশ্ৰুতি প্ৰদান কৰে।
ভাষণ প্ৰসংগত মন্ত্ৰীজনে কয় যে, ভাৰতে গোলকীয় বিনিয়োগকাৰীসকলৰ বাবে দেশৰ অৰ্থনীতিৰ বিভিন্ন ক্ষেত্ৰসমূহ মুকলি কৰি দিয়াৰ লগতে বিভিন্ন বিনিয়োগকাৰী-অংশীদাৰৰ সৈতে কৌশলগত সম্পৰ্ক স্থাপনৰে ব্যৱসায় উত্সাহিত কৰা, ভৱিষ্যতৰ বাবে আমাৰ অৰ্থনৈতিক পৰিকল্পনাসমূহক শক্তিশালী কৰাৰ পদ্ধতিগত ভাবে প্ৰয়াস কৰিছে। ভাৰতলৈ ‘বিদেশী প্ৰত্যক্ষ বিনিয়োগ’(এফডিআই)ৰ পৰিমাণ নিৰবিচ্ছিন্ন ভাবে অব্যাহত আছে বুলিও তেওঁ জানিবলৈ দিয়ে। চলিত বৰ্ষৰ প্ৰথম ৯টা মাহ, অৰ্থাত ক’ভিড-১৯ৰ চূড়ান্ত সংক্ৰমণৰ সময়ছোৱাতো, আমাৰ ‘এফডিআই’ ভাণ্ডাৰৰ পৰিসৰ বাঢ়ি আছিল বুলি জানিবলৈ দিয়ে। ইফালে, পৃথিৱীৰ ভিতৰতে আটাইতকৈ অধিক সুবিধা আগবঢ়োৱা ‘এফডিআই’ নীতি থকা অন্যতম দেশ ভাৰত বুলিও তেওঁ অভিমত ব্যক্ত কৰে। চলিত বৰ্ষৰ এপ্ৰিল-ৰ পৰা ছেপ্টেম্বৰ মাহৰ মাজৰ সময়ছোৱাত দেশলৈ অহা ‘এফডিআই’-ৰ পৰিমাণ ৪০ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ আছিল বুলি তথ্য দাঙি ধৰা মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এই পৰিমাণ যোৱাটো বৰ্ষৰ এই একেছোৱা সময়ত অহা ‘এফডিআই’-তকৈ ১৩%ৰে অধিক আছিল বুলি তথ্য দাঙি ধৰে। ভাৰতত ব্যৱসায় কৰাৰ বাবদ আদায় দিবলগীয়া ২২% কৰ আৰু ২০১৯চনৰ পৰৱৰ্তি সময়ত নতুনকৈ স্থাপন কৰা উত্পাদনী প্ৰকল্প স্থাপন কৰাৰ বাবদ ধায্য কৰা ১৫% কৰৰ পৰিমাণো পৃথিৱীৰ ভিতৰতে আটাইতকৈ আকৰ্ষনীয় বুলি উল্লেখ কৰে মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে।
ভাৰতলৈ উদ্যোগসমূহক আকৰ্ষিত কৰাৰ লক্ষ্যৰে ‘উত্পাদন-সংযোজিত উত্সাহ প্ৰদান আঁচনি’কে ধৰি বহুকেইখন আঁচনি ৰূপায়ণৰো ব্যৱস্থা কৰা হৈছে বুলি উল্লেখ্ কৰে শ্ৰী গোৱেলে। “আমাৰ সকলো মন্ত্ৰালয়তে ‘বিনিয়োগ উত্তৰণ কোষ’ আছে। আনকি মহামাৰীৰ পূৰ্বেও ভাৰতলৈ বিনিয়োগ আকৰ্ষিত কৰাৰ বাবে কেন্দ্ৰ আৰু ৰাজ্য চৰকাৰসমূহে একত্ৰিত হৈ বহুবোৰ সংস্কাৰমূলক পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছিল। মহামাৰীৰ পৰৱৰ্তি পৰিস্থিতিতো আমাৰ ‘ভি-শ্বেপড্ ৰিক’ভাৰী’ৰ ক্ষেত্ৰত বিস্তৃত পৰিসৰৰ গোলকীয় সহযোগিতা সম্ভৱ কৰি তুলিব পৰাকৈ ভাৰতে উপযুক্ত সংস্কাৰ আৰু সা-সুবিধা আগবঢ়াব পৰাকৈ এলানি পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীয়ে ভাৰতৰ জনসাধাৰণৰ বাবে সজ্জিত কৰা ‘বিকাশ, প্ৰগতি আৰু সমৃদ্ধিৰ যানখন’ৰ আৰোহী হোৱাৰ বাবে মই আপোনালোকক আমন্ত্ৰণ জনাইছো”।
শীৰ্ষ সন্মিলনখনে সাৰোগত কৰা মূল বিষয়বস্তু--‘জীৱন, জীৱিকা তথা প্ৰগতিৰ বাবে অংশীদাৰিত্ব’ৰ প্ৰসংগত অভিমত ব্যক্ত কৰি মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে “এই সন্মিলনে আমাৰ অৰ্থনীতিক প্ৰগতিৰ পথলৈ ওভতাই আনি নতুন সম্ভাৱনাৰ দিশে আগবাঢ়ি যোৱাৰ বাবে যৌথ প্ৰয়াস চলোৱাৰ ক্ষেত্ৰত আমাৰ সকলোকে সহায় কৰিব। তেওঁ কয়, ধাৰাবাহিক ভাবে উচ্চ হাৰত প্ৰগতি কৰাই আমাৰ কেৱল লক্ষ্য, নহয় বৰঞ্চ ২০২৫ চনৰ ভিতৰত ৫ ত্ৰিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰৰ অৰ্থনীতি গঢ়ি তুলিবও আমি বিচাৰিছো”।