প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নবেম্বর ৮দা হজীরাদা রো-পোক্স তর্মিনেল হৌদোক্কনি অমসুং হজীরা অমসুং ঘোঘাগী মরক্তা রো-পিক্স ফেরী সর্বিস লমথাগনি
রো-পিক্স ফেরী সর্বিস অসিনা চৎথোক-চৎশিনগী মতম, পোৎ পুবগী মমল হন্থহল্লগনি অমসুং অকোইবগী ফিভমদা পীবা শাফু হন্থহল্লগনি
মসিদগী থবক পীবা অমসুং ইন্তর্প্রাইজশিংগীদমক্তা অনৌবা তাঞ্জা ফংলগনি অমসুং লমদম অসোমদা তুরিজমদা ইনোৎ হাপ্লগনি
পি.এম.গী ঈশিংগী লম্বী শিজিন্নবা অমসুং লৈবাক অসিগী শেনমিৎলোনগী চাউখৎ-থৌরাংগা লোইননা অমত্তা ওইনা পুন্সিন্নবগী মায়কৈদা মসি অচৌবা খোংথাং অমনি
06 NOV 2020 2:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বর ৮, ২০২০দা অয়ুক্কী পুং ১১ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা গুজরাতকী হজীরাদা রো-পোক্স তর্মিনেল হৌদোক্কনি অমসুং হজীরা অমসুং ঘোঘাগী মরক্তা রো-পোক্স সর্বিস লমথাগনি। মসি ঈশিংগী লম্বী শিজিন্নবা অমসুং মখোয়বু লৈবাক অসিগী শেনমিৎলোনগী চাউখৎ-থৌরাংগা লোইননা পুনশিন্নবগী প্রধান মন্ত্রীগী মিৎয়েংগী অচৌবা খোংথাং অমনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা সর্বিস অসিবু শিজিন্নগদৌরিবা মফম অদুগী মীয়ামগসু ৱারী শানগনি। থৌরম অসিদা কেন্দ্রগী শিপিং মন্ত্রী অমসুং গুজরাতকী মুখ্যমন্ত্রীসু শরুক য়াগনি।
হজীরাদা হৌদোক্কদৌরিবা রো-পোক্স তর্মিনেল অসি মীতর ১০০ শাংই অমসুং মীতর ৪০ পাকই, মসিদা চাউরাক্না লুপা করো ২৫রোম চংগনি। তর্মিনেল অসিদা এদমিনিস্ত্রেতিব ওফিস বিল্দিং, পার্কিং এরিয়া, সবস্তেসন অমসুং ৱাতর তাৱরনচিংবা খুদোংচাবা কয়া য়াওরি।
রো-পেক্স ফেরী ভেসেল ‘ভোয়েজ সিম্ফোনী অসি জি.তি. ১২০০০দগীনা ১৫০০০ ফাওবা মহুৎ শিন্দোকখিবগা লোইননা দি.দবল্যু.তি. এম.তি. ২৫০০-২৭০০ য়াওবা মথোল অহুম লোংবা ভেসেলনি। মসিগী মরু ওইবা দেক্কী পোৎলুম পুবা ঙম্বগী চাং অসি ত্রক ৩০ (অমমম্না এম.তি. ৫০গী), মথক থংবা দেক্কীনা পেসেঞ্জর কার ১০০ অমসুং পেসেঞ্জর দেক্তনা পেসেঞ্জর ৫০০ লোইননা ক্রু অমসুং হোস্পিতালিতী স্তাফ ৩৪নি।
হজীরা-ঘোঘা রো-পেক্স ফেরী সর্বিসকী কান্নবা কয়া লৈগনি। মসিনা খা গুজরাত অমসুং সৌরাস্ত্রগী লমদমগী থোঙ্গাল ওইনা থবক তৌগনি। মসিনা ঘোঘা অমসুং হজীরাগী মরক্তা লাপ্নবা কি.মি. ৩৭০দগী হন্থহন্দুনা কি.মি. ৯০ ওইরগনি। মসিনা কার্গো ত্রাবেলগী মতম ফুং ১০-১২দগী হন্থহন্দুনা পুং ৪ ওইহনবনা মরম ওইদুনা থাও (চাউরাক্না নোংমদা লীতর ৯,০০০) চাউনা কনবা ঙম্লগনি অমসুং ভেহিকল শেমদোক-শেমজিন তৌবদা চংবা নীংথিজনা হন্থরগনি। ফেরী সর্বিস অসি হজীরা-ঘোঘাগী লম্বেলদা নুংতিগী রাউন্দ ত্রিপ ৩ চৎতুনা চহিগী চাউরাক্না পেসেঞ্জর লাখ ৫, পেসেঞ্জর কার ৮০,০০০, মখোং অনি পানবা গারী ৫০,০০০ অমসুং ত্রক ৩০,০০০ পুগনি। মসিদগী ত্রক থৌবশিংগী অৱাবা হন্থহল্লগনি অমসুং অহেনবা ত্রিপকী মতম হেন্না ফংবদগী মখোয়গী চাগাসু হেনগৎলগনি।
মসিদগী সি.ও. ২ থাদোকপা নুংতিগী চাউরাক্না এম.তি. ২৪ ফাওবা হন্থহল্লগনি অমসুং চহিগী চাউরাক্না এম.তি. ৮৬৫৩গী অপুনবা সেবিং তৌরগনি। মসিদগী সৌরাস্ত্রগী লমদমদা য়ৌশিনবা লাইহনবগা লোইননা তুরিজম ইন্দস্ত্রীদা খোংজেল য়াংশিল্লগনি অমসুং থবক পীবগী অনৌবা খুদোং চাবা ফংলগনি। ফেরী সর্বিসশিং হৌদোকপগা লোইননা, সৌরাস্ত্র অমসুং কচ্ছগী লমদমদা হিথাংফম, ফর্নিচর অমসুং ফর্তিলাইজর ইন্দস্ত্রীশিংদা ইনোৎ হাপ্লগনি। গুজরাত, মরু ওইনা পোর্বন্দর, সোমনাথ, দ্বারকা অমসুং পলিতানাদা ইকো-তুরিজম অমসুং রিলিজিয়স-তুরিজম চাউখৎলগনি। ফেরী সর্বিস অসিগী থোংদগী কনেক্তিবিতী ফগৎলকপদগী গিরগী মমিং চৎলবা এশিয়াগী নোংশাগী ৱাইল্দ লাইফ সেঙ্কচুরীদা লাকপা তুরিস্তকী মশিংসু হেনগৎলগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Ro-Pax terminal at Hazira and flag off Ro-Pax ferry service between Hazira and Ghogha on 8th November
