ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନଭେମ୍ବର 30ରେ ବାରାଣସୀ ଗସ୍ତ କରିବେ ଏବଂ ଏନଏଚ-19ର ବାରାଣସୀ-ପ୍ରୟାଗରାଜ ସେକ୍ସନର ଛଅ-ଲେନ୍ ପ୍ରଶସ୍ତିକରଣ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ କରିବେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦେବ ଦୀପାବଳିରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ଏବଂ ଶ୍ରୀ କାଶୀ ବିଶ୍ୱନାଥ ମନ୍ଦିର କରିଡର ପ୍ରକଳ୍ପ ସ୍ଥଳ ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ
28 NOV 2020 8:38PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ 30 ନଭେମ୍ବର, 2020ରେ ବାରାଣସୀ ଗସ୍ତ କରିବେ ଏବଂ ହଣ୍ଡିଆ (ପ୍ରୟାଗରାଜ) - ରାଜାତାଲାବ (ବାରାଣସୀ) ଜାତୀୟ ରାଜପଥ 19 ସେକ୍ସନର ଛଅ-ଲେନ ପ୍ରଶସ୍ତିକରଣ ପ୍ରକଳ୍ପକୁ ରାଷ୍ଟ୍ରକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ । ଗସ୍ତ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦେବ ଦୀପାବଳିରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ, କାଶୀ ବିଶ୍ୱନାଥ ମନ୍ଦିର କରିଡର ପ୍ରକଳ୍ପ ସ୍ଥଳ ଏବଂ ସାରନାଥ ପ୍ରତ୍ନତାତ୍ତ୍ୱିକ ସ୍ଥଳ ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ ।
2,447 କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ନିର୍ମିତ 73 କିମିର ନୂଆ ପ୍ରଶସ୍ତ ତଥା ଛଅ ଲେନବିଶିଷ୍ଟ ଏନଏଚ-19 ଦ୍ୱାରା ପ୍ରୟାଗରାଜ ଓ ବାରାଣସୀ ମଧ୍ୟରେ ଯାତ୍ରା ସମୟ 1 ଘଣ୍ଟା ହ୍ରାସ ପାଇବ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି ।
ବାରାଣସୀର ବିଶ୍ୱ ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଆଲୋକ ଓ ଉତ୍ସାହର ପର୍ବ ଦେବ ଦୀପାବଳି କାର୍ତ୍ତିକ ମାସର ପୂର୍ଣ୍ଣିମା ଦିନ ଧୂମଧାମରେ ପାଳିତ ହୋଇଥାଏ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବାରାଣସୀର ରାଜଘାଟଠାରେ ପ୍ରଦୀପ ପ୍ରଜ୍ୱଳନ କରିବା ପରେ ଏହି ଉତ୍ସବ ଆରମ୍ଭ ହେବ । ଏହାପରେ ଗଙ୍ଗାନଦୀର ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରେ 11 ଲକ୍ଷ ଦୀପ ଜଳାଯିବ ।
ଏହି ଗସ୍ତ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନିର୍ମାଣାଧୀନ କାଶୀ ବିଶ୍ୱନାଥ ମନ୍ଦିର କରିଡର ପ୍ରକଳ୍ପ ସ୍ଥଳ ପରିଦର୍ଶନ କରି ଏହାର ପ୍ରଗତି ସମୀକ୍ଷା କରିବେ । ସେ ସାରନାଥର ପ୍ରତ୍ନତାତ୍ତ୍ୱିକ ସ୍ଥଳରେ ଲାଇଟ ଓ ସାଉଣ୍ଡ ସୋ’ ଦେଖିବେ, ଯାହାକୁ ସେ ଚଳିତ ମାସ ପ୍ରାରମ୍ଭରେ ଉଦଘାଟନ କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
PM to visit Varanasi on 30 November and inaugurate six-lane widening project of the Varanasi-Prayagraj section of NH-19
PM to attend Dev Deepawali and also undertake a site visit of Shri Kashi Vishwanath Temple Corridor Project
28 NOV 2020 8:38PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Varanasi on 30 November 2020 and dedicate to the nation the six-lane widening project of the Handia (Prayagraj) - Rajatalab (Varanasi) section of National Highway 19. During the tour, the Prime Minister will attend Dev Deepawali, undertake a site visit of Kashi Vishwanath Temple Corridor Project and also visit the Sarnath Archaeological Site.
The 73 Km stretch of the newly widened and six laned NH19, made with a total outlay of Rs 2447 crore, is expected to reduce the travel time between Prayagraj and Varanasi by one hour.
Dev Deepawali, which has become a world famous festival of light and fervour in Varanasi, is celebrated on every Poornima of the Kartik month. The festival will be started by the Prime Minister by lighting a diya on the Raj Ghat of Varanasi, which will be followed by lighting of 11 lakh diyas on both sides of River Ganges.
During the visit, the Prime Minister will also undertake a site visit of the under construction Kashi Vishwanath Temple Corridor Project to review its progress. He will also see the Light and Sound show at the archaeological site of Sarnath, which had been inaugurated by him earlier this month.