প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জৈনচার্য় শ্রী ভিজয় বল্লভ সুরিস্বের জী মহারাজকী ১৫১শুবা মপোক কুমওন থৌরমদা পি.এম.না ‘ইং-চিকপগী মীতম’ মায়খুম হাংদোকখ্রে
লাইনিংগী লুচিংবশিংবু লমদমসিগীদমক খোঞ্জেল থোক্তুনা মরোমদোম লেপচবা ফীভম য়োকখৎনবা ৱাফম থমখ্রে
16 NOV 2020 1:35PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা জৈনচার্য় শ্রী ভিজয় বল্লভ সুরিস্বের জী মহারাজকী ১৫১শুবা মপোক কুমওন থৌরমদা ‘ইহ-চিকপগী মীতম’ মায়খুম হাংদোকখ্রে‍। জৈন অচার্য়াবু ইকায় খুম্নবা ওইনা মায়খুম হাংদোক্লিবা মীতম অদুবু ‘ইং-চিকপগী মীতম’ হায়না মমীং থোল্লি‍। ইঞ্চ ১৫১ ৱাংবা মীতম অদু অস্তধাতু হায়বদি কোরিনা মরুওইবা মচাক ওইদুনা পোৎলম নিপাননা শাবনি অমদি রাজস্থানগী পালিদা লৈবা ভিজয় ভল্লভ সাধনা কেন্দ্র, জেতপুরাদা খিনবনি‍।
থৌরমদুদা প্রধান মন্ত্রীনা জৈনচার্য়া অমদি লাইনীংগী লুচিংবশিংগী মফমদা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎখি‍। বল্লভ অনি, সরদার বল্লভ ভাই পতেল অমদি জৈনচার্য়া শ্রী ভিজয় বল্লভ সুরিস্বের জী মহারাজকী মিং পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা মালেমগী খ্বাইদগী ৱাংবা সরদার পতেলগী মীতম – ‘অমত্তা ওইবগী মীতম’ কত্থোকখ্রবা মতুংদা মহাক্না জৈনচার্য়া শ্রী ভিজয় বল্লভকী ‘ইং-চিকপগী মীতম’ মায়খুম হাংদোকপগী তাঞ্জা ফংবসি মহৈ য়াল্লে খল্লি হায়না হায়খি‍।
‘লমদমসিগীদমক খোঞ্জেল থোকপা’ হায়বা ৱাফম থম্লদুনা শ্রী মোদীনা নীংতম লাঞ্জঙগী মতমদা তৌখিবগুম্না লাইনীংগী লুচিংবশিংনসু ইরোমদোম লেপচবা ঙম্নবগী পাউজেল অসি শন্দোকপিদুনা ‘লমদমসিগীদমক খোঞ্জেল থোকপা’ হায়বসিগী কান্নবশিংগী মতাঙদা ৱা ঙাঙবিনবা ৱাফম থমখি‍। লৈবাকসিগী মীয়াম্না দিৱালি কুম্হৈগী মতমদা লমদমসিগী পোত্থোকশিং শৌগৎখিবা মওং মতৌ অদু পুক্নীং থৌগৎনিংঙাইনি হায়নসু মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
ভারতনা মালেমদা ইং-চিকপা, অহিংসা অমদি মরূপ মপাং ওইবগী লম্বী উৎখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি‍। করিগুম্বা অদোম্না ভারতকী পুৱারীবু হঙ্গৎনা য়েংলবদি মথৌ তারকপা মতম খুদিংমক্তা লাইনীংবা মীগুম্বা অমা থোরক্তুনা খুন্নাইবু লমজিং লমতাক্তুনা লাক্লি, অচার্য়া ভিজয় বল্লভ অদুগুম্বা লাইনীংবা অমনি‍। জৈনচার্য়ানা লিংখৎলমবা মহৈ মশিংগী ইন্সতিত্যুসনশিংগী মতাঙদা পল্লদুনা, মহাক্না পঞ্জাব, রাজস্থান, গুজরাত, মহারাস্ত্র অমদি উত্তর প্রদেশনচিংবা স্তেতশিংদা ভারতকী ৱাখল্লোন নীংথিনা মমি তাবা মহৈ লোয়শঙ কয়া লিংখত্তুনা লৈবাকসিবু মহৈ মশিংগী লমদা মরোমদোম লেপচনবগী মায়কৈদা পুশিনবিরম্বগীদমক্তা প্রধান মন্ত্রীনা মহাকপা থাক ৱাংনা থাঙ্গৎখি‍। হায়রিবা ইন্সতিত্যুসনশিং অসিনা লৈবাকসিগী কান্নরবা থৌগল তৌরিবা ইন্দস্ত্রিএলিস্ত, ৱায়েল্লোয়, দোক্তর অমদি ইঞ্জিনিয়র কয়া পুথোকখ্রে হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
হায়রিবা ইন্সতিত্যুসনশিং অসিনা নুপীশিংগী মহৈ মশিংগী লমদা পায়খৎলিবা থৌরাংশিং অসিদা লৈবাকসিনা লমন কয়া তোনশিল্লে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি‍। হায়রিবা মহৈ লোয়শঙশিং অসিনা খুদোংথিরবা মতমশিংদা নুপীশিংগী মহৈ মশিং তম্বগী লমচিং ওইদুনা লাকখি‍। জৈনচার্য়ানা নুপীমচাশিংগীদমক মহৈ লোয়শঙ কয়া লিংখৎলম্মী অমদি নুপীশিংবু মেনস্ত্রীমদা পুরকখি‍। অচার্য়া ভিজয় বল্লভ জীগী পুন্সিদি অহিংবা পোৎলম খুদিংমক্কীদমক থৌজাল, মিনুংশি অমদি নুংশিবনা থল্লি হায়না মহাক্না হায়খি‍। মহাক্কী থৌজালগা লোয়ননা উচেকশিংগী অনা লাইয়েংশঙ অমদি শা-ষন লাইয়েংফম কয়া লৈবাকসিদা চলাইরি‍। হায়রিবশিং অসি অচমবা ইন্সতিত্যুসনশিং নত্তে‍। মখোয়সি ভারতকী মচৎ য়াওরবা অমদি ৱাখল্লোন উৎলিবা ঙাক্তনি‍।

