PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
04 DEC 2020 5:40PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
India’s Active Caseload further dips to 4.35% of Total Cases, Daily Recoveries outnumber daily New Cases for the past 7 Days, More than 0.9 Cr Cumulative Recoveries registered
India’s active caseload has fallen to 4.35% mark today from 4.44% yesterday. Continuing with the trend of the last 7 days, India has reported more daily recoveries than the daily new cases during the past 24 hours. India’s Active Caseload presently stands at 4,16,082 today. While 36,595 persons in India were found to be infected with COVID, 42,916 new recoveries were registeredduring the same period. The difference of 6,321 between new recoveries and new cases has led to a net decline of 6,861 cases from the total Active Caseload in the last 24 hours. India still continues to have one of the lowest cases per million population in the world (6,936) much lower than many other countries of the Western Hemisphere. The Recovery Rate has improved to 94.2% today. The total recovered cases stand at 90,16,289. The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing andpresently stands at 86,00,207. 80.19% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs. Maharashtra leads with 8,066 persons recovering from COVID while Kerala recorded 5,590 recoveries. Delhi registered another 4,834 daily recoveries. Ten States/UTs have contributed 75.76% of the new cases. Kerala reported 5,376 cases in the last 24 hours. Maharashtra registered 5,182 new cases yesterday while Delhi recorded 3,734 new cases. 540 case fatalities that have been reported in the past 24 hours. 77.78% of them are from Ten States/UTs. 21.29% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 115 deaths. Delhi also saw a fatality count of 82 while West Bengal reported 49 new deaths. When compared globally, India has one of the lowest case fatalities per million population (101).
For details:
PM holds All Party Meeting to discuss Covid-19 vaccination strategy; Eight potential vaccines including three indigenous ones are in different stages of trial in India: PM
Prime Minister Shri Narendra Modi participated in the All Party Meeting today via video conferencing to discuss the Covid-19 vaccination strategy in India. The Prime Minister said that the government is developing a comprehensive vaccination strategy. He emphasised that the world is looking towards India for the development of a safe and affordable vaccine.The Prime Minister shared his experience of visiting the vaccine manufacturing facilities in Ahmedabad, Pune, and Hyderabad, informing that about eight potential vaccines, currently in different stages of trial, will be manufactured in India, that includes the three indigenous vaccines. The Prime Minister said that it is expected that the vaccine will be available in the coming few weeks. The vaccination campaign will kickstart in India as soon as the vaccine is approved by the scientists. The Central government is working in close coordination with the State governments to identify the priority groups for vaccination. Underlining India's vaccine distribution expertise, capacity and presence of an experienced and vast network for vaccination, the Prime Minister said that this will help us in streamlining Covid vaccination. Collaboration with State Governments will be established for additional cold chain equipment and other such logistical requirements.
For details:
Text of PM’s closing remarks at All Party Meeting
For details:
Vice President releases commemorative postage stamp in honour of late Prime Minister, Shri I K Gujral
The Vice President of India, Shri M Venkaiah Naidu today paid rich tributes to the late Prime Minister, Shri I K Gujral while releasing through virtual mode a commemorative postage stamp in his honor. The Vice President said Shri Gujral was a learned man, soft-spoken and a “gentleman-politician”, who never compromised on his values irrespective of the challenges or hardships he had faced. “Bearing an amiable demeanour, he was courteous to a fault and made friends across the political spectrum”, he added. Shri Naidu also appealed to the people to not lower the guard and continue to take all precautions by following COVID-19 protocols like wearing a mask, frequent hand-washing and maintaining a safe distance.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Assam: In Assam, 165 cases detected out of 28,008 tests conducted with positivity rate of 0.59% while 177 patients are discharged. Total cases- 2,13,336 out of which recovered- 97.89% & active cases- 1.64%, State Health Minister tweeted.
• Manipur: Three more deaths recorded to take total COVID-19 toll to 296, official report yet to mention two deaths.
• Meghalaya: In the wake of two more deaths due to COVID-19 in Meghalaya during the last 24 hours, the death toll in the state went up to 116 while 52 new COVID-19 positive cases were detected in the state during the period. The number of active cases as on date is 648.
• Sikkim: With 27 new cases, active COVID-19 cases in Sikkim stand at 320.
• Maharashtra: The BrihanMumbai Municipal Corporation is gearing up to vaccinate around 1 crore people in a month as soon as the vaccine is approved. For this, the civic body has made a blueprint of the vaccination process and they are planning to vaccinate Mumbaikars first. The civic body also has plans to include medical staff, solid waste management staff, police force and citizens above 50 years in the priority list for vaccination.
