Ministry of Labour & Employment
Claims through Affidavit Form no longer required now under Atal Beemit Vyakti Kalyan Yojana (ABVKY) of ESIC
Claim to be submitted online alongwith scanned copies
08 NOV 2020 2:07PM by PIB Delhi
The ESI Corporation in its Meeting held on 20.08.2020 had extended the Scheme, ‘Atal Beemit Vyakti Kalyan Yojana’ from 01.07.2020 to 30.06.2021. It was also decided to enhance the rate of relief under the scheme from present 25% of the average daily earning to 50% of average daily earning and also relax the eligibility conditions for the period 24.03.2020 to 31.12.2020 to provide relief to the workers who have become unemployed during COVID-19 Pandemic.
While analysing the response of the beneficiaries to the Scheme under relaxed conditions, it was found that the condition of submitting the claim in Affidavit Form is causing inconvenience to the claimants. Considering the difficulties faced by the beneficiaries, it has now been decided that the claimant who has submitted the claim under Atal Beemit Vyakti Kalyan Yojana online and uploaded the scanned copies of the required documents i.e. copies of Aadhar and Bank details need not submit the physical claim. If the documents are not uploaded at the time of online filing of the claim, claimant will submit the printout of the claim duly signed along with the required documents. Condition for submitting the claim in Affidavit Form has been dispensed with.
ESI Scheme in India
The Employees' State Insurance Corporation is a pioneer Social Security organization providing comprehensive social security benefits like reasonable Medical Care and a range of Cash Benefits in times of need such as employment injury, sickness, death etc. It is covering about 3.49 Crores of family units of workers and providing matchless cash benefits and reasonable medical care to its 13.56 crore beneficiaries. Today, its infrastructure has increased many folds with 1520 Dispensaries (including mobile dispensaries)/307 ISM Units and 159 ESI Hospitals, 793 Branch/Pay Offices and 64 Regional & Sub-Regional Offices. The ESI Scheme today stands implemented in 566 districts in 34 states and Union Territories of the country.

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
ই.এস.আই.সি.গী অতল বীমিত ব্যক্তি কল্যান য়োজনা(এ.বি.ভি.কে.ৱাই.)গী মখাদা ক্লেম তৌনবগী এফিদেবিৎ ফোর্মগী মথৌ তাররোই
স্কেন তৌরবা কোপীশিংগা লোয়ননা ওনলাইন্দা ক্লেম তৌগদবনি
08 NOV 2020 2:07PM by PIB Imphal
ই.এস.আই. কোর্পোরেসন্না ২০.০৮.২০২০দা পাংথোকখিবা মীফমদা, ‘অতল বীমিত ব্যক্তি কল্যান য়োজনা’গী মতম অসি ০১.০৮.২০২০দগী ৩০.০৬.২০২১দা শাংদোকখ্রে। স্কীম অসিগী হৌজিক্কী ওইনা নোংমদা তানবা শেলগী চাংচৎ(অর্নিং) অসি চাদা ২৫দগী চাদা ৫০দা হেনগৎহন্নবা অমদি কোবিদ-১৯গী লায়চৎ মতম অসিদা থবক শুফম লৈত্রবা ৱার্করশিংগীদমক্তা কোমথোকপিবা ওইনা ২৪.০৩.২০২০দগী ৩১.১২.২০২০গী ওইনা মতিক চাবগী থাকশিং অসি কোমথোক্নবগী ৱারেপসু লৌখি।
কন্দিসনশিং কোমথোকখিবা অসিগী মখাদা স্কীম অসিগী বেনিফিসিয়রীশিংনা পীরকপা পাউখুমশিং অসি নৈনবা মতমদা এফিদেবিৎ ফোর্ম অসি ক্লেম তৌনবগী কন্দিসনশিং অসিনা ক্লেম তৌরিবশিংদা খুদোংচাদবা লৈহল্লে হায়বা অসি খংবা ঙমখি। ক্লেম তৌরিবশিংনা থেংনরিবা অরুবশিং অসি খন্নরদুনা ক্লেম তৌরিবশিংনা অতল বীমিত ব্যক্তি কল্যান য়োজনাগী মখাদা ক্লেম অদু ওনলাইন্দা পীশিনখ্রবা অমদি মথৌ তাবা দোকুমেন্তশিং অমসুং আধার অমদি বেঙ্ককী ওইবা ৱারোলশিংগী কোপীশিং অদুগী স্কেন তৌরবা কোপীশিং অপলোদ তৌরবশিংনা ক্লেম অদু হকথেংননা তৌবগী মথৌ তাররোই হায়বগী ৱারেপ লৌখ্রে। করিগুম্বা ক্লেম তৌবা মতমদা দোকুমেন্তশিং অদু ওনলাইন্দা অপলোদ তৌদবা তারগদি ক্লেম তৌরিবা মীওই অদুনা অচংবা দোকুমেন্তশিংগা লোয়ননা খুৎয়েক পীরবা ক্লেম অদুগী প্রিন্ত-আওত অদু পীশিনগদবনি। এফিদেবিৎ ফোর্মদা ক্লেম পীশিন্নবগী কন্দিসন অদু লৌথোকখ্রে।
ভারত্তা ই.এস.আই. স্কীম
এম্প্লোয়ীজ স্তেত ইন্সুরেন্স কোর্পোরেসন অসি এম্প্লোয়ী অমনা অশোক-অপন, অনাবা অমদি শিবনচিংবদা য়াওরকপা মতমদা মরম চাবা মেদিকেল কেয়র অমসুং শেলগী কান্নবশিংগী রেঞ্জ অমা ফংহল্লিবা অথোইবা সোসিএল সেক্যুরিতী ওর্গানাইজেসনগী লময়ানবা অমনি। মসিগী স্কীম অসিনা এম্প্লোয়ী করোর ৩.৪১রোমগী ইমুং-মনুংগী য়ুনিৎশিং কোনশিল্লি অমদি মহাক্কী বেনিফিসিয়রী করোর ১৩.৫৬তা মপা লৈত্রবা শেলগী কান্নবশিং অমসুং মরম চাবা মেদিকেল কেয়র ফংহল্লি। ঙসি মসিগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিদা দিসপেন্সরী ১৫২০(মোবাইল দিসপেন্সরী য়াওনা)/আই.এস.এম. য়ুনিৎ ৩০৭ অমসুং ই.এস.আই. হোসপিতাল ১৫৯, ব্রাঞ্চ/পে ওফিস ৭৯৩ অমসুং রিজনেল অমসুং সব-রিসনেল ওফিশ ৬৪ হাপকৎখ্রে। ঙসি ই.এস.আই. স্কীম অসিনা লৈবাক অসিগী রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৩৪গী জিলা ৫৬৬দা থবক ওইনা পাংথোক্লি।