Prime Minister's Office
PM unveils ‘Statue of Peace’ to mark 151st Birth Anniversary celebrations of Jainacharya Shree Vijay Vallabh Surishwer Ji Maharaj
Requests Spiritual leaders to promote AatmNirbharta by going vocal for local
16 NOV 2020 1:35PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today unveiled ‘Statue of Peace’ to mark the 151st Birth Anniversary celebrations of Jainacharya Shree Vijay Vallabh Surishwer Ji Maharaj, via video conferencing. The Statue unveiled in the honour of the Jain acharya, has been named as ‘Statue of Peace’. The 151 inch tall statue has been made from Ashtadhatu i.e. 8 metals, with Copper being the major constituent, and is installed at Vijay Vallabh Sadhana Kendra, Jetpura, in Pali, Rajasthan.
The Prime Minister paid tribute to the Jainacharya and the spiritual leaders present on the occasion. Mentioning two ‘Vallabhs’, Sardar Vallabh Bhai Patel and the Jainacharya Shree Vijay Vallabh Surishwer Ji Maharaj, the Prime Minister said that he feels blessed by the fact that after dedicating the world’s tallest statue of Sardar Patel- ‘Statue of Unity’, he is getting opportunity to unveil the ‘Statue of Peace’ of the Jainacharya Shri Vijay Vallabh.
Reiterating his stress on ‘vocal for local’ Shri Modi requested that as happened during the freedom struggle, all the spiritual leaders should amplify the message of AatmNirbharta and preach about the benefits of ‘vocal for local’. He also said that the way the country supported the local during the Diwali festival is an energizing feeling.
The Prime Minister said India has always shown the path of peace, non-violence and friendship to the world. Today the world is looking towards India for the similar guidance. If you look at the history of India, whenever need arose, some saintly figure emerged to guide the society, Acharya Vijay Vallabh was one such saint. Mentioning the educational institutions established by the Jainacharya, the Prime Minister praised his efforts to make the country AatmNirbhar in the field of education as he established many institutes imbued with indian values in states like Punjab, Rajasthan, Gujarat, Maharashtra and Uttar Pradesh. He said these institutions have given so many industrialists, judges, doctors, and engineers who have given yeoman service to the nation.
The Prime Minister underscored the debt that the country owes to the efforts of these institutions in the field of women's education. These institutions kept the flame of female education alive in those difficult times. The Jainacharya established many institutions for girl children, and brought women to the mainstream. He said, the life of Acharya Vijay Vallabh ji was full of kindness, compassion and love for every living being. With his blessings, Bird Hospital and many gaushalas are running in the country today. These are not ordinary institutions. These are the embodiment of the spirit of India and the hallmarks of India and Indian values.