ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିଦ୍ୟାଭାଚସ୍ପତି ବାନାଞ୍ଜେ ଗୋବିନ୍ଦାଚାର୍ଯ୍ୟଙ୍କ ଦେହାନ୍ତରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୋକ
13 DEC 2020 5:13PM by PIB Bhubaneswar
ବିଦ୍ୟାଭାଚସ୍ପତି ବାନାଞ୍ଜେ ଗୋବିନ୍ଦାଚାର୍ଯ୍ୟଙ୍କ ଦେହାନ୍ତରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗଭୀର ଦୁଃଖ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ ଟ୍ଵିଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି, “ସାହିତ୍ୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିଶେଷ ଅବଦାନ ପାଇଁ ବିଦ୍ୟାଭାଚସ୍ପତି ବାନାଞ୍ଜେ ଗୋବିନ୍ଦାଚାର୍ଯ୍ୟ ଜୀ ସ୍ମରଣୀୟ ହୋଇ ରହିବେ । ସଂସ୍କୃତ ଏବଂ କନ୍ନଡ ସାହିତ୍ୟ ପାଇଁ ତାଙ୍କର ଉତ୍ସାହ ପ୍ରଶଂସନୀୟ । ତାଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟଶୈଳୀ ଭବିଷ୍ୟତ ପିଢିଙ୍କ ଉପରେ ଉପରେ ଗଭୀର ପ୍ରଭାବ ପକାଇବ । ତାଙ୍କର ଦେହାନ୍ତରେ ମର୍ମାହତ । ତାଙ୍କ ପରିବାର ପ୍ରତି ମୋର ସମବେଦନା । ଓମ୍ ଶାନ୍ତି” ।

Prime Minister's Office
PM condoles the passing away of Vidyavachaspati Bannanje Govindacharya
13 DEC 2020 5:13PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed grief over the demise of Vidyavachaspati Bannanje Govindacharya.
In a tweet, the Prime Minister said, "Vidyavachaspati Bannanje Govindacharya Ji will be remembered for his great contributions to literature. His passion towards Sanskrit and Kannada were admirable. His works will continue influencing the future generations. Pained by his demise. Condolences to his family. Om Shanti."