Ro-Pax ferry service will reduce travel time, logistics cost and lower environmental footprint
It will create new avenues for jobs & enterprises and give a boost to tourism in the region
Event marks a big step towards PM’s vision of harnessing waterways and integrating them with economic development of the country
06 NOV 2020 2:34PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Ro-Pax terminal at Hazira and flag off Ro-Pax service between Hazira and Ghogha in Gujarat on 8th November 2020 at 11 AM via video conferencing. This marks a big step towards the Prime Minister’s vision of harnessing waterways and integrating them with the economic development of the country. Prime Minister will also interact with local users of the service during the event. Union MoS for Shipping and Chief Minister of Gujarat will also be present on the occasion.
The Ro-Pax Terminal being inaugurated at Hazira is of 100 meters length and 40 meters width, with cost implications of approx. Rs. 25 crores. The terminal has wide ranging facilities including administrative office building, parking area, substation and water tower etc.
The Ro-Pax Ferry Vessel ‘Voyage Symphony’ is a three decks vessel with DWT 2500-2700 MT, with displacement of 12000 to 15000 GT. It has a load capacity of 30 trucks (of 50 MT each) on the main deck, 100 passengers cars on the upper deck and 500 passengers plus 34 crew & hospitality staff on the passenger deck.
There will be several wide-ranging benefits of the Hazira-Ghogha Ro-Pax ferry service. It will work as a Gateway to South Gujarat and Saurashtra region. It will reduce the distance between Ghogha and Hazira from 370 Km to 90 Km. The reduced cargo travel time from 10 to 12 hours to about 4 hours will result in huge savings of fuel (approx 9000 litres per day) and lower the maintenance cost of vehicles drastically. The ferry service, while making 3 round trips/day on the Hazira-Ghogha route, would annually transport about 5 lakh passengers, 80,000 passenger vehicles, 50,000 two-wheelers and 30,000 trucks. It will reduce fatigue of the truck drivers and enhance their incomes by giving them more opportunity to do extra trips. It will also lead to reduction in CO2 emission by approximately 24 MT per day and net saving of approximately 8653 MT per annum. It will give an impetus to the tourism industry with ease of access to Saurashtra region and lead to creation of new job opportunities. With the onset of Ferry services, the port sector, furniture and fertilizer industries in Saurashtra and Kutch region will get a big boost. Eco-tourism and religious-tourism in Gujarat, especially in Porbandar, Somnath, Dwarka and Palitana will grow exponentially. The benefits of enhanced connectivity through this ferry service will also result in increased inflow of tourists in the famous Asiatic lion wildlife sanctuary at Gir.