Ministry of Health and Family Welfare
Daily Recoveries outnumbering daily New Cases ensures steady decline in the Active Caseload
Active Caseload falls below 4.5% of the Total Cases
03 DEC 2020 11:25AM by PIB Delhi
India has reported more daily recoveries than the daily new cases during the past 24 hours. While 35,551 persons were found to be infected with COVID in India, during the same period, India has registered 40,726 new recoveries. It has led to a net decline of 5,701 cases from the total Active Caseload in the last 24 hours.
The new recoveries continue to overtake the daily new cases continuously since the past 6 days.
India’s active caseload has fallen under the 4.5% mark today.
The trend of more daily recoveries than the daily cases has led to a continuous contraction of India’s Active Caseload. It has ensured that India’s present active caseload of 4,22,943 consists of just 4.44% of India’s Total Positive Cases.
New Recoveries outnumbering the daily New Cases has also improved the Recovery Rate to 94.11% today. The total recovered cases stand at 89,73,373. The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 85,50,430.
77.64% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
With 5,924 persons recovering from COVID, Kerala recorded maximum number of recoveries. Delhi registered another 5,329 daily recoveries while Maharashtra 3,796 new recoveries.
Ten States/UTs have contributed 75.5% of the new cases.
Kerala reported 6,316 cases in the last 24 hours. Delhi recorded 3,944 new cases while Maharashtra registered 3,350 new cases yesterday.
79.28% of the 526 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
21.10% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 111 deaths. Delhi also saw a fatality count of 82 while West Bengal reported 51 new deaths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নুংতিগী ফগৎলকপশিংনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংদগী মশিং হেল্লকপনা এক্তিব কেসলোদতা তপ্না তপ্না হন্থরকপা ঙমখ্রে
এক্তিব কেসলোদনা অপুনবা কেসশিংগী ৪.৫%গী মখাদা লৈখ্রে
03 DEC 2020 11:25AM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারতনা নুংতিগী ফগৎলকপনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংদগী হেন্না রিপপর্ত তৌরকখি। অমরোমদা ভারত্তা মীওই ৩৫,৫৫১ কোবিদনা নাবা থেংনখি, হায়রিবা মতম অসিগী মনুংদা ভারত্তা ৪০,৭২৭ নৌনা ফগৎলকপা রেজিস্তর তৌখি। মসিনা হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা কেসলোদতগী কেস ৫,৭০১ হন্থহনখি।
হৌখিবা নুমিৎ ৬নি অসিদা নৌনা ফগৎলকপশিংনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিংদগী লেপ্তনা হেল্লক্লি।
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ৪.৫%গী মখাদা লৈখ্রে
নুংতিগী ফগৎলকপনা নুংতিগী থেংনবা কেসশিংদগী মশিং য়াম্বা অসিনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদতা লেপ্তনা হন্থহল্লি। মসিনা হৌজিক ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৪,২২,৯৪৩ ওইদুনা ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ৪.৪৪% খক্তা ওইরি।
নৌনা ফগৎলকপশিংনা নুংতিগী নৌনা থেংনবা কেসশিংদগী মশিং হেনগৎলক্তুনা ঙসি নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৪.১১% য়ৌরে। পুন্না ফগৎলকখিবা ৮৯,৭৩,৩৭৩ শুখ্রে। ফগৎলকখ্রবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈবা খেৎনবা অসি তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্তুনা হৌজিক ৮৫,৫০,৪৩০ ওইরি।
নৌনা ফগৎলকখিবা কেসশিংগী ৭৭.৬৪%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
কোবিদতগী মীওই ৫,৯২৪ ফগৎলকপগা লোইননা কেরেলানা ফগৎলকপগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রেকোর্দ তৌখি। দিল্লীদা অতোপ্পা নুংতিগী ফগৎলকপা ৫,৩২৯ রেজিস্তর তৌখি অমরোমদা মহারাস্ত্রদা নৌনা ৩,৭৯৬ ফগৎলকখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৫.৫%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেরেলাদা কেস ৬,৩১৬ রিপোর্ত তৌরকখি। দিল্লীদা কেস ৩,৯৪৪ রেকোর্দ তৌখি অমরোমদা ঙরাং মহারাস্ত্রদা অনৌবা কেস ৩,৩৫০ রেজিস্তর তৌখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা শীখিবা ৫২৬কী ৭৯.২৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী রিপোর্ত তৌরকখি।
শীখিবা ১১১গা লোইননা মহারাস্ত্রদগী নৌনা শীখিবগী ২১.১০% রিপোর্ত তৌরকখি। দিল্লীদা শীখিবা ৮২ শুখি অমরোমদা ৱেস্ত বেঙ্গলদা নৌনা শীখিবা ৫১ রিপোর্ত তৌরকখি।