মশিং য়ামদবা কাংবুগী মন্ত্রালয়
কোরোনা লাইচৎ মনুংদা ভারত্তা অতেনবা ফিল্মশিংনা ৱাখল তাহনবা অমসুং মরুওইবা পাউজেল পীবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি: মুক্তার অব্বাস নাগবি
নিউ দিল্লিদা “ইন্তরনেসনেল কোরোনা ভাইরস সোর্ত ফিল্ম ফেস্তিবেল”দা মুক্তার অব্বাস নাগবি ৱা ঙাংখি
14 DEC 2020 2:55PM by PIB Imphal
মাইনোরিতি এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী মুক্তার অব্বাস নাগবিনা হায়খি কোরোনা লাইচৎ মনুংদা থৌনা, কৎথোকপা অমসুং চেকশিনবগা লোয়ন্না সরকার, খুন্নাই, সেনিমা অমসুং মেদিয়ানা ভারত্তা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। অৱাবা মনুং অসিদা ৱাখল তাহনবা অমসুং মরুওইবা পাউজেল পীবদা অতেনবা ফিল্মশিংনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
ঙসি নিউ দিল্লিদা এন.এম.দি.সি কনভেন্সন সেন্তরদা “ইন্তরনেসনেল কোরোনা ভাইরস সোর্ত ফিল্ম ফেস্তিবেল”দা ৱা ঙাংবদা শ্রী নাগবিনা হায়খি কোরোনা লাইচৎ মনুংদা মীয়াম ৱাখল তাহনবদা অতেনবা ফিল্মনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি।
থৌরম অদুদা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী প্রকাস জাবরেকার, শক্নাইরবা ফিল্মগী মীওইশিং, তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংগী দিপ্লোমেতশিং, পাউমীশিং, অখঙ-অহৈশিং অমসুং অতোপ্পা শক্নাইরবশিং শরুক য়াখি। “ইন্তরনেসনেল কোরোনা ভাইরস সোর্ত ফিল্ম ফেস্তিবেল”দা লৈবাক ১০৮তগী ফিল্ম ২৮০০ হেন্না শরুক য়াখি। হায়রিবা ফিল্মশিং অসি কোরোনা লাইচৎ মনুংদা অনাবা ফহনবা, চেকশিন-থৌরাং অমসুং পুন্সিশিংদা য়ুম্ফম ওইবনি।
শ্রী নাগবিনা হায়খি কোরোনা লাইচৎনা মরম ওইদুনা মতম শাংনা ফিল্ম নম্বা য়ৈথোকখি। অৱাবা তানফম অসিদা, অতেনবা ফিল্মশিংনা মীয়াম নুংঙাইহনবা খক নত্তনা কোরোনাগী শিংনবশিংগী মতাংদা মীয়াম ৱাখল তাহনখি। কোরোনা লাইচৎকী মতাংদা নিউজ চেন্নেলশিং, হরাও-কুহ্মৈগী চেন্নেলশিং, শান্ন-খোৎনবগী চেন্নেলশিং নৎত্রগা ললোন-ইতিক্কী চেন্নেলশিংনা শিংথাংনিঙাই ওইবা থৌদাং অমা লৌখি।
শ্রী নাগবিনা হায়খি লৈবাক অমদা অৱাবা তাবা মতমদা, সরকার, খুন্নাই, সেনিমা অমসুং মেদিয়ানা অপুনবা ওইনা পুকচেল শেংনবা লৈবাক্কী অমসুং মীওইবা খুন্নাইগী য়াইফনবা মখোয়গী লৌফম থোকপা থৌদাংশিং লৌরি হায়বসি পুৱারিনা খুদম অমা ওইরি।
মহাক্না হায়খি চহিচা কয়াগী মতুংদা মালেম শীনবা থুংনা কোরোনা লাইচৎকী মওংদা অসিগুম্বা অৱাবা অমা মায়োক্নরি। মীরোল কয়া অসিগুম্বা অৱাবা অমা থেংনখিদ্রি। ভারত্তা মপুংফারবা খুন্নাই অমা, সরকার, সেনিমা অমসুং মেদিয়ানা অৱাবা অসিগী পাম্বৈ অমা পুথোক্নবা থৌদাং অমা লৌনবা ঐখোয়না উপ্না তাবা উনা লোংনা হাইদোক্তুনা হোৎনরি।
শ্রী নাগবিনা হায়খি হৌখিবা থা ১০ অসিদা লৈঙাক, খুন্নাই, সেনিমা অমসুং মেদিয়াগী থবক শুবগী চৎনবী, লমচৎ-শাজৎ অমসুং কৎথোকপদা অফবা অহোঙবা অমা লাক্লে। চৎন-কাংলোনশিং খক্তনা অহোঙবশিং অসি পুরকপা নত্তে, মীয়াম্না ৱারেপ লৌবদগী অহোঙবা পুরকপনি। ঙসিদি, কোরোনা লাইচৎ অসিদা, কাংলুপ খুদিংমক্না থবক শুবগী চৎনবী অমসুং পুন্সি মহিংদা অচৌবা অহোঙবা অমা উবা ফংলে।
শ্রী নাগবিনা হায়খি ভারতকী মীয়াম অপাকপা স্ক্রিন্দা খুন্নাইদা অফবা পাউজেল পীবা নুংঙাইবা ফিল্মশিং য়েংবদা ঙাউজৈ । ফিল্মশিং অমসুং মেদিয়া অসি ঐখোয়গী পুন্সিগী তৎন-থানবা য়াদ্রবা শরুক অমা ওইবা খক নত্তনা, মখোয়না খুন্নাইদা অকনবা ইথিল অমা পীরি। মসি কোরোনা লাইচৎ মনুংদা অতেনবা ফিল্মশিংনা উৎলে।
ইন্তরনেসনেল কোরোনা ভাইরস সোর্ত ফিল্ম ফেস্তিবেলদা ৱা ঙাংবদা ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী প্রকাস জাবরেকারনা হায়খি কোরোনাভাইরসতা য়ুম্ফম ওইবা অতেনবা ফিল্মশিং উৎনবা ফিল্ম ফেস্তিবেল অমা পাংথোকপা অসি অঙকপনি। তোপিক অমদা ফেস্তিবেল অসিদা লৈবাক ১০৮কী ফিল্ম ২,৮০০ শরুক য়াবা অসি মীয়ামগী অঙকপা হৈশিংবগী খুদম অমনি। ফেস্তিবেল অশীন-অরাং তৌরিবশিং মিনিস্তরনা থাগৎখি।

Ministry of Minority Affairs
Short films in India conveying awareness and strong message played an important role during the Corona pandemic: Mukhtar Abbas Naqvi
