ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ଠାରୁ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଅଧିକ ରହିବା ଯୋଗୁ ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟା ହ୍ରାସ ଧାରା ବଜାୟ ରହିଛି
● ମୋଟ ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲାର 4.5% ତଳକୁ ଖସିଲା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା
03 DEC 2020 11:25AM by PIB Bhubaneswar
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଭାରତରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ତୁଳନାରେ ଅଧିକ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଭାରତରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 35,551 ନୂଆ ମାମଲା ସାମନାକୁ ଆସିଥିବା ବେଳେ 40,726 ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଫଳରେ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟା ଗୋଟିଏ ଦିନରେ 5,701 ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ବିଗତ 6 ଦିନ ହେଲା ଲଗାତର ଭାବେ ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟା ଅଧିକ ହେବାରେ ଲାଗିଛି ।
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ କରୋନା ରୋଗୀ ଆଜିକା ଦିନରେ ମୋଟ ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କର 4.5% ତଳେ ରହିଛି ।
ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲାଠାରୁ ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଅଧିକ ରହିବା ଧାରା ଜାରି ରହିଥିବାରୁ ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇବାକୁ ଲାଗିଛି । ଭାରତରେ ଏବେ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟା 4,22,943କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି, ଯାହା କି ଦେଶର ମୋଟ ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲାର 4.44% ।
ନୂଆ ମାମଲା ଠାରୁ ନୂଆ ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ଅଧିକ ହେବା ଫଳରେ ଆଜି ମୋଟାମୋଟି ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 94.11%କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ବର୍ତ୍ତମାନ ମୋଟ ସୁସ୍ଥ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟା 89,73,373କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି ଏବଂ ଏବେ ଏହା 85,50,430 ରହିଛି ।
ଦେଶରେ ଦୈନିକ ନୂଆ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାରୁ 77.64% 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ରହିଛି ।
କେରଳରେ ଦିନକରେ ସର୍ବାଧିକ 5,924 କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଦିଲ୍ଲୀରେ 5,329 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3,796 ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି ।
ଅନ୍ୟପକ୍ଷରେ ଦେଶରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଖାଦେଇଥିବା ନୂଆ ମାମଲାରେ 75.5% 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ କେରଳରେ ସର୍ବାଧିକ 6,316 ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି । ଦିଲ୍ଲୀରେ 3,944 ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଥିବା ବେଳେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3,350 ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଛି ।
ଦେଶରେ ଦିନକରେ 526 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି । ଏଥିରୁ 79.28% 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ରହିଛନ୍ତି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ସର୍ବାଧିକ 111 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି, ଯାହା ମୋଟ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁର 21.10% । ଦିଲ୍ଲୀରେ ଦିନକରେ 82 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 51 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
Daily Recoveries outnumbering daily New Cases ensures steady decline in the Active Caseload
Active Caseload falls below 4.5% of the Total Cases
03 DEC 2020 11:25AM by PIB Delhi
India has reported more daily recoveries than the daily new cases during the past 24 hours. While 35,551 persons were found to be infected with COVID in India, during the same period, India has registered 40,726 new recoveries. It has led to a net decline of 5,701 cases from the total Active Caseload in the last 24 hours.
The new recoveries continue to overtake the daily new cases continuously since the past 6 days.
India’s active caseload has fallen under the 4.5% mark today.
The trend of more daily recoveries than the daily cases has led to a continuous contraction of India’s Active Caseload. It has ensured that India’s present active caseload of 4,22,943 consists of just 4.44% of India’s Total Positive Cases.
New Recoveries outnumbering the daily New Cases has also improved the Recovery Rate to 94.11% today. The total recovered cases stand at 89,73,373. The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 85,50,430.
77.64% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
With 5,924 persons recovering from COVID, Kerala recorded maximum number of recoveries. Delhi registered another 5,329 daily recoveries while Maharashtra 3,796 new recoveries.
Ten States/UTs have contributed 75.5% of the new cases.
Kerala reported 6,316 cases in the last 24 hours. Delhi recorded 3,944 new cases while Maharashtra registered 3,350 new cases yesterday.
79.28% of the 526 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
21.10% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 111 deaths. Delhi also saw a fatality count of 82 while West Bengal reported 51 new deaths.