• Gujarat: Gujarat recorded 1,540 fresh cases of coronavirus and 13 deaths in the last 24 hours. The caseload in the state, thus, rose to 2,14,309 while death toll reached 4,031. Also, 1,427 patients were discharged during the day. Meanwhile, the Gujarat High Court order of compulsory social service at Covid Centre for those not wearing mask was stayed on Thursday by the Supreme Court. The number of active cases in Gujarat is 14,913.
• Rajasthan: - Rajasthan recorded 2,086 fresh coronavirus cases and 20 fatalities due to the disease on Thursday, taking the infection tally to 2,74,486 and the death toll from the pandemic to 2,370. A maximum of 590 fresh cases were reported from Jaipur, followed by 201 in Jodhpur and 149 in Kota among the major cities. The active cases in the state has risen to 25,544 during the post Diwali period.
• Madhya Pradesh - Madhya Pradesh on Thursday recorded 1,450 new COVID-19 cases, taking the count of infections to 2,10,374. With 13 more people succumbing, the death toll due to the pandemic rose to 3,300. Of 1,450 new cases, Indore district accounted for 560 and Bhopal 375.
• Kerala: Left MPs from Kerala who attended today’s all-party meet convened by Prime Minister have urged that Covid vaccine should be distributed free of cost. They pointed out that the proposed cost of Rs 2,500 per dose is not affordable for the common people. Meanwhile, the state recorded its highest single-day death toll yesterday after 31 deaths were confirmed as due to Covid-19. The state recorded 5,376 fresh cases. The daily test positivity rate came down to 8.89 per cent. At the same time, as part of controlling and managing the pandemic better, Kerala is likely to revise its intervention programmes at market places. Accordingly, a sub-committee is to be formed at each market to facilitate and monitor the implementation of Covid-appropriate behaviour as recommended in the SOP issued by the Centre.
• Tamil Nadu: Southern districts of Tamil Nadu witness less rains than expected due to Cyclone Burevi. Chief Minister Edappadi K Palaniswami says the new farm laws will not affect Tamil Nadu farmers but protect them from loss. Following a review meeting with officials at Circuit House in Hasthampatti, CM told reporters: ‘Oversupply of an agricultural produce will reduce its market price. The new laws ensure a pre-agreed price for the produce’.
• Karnataka: No night curfew for Christmas and New Year, hint Karnataka ministers; Health Minister Dr K Sudhakar concurred that curfew may not be necessary, but questioned the need for any celebrations. Home Minister Basavaraj Bommai on Thursday said the State Government is looking at options other than imposing a ‘night curfew’ ahead of Christmas and New Year celebrations. A number of nutritionists, doctors and activists wrote letter to CM to restart Ksheera Bhagya, giving milk to all government and added schools.
• Andhra Pradesh: Navy Day manoeuvers are held annually at Visakhapatnam by Eastern Naval Command and its Fleet. But this year no manoeuvers were held in the wake of the covid regulations. Member of Legislative Council and TDP Gannavaram Assembly constituency in-charge BatchulaArjunudu has tested positive for coronavirus for the second time and was shifted to Hyderabad for treatment.
• Telangana: 631 new cases, 802 recoveries & 2 deaths reported in the last 24 hours; Total cases: 2,72,123; Active cases: 8,826; Deaths: 1467; Discharges: 2,61,830 with a recovery rate of 96.21 per cent, while the countrywide recovery rate is 94.2 per cent.