Mukhtar Abbas Naqvi addresses “International Corona Virus Short Film Festival” in New Delhi
14 DEC 2020 2:55PM by PIB Delhi
Union Minister of Minority Affairs Shri Mukhtar Abbas Naqvi has said that the government, society, cinema and media in India have played a commendable role with courage, commitment and caution during the Corona pandemic. Short films conveying awareness and strong message played an important role during the crisis.
While addressing the “International Corona Virus Short Film Festival” at NDMC Convention Centre in New Delhi today, Shri Naqvi said that short films played a crucial role in making the people aware of challenges of the Corona pandemic.
Union Information and Broadcasting Minister Shri Prakash Javadekar, renowned film personalities, diplomats from various countries, journalists, intellectuals and other dignitaries were present on the occasion. More than 2800 films from 108 countries are participating in “International Corona Virus Short Film Festival”. These short films are based on cure, safety measure and lives during the Corona pandemic.
Shri Naqvi said that due to the Corona pandemic, shooting of films had largely been postponed for a long time. During this crisis, short films not only entertained the people but also made the people aware of Corona challenge. Different channels, be it news channel, entertainment channel, sports or business channel, all played a praiseworthy role regarding spreading awareness among the people regarding the Corona pandemic.
Shri Naqvi said that the history is a witness to the fact that whenever there is a crisis in the country, the government, society, cinema and mediaall have together performed their respective responsibilities with complete honesty in national interest and human welfare.
Shri Naqvi said that the entire world is facing such a crisis in the form of the Corona pandemic after centuries. Many generations have not seen such a challenge. Still, we have left no stone unturned to play the role of a mature society, government, cinema and media and especially in India, all these four sections became a part of solution to the problem.
Shri Naqvi said that there have been positive revolutionary changes in work culture, character and commitment of the administration, society, cinema and media during the last about 10 months. Reforms don’t take place due to only regulation, they take place due to resolution. Today, in the Corona pandemic, every section has been witnessing drastic change in the work culture and lifestyle.
Shri Naqvi said that the Indian society is crazy for good entertaining films, full of effective message to the society, that too on big screen. Films and media have not only become an indispensable part of our life, they also have strength to influence the society. This has been proved by short films during the Corona crisis.
Speaking at the International Coronavirus Short Film Festival,Union Minister of Information and Broadcasting Shri Prakash Javadekar said that the idea of organizing a film festival to celebrate short films made on coronavirus was wonderful. Shri Javadekar said that the festival witnessing participation of 2,800 films from 108 countries on a single topic is an example of peoples' immense talent. The Minister congratulated the organizers of the festival.