ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ভারতকী লান্মীনা নীংথিজনা ত্রেন তৌরবা মিলিতরী শগোল ২০ অমসুং মাইন খঙদোক্নবা হুই ১০ বঙ্গলাদেশকী লান্মীদা শিন্নখ্রে
10 NOV 2020 5:13PM by PIB Imphal
অনম্বা মতমদা লৈবাক অনিগী মরক্তা অমসুং মরু ওইনা লান্মী অনিগী মরক্তা নাকল অনিগী ওইবা মরী অসিবু হেন্না মপাঙ্গল কলহন্নবা হোৎনবগী মতুং ইন্না, ভারতকী লান্মীনা বঙ্গলাদেশকী লান্মীদা খুদোল ওইনা নীংথিজনা ত্রেন তৌরবা মিলিতরী শগোল ২০ অমসুং মাইন খঙদোক্নবা হুই ১০ পীখ্রে। শগোল অমসুং হুইশিং অসি ভারতকী লান্মীগী রিমাউন্ত অমসুং ভেতিরিনরী কোর্প্সনা ত্রেনিং পীবনি। ভারতকী লান্মীনা অসিগুম্বা অখন্নবা হুই অমসুং শগোলশিং অসি ত্রেনিং পীনবা অমসুং শেন্ননবগীদমক বঙ্গলাদেশকী জৱানশিংবুসু ত্রেনিং পীখি।
ভারতকী লান্মীগী মীহুৎশিং অদু ব্রহমাস্ত্র কোর্প্সকী চীফ ওফ স্তাফ মেজর জেনরেল নরেন্দ্র সিংহ খরৌদনা লুচিংখি, অদুগা বঙ্গলাদেশ লান্মীগী মীহুৎশিংনা মেজর জেনরেল মোহম্মদ হুমায়ুং কবীরনা লুচিংখি, মহাক জেসোরদা লৈবা দিবিজনগী কমান্দ পায়রি। খুৎশিন্নবগী থৌরম অসি ভারত-বঙ্গলাদেশ ঙমখৈদা পোত্রাপোল-বেনাপোল ইন্তিগ্রেতেদ চেক পোস্ত (আই.সি.পি.)তা পাংথোকখি। ধাকাদা ভারতকী হাই কমিসনগী ব্রিগেদিয়র জে.এস. চীমাসু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
বঙ্গলাদেশ পিপল্স রিপব্লিক্কা লোইননা ভারতকী শরুক য়ামিন্নবা অসি লম অসোমদা অফবা য়ুমলোন্নবগী মরী ওইনা ফিদমনীংঙাই ওইবা মওংদা ওইরক্লি। ৱাখল্লোন অসিগা লোইননা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অসি হেন্না চেৎশিল্লকপগী থাজবা থম্লি।
ব্রহমাস্ত্র কোর্প্সকী চীফ ওফ স্তাফ মেজর জেনরেল নরেন্দ্র সিংহনা হায়খি, “ভারতকী লান্মীদা মিলিতরী হুইশিংগী থৌদাং অসি শিংথানীংঙাইনি। ঐখোয়না ঙাক-শেলগুম্বা হিরমদা বঙ্গলাদেশকুম্বা লৈবাক্কী মতেং পাংনবগীদমক মতম পুম্বদা শেম-শাদুনা লৈরি। ঙাক-শেলগী মতাংদদি, হুইশিংনা ঐখোয়গী পাঙ্গল হাপ্তুনা লাক্লি। খুৎশিন্নরিবা হুইশিং অসি মাইন খঙদোকপা অমসুং আইন্না য়াদবা পোৎ থিবদা য়াম্না মতেং ওইনৈ।”

Ministry of Defence
INDIAN ARMY HANDS OVER 20 FULLY TRAINED MILITARY HORSES AND 10 MINE DETECTION DOGS TO BANGLADESH ARMY
10 NOV 2020 5:13PM by PIB Delhi
In an endeavour to further strengthen the bilateral relations between the two Countries in general and between the two Armies in particular, the Indian Army gifted 20 fully trained military horses and 10 mine detection dogs to Bangladesh Army. These equines and canines were trained by the Remount and Veterinary Corps of Indian Army. The Indian Army has also trained Bangladesh Army personnel for training and handling these specialist dogs and horses.
​ Indian Army delegation was led by Major General Narinder Singh Khroud, Chief of Staff of Brahmastra Corps whereas the Bangladesh Army Delegation was led by Major General Mohammad HumayunKabir, who is Commanding the Jessore based Division. The presentation ceremony was held at Petrapole- Benapole Integrated Check Post (ICP) on the India - Bangladesh Border. Brig JS Cheema from the Indian High Commission in Dhaka was also present at the event.
​ India’s partnership with Peoples Republic of Bangladesh stands out as a role model in the region for good neighbourly relations. With this gesture the bond which two countries share is expected to grow even stronger.
“The performance of military dogs in Indian Army has been commendable. We are always ready to extend our assistance to a friendly country like Bangladesh in issues concerning security. When it comes to security, the dogs have proven their mettle. The dogs which have been handed over, are extremely effective in mine detection and contraband items,” said Maj Gen Narinder Singh, Chief of Staff, Brahmastra Corps.
____________________________________________________­­­___________________