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
04 DEC 2020 5:40PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• ভারতকী এক্তিব কেস মশিং মখা তানা হন্থরক্তুনা ঙসি চাদা ৪.৩৫ ওইরে
• হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা মীওই ৩৬,৫৯৫ কোবিদ পোজিতিপ ওইবা থেংনরে
• হায়রিবা মতম অসিদা অনৌবা মীওই ৪২,৯৬১ অনাবা ফখি
• ৱেস্তর্ন হেমিস্ফিয়ারদা লৈবা লৈবাকশিংদগী মশিং হন্থনা মালেমগী ওইনা অপুনবা মীশিং মিল্লিয়ন অমদা কেস মশিং খ্বাইদগী য়ামদবা লৈবাকশিংগী মনুংদা ভারত য়াওরি। হৌজিক মালেমগী ওইনা মিল্লিয়ন অমদা কেস ৬,৯৩৬ ওইরি
• অনাবা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলক্তুনা ঙসি চাদা ৯৪.২ লৈখি
• পি.এম.না কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনগী স্ত্রেতেজীগী মতাংদা খন্ননবা পার্তী পুম্নমক্কী মীফম পাংথোকখ্রে, লমদমসিদা শাবা য়াওনা পোতেন্সিএল ভেক্সিন নিপাল ত্রাইএলগী তোঙান তোঙানবা থাক্তা লৈরি হায়খ্রে
ভারতকী এক্তিব কেস মশিং মখা তানা হন্থরক্তুনা অপুনবা কেসকী চাদা ৪.৩৫ ওইরে, হৌখিবা নুমিৎ ৭দা নুমিৎ খুদিংগী থেংনবা অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমগী ফগৎলকপশিংনা মশিং হেল্লে, অনাবা ফরবা অপুনবা মীওই মশিং করোর ০.৯ হেল্লে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ঙরাং চাদা ৪.৪৪ ওইরম্বদগী ঙসি চাদা ৪.৩৫তা হন্থরে। হৌখিবা নুমিৎ ৭দা ওইখিবা ফিবম মখা চৎথরক্তুনা, হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা নোংমগী অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমগী অনাবা ফগৎলকপনা মশিং হেল্লে। নোংমগী অনাবা ফগৎলকপা মশিং হেনগৎলকপা অসিনা মরম ওইদুনা ঙসি ফাওবদা ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ ৪,১৬,০৮২দা লৈরে। ভারত্তা মীওই ৩৬,৫৯৫ কোবিদ পোজিতিপ ওইবা মতমদা, হায়রিবা মতম অসিদা অনৌবা মীওই ৪২,৯৬১ অনাবা ফখি। অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা অমসুং অনৌবা কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা ৬,৩২১ অসিদগী হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা কেসলোদ মশিংদগী কেস ৬,৮৬১ হন্থরে। ৱেস্তর্ন হেমিস্ফিয়ারদা লৈবা লৈবাকশিংদগী মশিং হন্থনা মালেমগী ওইনা অপুনবা মীশিং মিল্লিয়ন অমদা কেস মশিং খ্বাইদগী য়ামদবা লৈবাকশিংগী মনুংদা ভারত য়াওরি। হৌজিক মালেমগী ওইনা মিল্লিয়ন অমদা কেস ৬,৯৩৬ ওইরি। অনাবা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলক্তুনা ঙসি চাদা ৯৪.২ লৈখি। অপুনবা অনাবা ফগৎলকপা মশিং ৯০,১৬,২৮৯ য়ৌরে। অনাবা ফগৎলকপা মশিং অমসুং এক্তিব কেস মশিংগী মরক্তা লৈবা খেন্নবা তপ্না তপ্না হেনগৎলক্লি অমসুং হৌজিক ৮,০০,২০৭দা লৈরি। অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা কেসশিংগী চাদা ৮০.১৯ রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং ১০দগী ওইখি। মীওই ৮,০৬৬ কোবিদতগী ফগৎলক্তুনা মহারাস্ত্রানা মাঙজিল থারি অমসুং মীওই ৫,৫৯০ ফগৎলক্তুনা কেরলানা মথংদা চৎলি। দিল্লিদা নোংমদা মীওই ৪,৮৩৪ অনাবা ফখ্রে। অনৌবা কেসশিংগী চাদা ৭৫.৭৬ রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং ১০দগী ওইখি। হৌখিবা পুং ২৪দা কেরলাদা অনৌবা কেস ৫,৩৭৬ থেংনখি। ঙরাং মহারাস্ত্রদা অনৌবা কেস ৫,১৮২ অমসুং দিল্লিদা অনৌবা কেস ৩,৭৩৪ থেংনখি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৫৪০ শিখি। মখোয়গী মনুংদা চাদা ৭৭.৭৮ রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং ১০দগীনি। মহারাস্ত্রাদা অনৌবা লৈখিবগী চাদা ২১.২৯ ওইদুনা মীওই ১১৫ শিখ্রে। দিল্লিদা মীওই ৮২ অমসুং নোংচুপ বেঙ্গলদা মীওই ৪৯ নৌনা শিখ্রে। মালেমগী ওইনা চাংদম্নবদা অপুনবা মীশিং মিল্লিয়ন অমদা(১০১) মীওই মশিং খ্বাইদগী য়ামদনা শিবা লৈবাকশিংগী মনুংদা ভারত লৈবাক অমা ওইরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:
পি.এম.না কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনগী স্ত্রেতেজীগী মতাংদা খন্ননবা পার্তী পুম্নমক্কী মীফম পাংথোকখ্রে, লমদমসিদা শাবা য়াওনা পোতেন্সিএল ভেক্সিন নিপাল ত্রাইএলগী তোঙান তোঙানবা থাক্তা লৈরিঃ পি.এম.
