হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা লেপ্তনা নুমিৎ ৩৭নি শুবা ফাওবদা নাবা ফগৎলকপা অসিনা অনৌবা কেসশিংদগী মশিং হেনবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে
পোজিতিব ওইবগী চাং অমসুং নুংতিগী শীবশিং অসি লেপ্পা লৈতনা চাউনা হন্থরকখ্রে
09 NOV 2020 11:00AM by PIB Imphal
নিনিশুবা নুমিৎকী ওইনা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা রিপোর্ত তৌরকখিবা অনৌবা কেসশিং অসি ৫০,০০০ হেনখিদ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪৫,৯০৩ কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইখি। কোবিদকা চুনবা চৎন-লোনচৎ ঙাক্না চৎনবা থৌগৎলিবা জন-অন্দোলন মাই পাকপগা লোয়ননা অনৌবা নুংতিগী থেংনবা কেসশিং অসি লেপ্তনা তাথরক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৪৮,৪০৫ ফগৎখিবগা লোয়ননা নুমিৎ ৩৭নি শুবা ওইনা নাবা ফগৎলকখিবশিংনা অনৌবা কেসশিংদগী মশিং হেনগৎলক্লি।
মসিনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি লেপ্তনা হন্থরক্তুনা হৌজিক লাখ ৫.০৯দা লৈরে। ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসকী ৫.৯৫% খক্তা ওইদুনা ভারতকী এক্তিব কেস অসি ৫,০৯,৬৭৩ ওইরি।
নাবা ফগৎলকপশিংনা অনৌবা কেসশিংদগী হেনগৎলকপগা লোয়ননা নাবা ফগৎলকপগী চাং অসিসু হেনগৎখ্রে। হৌজিক ৯২.৫৬% ওইরি। ঙসি ফাওবদা পুন্না নাবা ফগৎখিবা অসি ৭৯,১৭,৩৭৩ শুখ্রে। নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈবা খেৎনবা অসি তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্তুনা ৭৪,০৭,৭০০ য়ৌখ্রে।
ভারতকী অনৌবা কেসশিং হন্থরকপা অসিনা অপুনবা পোজিতিবিতী রেৎ অসিসু হন্থরকখ্রে অদুবু তেস্ত তৌবদা মীৎয়েং থম্বা হায়বা অসিনা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী খ্বাইদগী মরু ওইবা থৌদাং অমা ওইরি। ভারতকী অপুনবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ঙসি ৭.১৯%দা তাথখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৭৯%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
মহারাস্ত্রনা নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেস ৮,২৩২ শুবগা লোয়ননা নোংমা খক্তদা খ্বাইদগী য়াম্না নাবা ফগৎখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি। কেরেলাদা মীওই ৬,৮৫৩ ফগৎখ্রে অমদি ৬,০৬৯ ফগৎতুনা মহারাস্ত্রনা মতুং ইনখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৯%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
দিল্লীনা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখি অমসুং অনৌবা কেস ৭,৭৪৫ ওইবগা লোয়ননা হৌজিক ফাওবদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্বসু ওইরি। দিল্লীগী মতুংদা কেস ৫,৫৮৫কা লোয়ননা মহারাস্ত্র অমসুং কেস ৫,৫৮৫কা লোয়ননা কেরেলানা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৪৯০ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি। হৌখিবা পুং ২৪দা শীখিবা অসি ৫০০দগী তানা রিপোর্ত তৌরকপগা লোয়ননা শীখিবশিং অসি মখা তানা হন্থরক্লি।
নৌনা শীখিবা ৪৯০ অসিগী মনুংদা ৮১%রোমদি রাজ্য/য়.তি. তরাদগী ওইখি। হৌখিবা পুং ২৪দা শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখিবগী শরুক মরী থোকপগী অমগী মথক্তি (২৫.৫২%)দি শীখিবা ১২৫কা লোয়ননা মহারাস্ত্রদগী ওইখি। শীখিবা ৭৭ অমসুং ৫৯গা লোয়ননা মথং শিৎনা দিল্লী অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনা মতুং ইনখি।

Ministry of Health and Family Welfare
India reports 37th Day of Recoveries outnumbering New Cases
Positivity Rate and Daily Fatalities continue with sustained Decline
09 NOV 2020 11:00AM by PIB Delhi
For the second day, new cases reported in the last 24 hours did not cross the 50,000 mark. 45,903 persons have tested positive for COVID-19 in the last 24 hours. New daily cases continue to trend downwards with the success of Jan-Andolan promoting COVID appropriate behaviour.
The trend of recoveries outnumbering new cases has continued for the 37th Day with 48,405 cases recovering in the last 24 hours.
This trend has continued to shrink the active caseload of India which is presently 5.09 lakhs. With a manageable contribution of 5.95% of India’s total positive cases, India’s active caseload stands at 5,09,673.
The Recovery Rate has also been boosted with the trend of recoveries exceeding new cases. It presently stands at 92.56%. Total Recoveries today stand at 79,17,373. The gap between Recovered cases and Active cases has steadily widened to74,07,700.
India’s Cumulative Positivity Rate has also declined as new cases decline but focus on testing remains a prime commitment of the Centre and the State/UT governments. India’s Cumulative Positivity Rate has dropped to 7.19% today.
79% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 8,232 newly recovered cases. 6,853 people recovered in Kerala followed by 6,069 in Delhi.
79% of the new cases are from 10 States and UTs.
Delhi has reported the highest daily new cases, also its highest tally so far with 7,745 new cases. Delhi is followed by Maharashtra with 5,585 cases and Kerala with 5,440 cases.
490 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Fatalities have continued to decrease with less than 500 fatalities reported in the last 24 hours.
Of these 490 new deaths, ten States/UTs account for nearly 81%. More than a quarter (25.51%) of mortalities reported in the last 24 hours is from Maharashtra with 125 fatalities. Delhi and West Bengal follows with 77 and 59 new deaths, respectively.