প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৩০ নৱেম্বৰত বাৰাণসী ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আৰু ১৯নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথৰ বাৰাণসী-প্ৰয়াগৰাজ অংশৰ ৬লেনযুক্ত পথ বহলীকৰণ প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰিব
দেৱ দীপাৱলী অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আৰু শ্ৰী কাশী বিশ্বনাথ মন্দিৰৰ কৰিড’ৰ প্ৰকল্পৰ অগ্ৰগতিৰো বুজ ল’ব
28 NOV 2020 8:38PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৩০ নৱেম্বৰ, ২০২০ত বাৰাণসী ভ্ৰমণ কৰিব আৰু ১৯নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথৰ ৰাজাতালাব(বাৰাণসী)-হান্দিয়া(প্ৰয়াগৰাজ) অংশৰ ৬লেনযুক্ত পথ বহলীকৰণ প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰিব৷ এই ভ্ৰমণকালত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেৱ দীপাৱলী অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰাৰ লগতে শ্ৰী কাশী বিশ্বনাথ মন্দিৰৰ কৰিড’ৰ প্ৰকল্পৰ কাম-কাজৰ অগ্ৰগতিৰো বুজ ল’ব৷ তেওঁ লগতে সাৰনাথ প্ৰত্নতাত্ত্বিক স্থানো পৰিদৰ্শন কৰিব৷
নতুনকৈ ৬লেন পথ হিচাপে বহলীকৰণ কৰা ৭৩ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ এই পথৰ নিৰ্মাণৰ বাবে মুঠ ২,৪৪৭ কোটি টকা ব্যয় হৈছে, যিটোৱে প্ৰয়াগৰাজ আৰু বাৰাণসীৰ মাজৰ দুৰত্ব এঘণ্টা হ্ৰাস কৰিব৷
বাৰাণসীৰ বিশ্ব বিখ্যাত পোহৰৰ উৎসৱ দেৱ দীপাৱলী প্ৰতি বছৰৰ কাৰ্তিক পূৰ্ণিমাৰ দিনা উদযাপন কৰা হয়৷ বাৰাণসীৰ ৰাজঘাটত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এগছি বন্তি প্ৰজ্বলনেৰে শুভাৰম্ভ কৰিবলগীয়া এই অনুষ্ঠানত গংগাৰ দুয়োপাৰে ১১ লাখ বন্তি প্ৰজ্বলন কৰা হ’ব৷
এই ভ্ৰমণকালত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰী কাশী বিশ্বনাথ মন্দিৰৰ কৰিড’ৰ প্ৰকল্পৰ কাম-কাজৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰিব৷ তেওঁ লগতে সাৰনাথ প্ৰত্নতাত্ত্বিক স্থানত লাইট এণ্ড ছাউণ্ড শ্বও প্ৰত্যক্ষ কৰিব, যিটো চলিত মাহৰ আৰম্ভণিতে তেওঁ নিজেই উদ্বোধন কৰিছিল৷

Prime Minister's Office
PM to visit Varanasi on 30 November and inaugurate six-lane widening project of the Varanasi-Prayagraj section of NH-19
PM to attend Dev Deepawali and also undertake a site visit of Shri Kashi Vishwanath Temple Corridor Project
28 NOV 2020 8:38PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Varanasi on 30 November 2020 and dedicate to the nation the six-lane widening project of the Handia (Prayagraj) - Rajatalab (Varanasi) section of National Highway 19. During the tour, the Prime Minister will attend Dev Deepawali, undertake a site visit of Kashi Vishwanath Temple Corridor Project and also visit the Sarnath Archaeological Site.
The 73 Km stretch of the newly widened and six laned NH19, made with a total outlay of Rs 2447 crore, is expected to reduce the travel time between Prayagraj and Varanasi by one hour.
Dev Deepawali, which has become a world famous festival of light and fervour in Varanasi, is celebrated on every Poornima of the Kartik month. The festival will be started by the Prime Minister by lighting a diya on the Raj Ghat of Varanasi, which will be followed by lighting of 11 lakh diyas on both sides of River Ganges.
During the visit, the Prime Minister will also undertake a site visit of the under construction Kashi Vishwanath Temple Corridor Project to review its progress. He will also see the Light and Sound show at the archaeological site of Sarnath, which had been inaugurated by him earlier this month.