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনগী স্ত্রেতেজীগী মতাংদা খন্ননবা পাংথোকপা পার্তী পুম্নমক্কী মীফমদা শরুক য়াখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি সরকারনা মপুং ফাবা ভেক্সিনেসনগী স্ত্রেতেজী অমা শেমগৎলি। মহাক্না শাফু পীখি মদুদি মালেম অসিনা অফবা অমসুং অহোংবা ভেক্সিনগীদমক ভারত্তা মিৎয়েং থম্লক্লি। প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী অহমদাবাদ, পুনে অমসুং হাইদ্রাবাদকী ভেক্সিন মেন্যুফেকচরিং ফেসিলিতীশিংগী খোংচৎক খঙলক-উরকপশিং অদু শিয়র তৌখি, হায়খি মদুদি হৌজিক হৌজিক ত্রাইএলগী তোঙান তোঙানবা থাক্তা লৈরিবা পেতেন্সিএল ভেক্সিন নিপাল ফারত্তা শাগনি, মদুদা লমদম অসিদা পুথোকপা অমসুং য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লাক্লিবা চয়োল খরগী মনুংদা ভেক্সিন অসি ফংলবা য়াই। সাইন্তিস্তশিংনা অয়াবা হেক পীরকপগা ভেক্সিনেসনগী খোংজং বারত্তা য়াম্না থুনা হৌরগনি। মরুওইনা হান্না ভেক্সিনেসন তৌগদবা কাংলুপশিংগী মতাংদা কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য সরকারশিংগা কুপ্না খন্নরি। ভেক্সিনেসনগীদমক্তা ভারতকী ভেক্সিন দিস্ত্রিব্যুসনগী এক্সপর্তাইজশিং, কেপাসিতী অমসুং লৈরিবা পাক-চাউরবা নেতৱর্ক্কী মতাংদা পল্লদুনা, পি.এম. মোদীনা হায়কি মদুদি মসিনা ঐখোয়দা কোবিদ ভেক্সিনগী থৌরাং য়াৎথোকপদা মতেং পাংগনি। রাজ্য সরকারশিংগা পুন্না শরুক য়ামিন্নদুনা অহেনবা কোল্দ চেন ইক্বুইপমেন্ত অমসুং অতৈ মথৌ তাবা লেজিস্তিকশিংসু ঐখোয়না শেমগৎকনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:
পার্তী পুম্নমক্কী মীফমদা পীখিবা পি.এম.গী লোইশিন ৱারোল
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:
লৈখিদ্রবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী আই কে গুজরাল ইকায়খুম্নবা উৎতুনা উপ-রাস্ত্রপতিনা কম্মেমোরেতিপ পোস্তেজ স্তাম্প ফোঙখ্রে
ভর্চুএল ওইনা পাংথোকপা থৌরম অমদা মহাক ইকায়খুম্নবা উৎতুনা কম্মেমোরেতিপ পোস্তেজ স্তাম্প অমা ফোঙদুনা ঙসি ভারতকী উপ-রাস্ত্রপতি শ্রী এম ভেনকিয়া নাইদুনা লৈখিদ্রবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী আই কে গুজরালগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি শ্রী গুজরাল, মহাক্না অৱাবা কয়া মায়োক্নরবসু মহাক্কী গুনশিং কৈদৌঙৈদা শন্তাইনদবা নিংথিনা খঙলবা, ৱাঙাং ফজবা অমসুং “পুকচেল চাউবা রাজনিতিৱালা” অমনি। রাজনিতিগী লমদা মহাক্কী মরুপ কয়া লৈরমখি। রাজনিতিৱালাশিংনা মখোয়গী ময়োক্তা লৈবশিং লাম্বা ওইনা লৌনবা অমসুং য়েক্নবা ওইনা লৌদনবা রাজনিতিৱালা খুদিংমক্তা অপীল তৌরদুনা উপ-রাস্ত্রপতিনা হায়খি মখোয় অফবা খুন্নাইগী মরীশিং থম্নগদবনি। দলশিংনা ‘লৈবাক্না অহানবা’ হায়বা থৌশিল ইনগদবনি অমসুং মখোয়গী য়ানদবশিং থাদোক্কদবনি অমসুং লৈবাক্কী য়েংলগা মপান লৈবাক্কী থৌশিল শৌগৎদবনি। কোবিদ-১৯গী চৎন-পথাপশিং হায়বদি মাক্স উপ্পা, য়াম্না তোইনা খুৎ-শা হাম্বা অমসুং থাপ্না লৈবা ঙাক্তুনা চেকশিন-থৌরাংশিং মখা তানা ইন্নবা শ্রী নাইদুনা মীয়ামদা অপীল তৌখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• অসাম: অসামদা পোজিতিব ওইবগী চাং চাদা ০.৫৯% ওইখিবগা লোইননা তেস্ত ২৮,০০৮ তৌখিবগী মনুংদা কেস ১৬৫ থেংনখি অদুগাপেসেন্ত ১৭৭ দিসচার্জ তৌখ্রে। অপুনবা কেসশিং- ২,১৩,৩৩৬ মসিগী মনুংদা ফগৎখিবশিং- ৯৭.৮৯% ওইখি অমসুং এক্তিব কেসশিং – ১.৬৪% ওইখি, হায়না রাজ্যগী হকশেল মন্ত্রীনা ত্বীত তৌরকখি।
মনিপুর: অহুম অমুক শিখিবগা লোইননা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা শিখিবশিংগী মশিং অদু ২৯৬ য়ৌখ্রে, ওফিসিয়েল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অনি অমদি শিখিবগী পাউ অদু পনখিদে।
মেঘালয়া: হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা মেঘালয়াদা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা অনি অমুক শিখিবা থেংনখিবগা লোইননা, রাজ্য অসিদা শিখিবশিংগী মশিং অদু ১১৬দা হেনগৎখ্রে অদুগা রাজ্য অসিদা মতম অসিগী মনুংদা অনৌবা পোজিতিব কেস ৫২ থেংনখি। হৌজিক ফাওবদা এক্তিব কেসশিংগী মশিং অদু ৬৪৮ শুখ্রে।
সিক্কিম: সিক্কিমদা অনৌবা কেস ২৭ থেংনখিবগা লোইননা এক্তিব কোবিদ কেসশিংগী মশিং অদু ৩২০ লৈখি।
মহারাস্ত্র: ব্রিহানমুম্বাই মুনিসিপাল কোর্পোরেশন্না ভেক্সিন হেক এপ্রুব তৌবগা থা অমগী মনুংদা মীওই করোর ১ মবা নক্না ভেক্সিনেত তৌনবা শেম-শারি। মসিগীদমক্তা, সিভিক বোদী অসিনা ভেক্সিনেশনগী প্রোসেসকী ব্লুপ্রিন্ত অমা শেমখ্রে অমসুং মখৌয়না মুম্বাইকারশিং অদু হান্না ভেক্সিনেত তৌনবা থৌরাং তৌরি।
গুজরাত: গুজরাত্তা হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা কোরোনাভাইরসকী অনৌবা কেস ১,৫৪০ থেংনখি অমসুং ১৩ শিখিবা লৈখি। রাজ্য অসিদা কেসলোদ অদু ২,১৪,৩০৯দা হেনগৎলকখি অদুগা শিখিবশিংগী মশিং অদু ৪,০৩১ য়ৌখ্রে। মসিগীশু মথক্তা নুমিৎ অদুমক্তদা পেসেন্ত ১,৪২৭ দিসচার্জ তৌখ্রে। গুজরাত্তা এক্তিব কেসশিংগী মশিং অদু ১৪,৯১৩ ওইখি।
রাজস্থান: রাজস্থানদা শগোলশেল নুমিত্তা কোরোনাভাইরসকী অনৌবা কেস ২,০৮৬ থেংনখি অমসুং লাইনা অসিনা মরম ওইরগা ২০ অমুক শিখিবা থেংনখি, মসিনা ইনফেক্সন তৌবগী মশিং অদু ২,৭৪,৪৮৬ য়ৌখ্রে অমসুং লাইচৎ অসিনা মরম ওইরগা শিখিবগী মশিং অদু ২,৩৭০ য়ৌখ্রে। রাজ্য অসিদা লৈরিবা এক্তিব কেসশিংগী মশিং অদু দিৱালিগী মতুংদা ২৫,৫৪৪দা হেনগৎলকখ্রে।
মধ্য প্রদেশ: মধ্য প্রদেশতা শগোলশেল নুমিত্তা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১,৪৫০ থেংনখি, মসিনা ইনফেক্সনশিংগী মশিং অদু ২,১০,৩৭৪দা য়ৌহনখি। মীওই ১৩ অমুক শিখিবগা লোইননা, লাইচৎ অসিনা মরম ওইরগা শিখিবশিংগী মশিং অদু ৩,৩০০দা হেনগৎখি। অনৌবা কেস ১,৪৫০গী মনুংদা, ইন্দোর জিলাদগী ৫৬০ থেংনখি অমসুং ভোপালদগী ৩৭৫ ওইখি।
কেরলা: প্রধান মন্ত্রী য়াওদুনা পাংথোকখিবা ঙসিগী ওল পার্তী মীত্তা শরুক য়াখিবা কেরলাদগী লেফ এম.পি.শিংনা কোবিদ ভেক্সিন অদু লেম্না য়েন্থোক্নবা তকশিনখ্রে। মখোয়না খঙহল্লকখি মদুদি হায়রিবশিং অসি দোজ অমদা লুপা ২,৫০০ চংগনি অমসুং মীচম প্রজাগীদমক্তদি হায়রিবা অসি লৌবা ঙম্বগী ৱাংবদা ওই। মসিগী মতুং ইন্না সেন্তরনা থোকখিবা এস.ও.পি.দা পীখিবা কোবিদকা চুনবা চৎনা কাংলোনশিং অদুগী ইমপ্লিমেন্তেশন তৌবদা ফেসিলিতেত তৌনবা অমসুং মোনিতর তৌনবা মার্কেত খুদিংমক্তা সব-কমিতী অমা শেম্লগনি।
তামিল নাদু: তামিল নাদুগী সাউদর্ন দিস্ত্রিক্তশিংদা সাইক্লোন বুরেভিনা মরম ওইরগা ননোং খরা তানা চুবা য়ানা লৈ। মুখ্য মন্ত্রী, এদাপাদি কে. পলানিস্বামিনা হায়খি মদুদি অনৌবা ফার্ম লোশিং অসিনা তামিল নাদুগী লৌমীশিংদা শিওকহল্লোই অদুবু মাংবদগীদি মখোয়বু কনগনি।
কর্নাতকা: খ্রিস্তমাস্ত অমসুং নয়ু য়িবরদা নুংদাংগী কর্ফ্যু থম্লোই, হায়না কর্নাতকাগী মন্ত্রীনা ফোংদোরকখি; হকশেল মন্ত্রী, দা. কে. সুধাকরনা কর্ফ্যু অসি মথৌ তাদবা য়াই হায়না হায়খি, অদুবু কুম্হৈশিং অমহেক্তা পাংথোকপগী মথৌদি করিগী তাবগে হায়নসু হংখি। হোম মিনিস্তর, বসাৱরাজ বোম্মাইনা শগোলশেল নুমিত্তা হায়খি মদুদি রাজ্য সরকার অসিনা খ্রিস্তমাস্ত অমসুং ন্যু য়িয়রগী কুম্হৈগী মাংওইননা ‘নাইত কর্ফ্যু থম্বা নত্তনা অতোপ্পা ওপ্সনশিং য়েংলি।
অন্ধ্র প্রদেশ: নেভী দে মেন্যুভরশিং অদু ইস্তর্ন নেভেল কমান্দ অমসুং মখোয়গী ফ্লীতনা ৱিশাখাপতনমদা চহি খুদিংগী পাংথোকই। অদুবু হন্দক্কী চহি অসিদি কোবিদকী রেগুলেশনশিং অসি থোরকপনা মরম ওইরগা মেন্যুভরশিং অমত্তা পাংথোক্লরোই।
তেলঙ্গনা: হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬৩১ লৈখি, ৮০২ ফগৎখি অমসুং ২ শিখিবা থেংনখি; অপুনা কেসশিং: ২,৭২,১২৩; এক্তিব কেসশিং: ৮,৮২৬; শিখিবশিং: ১৪৬৭; দিসচার্জ তৌখিবশিং: ফগৎলকপগী চাং চাদা ৯৬.২১ ওইখিবগা লোইননা ২,৬১,৮৩০ ওইখি, অদুগা লৈবাক পুম্বগী ওইনা ফগৎলকপগী চাং অসি চাদা ৯৪.২ ওইখি।
ফেক্ত চেক