হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা চয়োল ৫দগী কেস অনৌবশিংদগী অনৌবা ফগৎলকখিবশিংনা হেনখ্রে
এক্তিব কেসশিং অসি মখা তানা হন্থরক্তুনা ঙসি লাখ ৫.২ ওইরে
06 NOV 2020 11:19AM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাক অসিদা অনৌবা কেস ৫০,০০০দগী তানা রিপোর্ত তৌরকখিবদা নুতিগী অনৌবা ফগৎলকপশিং অসি ৫৪,০০০ হেনখ্রে। হৌখিবা চয়োল মঙাদগী ভারত্তা অনৌবা ফগৎলকখিবশিং অসি নুতিগী অনৌবা কেসশিংগী মনিং চেল্লি।ল
হৌখিবা পুং ২৪সিদা কোবিদনা নাবা মীওই ৫৪,১৫৭ নারম্বদগী ফগৎখিবদা অনৌবা কনফর্ম কেস অসি হৌজিক-হৌজিক ৪৭,৬৩৮ ওইরি।
হৌখিবা চয়োল ৫দগী নুতিগী অনৌবা কেসশিংগী চাংচৎ অসি লেপ্তনা হন্থরক্লি। ওক্তোবরগী অহানবা চয়োলদা নুতিগী অনৌবা কেসশিংগী চাংচৎ অসি ৭৩,০০০দগী হেন্না রেজিস্তর তৌরকখিদুনা নুতিগী অনৌবা কেসকী চাংচৎ অসি ৪৬,০০০দা তাথরকখ্রে।
ফগৎলকপশিং অসি লেপ্তনা হেনগৎলকপগী মহৈনা এক্তিব কেসশিং অসি মখা তানা হন্থরক্লি। এক্তিব কেসকী মশিং অসি ঙসি ৫,২০,৭৭দা লৈরি। লৈবাক অসিদা পোজিতিব ওইবগী অপুনবা মশিং অসি হৌজিক এক্তিব কেসকী চাদা ৬.১৯ ওইরে।
এক্তিব কেসশিং অসি লেপ্তনা হন্থরকপা অসিনা চাং ৱাংনা ফগৎলকপা কেসশিংগী মশিংনা শৌগৎলি। অপুনবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিং অসি ৭,৭৬৫,৯৬৬ ওইরে। ফগৎলকপা অমদি এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লাপ্নরিবা অসি লাখ ৭২.৫(৭২,৪৫,১৯৩) নক্না লৈরে। লৈবাক অসিগী ফগৎলকপগী চাং অসি মখা তানা চাদা ৯২.৩২ ওইরি।
রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা অনৌবা ফগৎলকপগী চাং অসি চাদা ৮০ ওইখি।
মহারাস্ত্র অসিনা নোংমখক্তদা ১১,০০০হেন্না খ্বাইদগী মশিং য়াম্না ফগৎলকখ্রে।
অনৌবা কেস মশিং অসি চাদা ৭৯দি রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ১০দগীনি।
কেস ৯,০০০দগী হেন্না কেরলানা মথং চেন্দুনা কেস ১০,০০০ হেনবা অনৌবা কেসশিং রিপোর্ত তৌরক্তুনা মহারাস্ত্রদা অনৌবা কেস মশিং অসি খ্বাইদগী য়াম্লি।
.হৌখিবা পুং ২৪সিদা কেস ফেতেলিতী ৬৭০গী রিপোর্ত তৌরকখি।
মসিগীশিং অসিদা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী তরাদা চাউরাক্না চাদা ৮৬ ওইখি। অনৌবা ফেতেলিতীশিংগী রিপোর্ত তৌরকখিবা অসিদগী চাদা ৩৮দি মহারাস্ত্র(অশিবা ২৫৬)দগীনি। নৌনা মীওই ৬৬ শিদুনা দেল্লীনা মথংদা লৈরি।

Ministry of Health and Family Welfare
New Recoveries exceed New Cases continuously from last 5 weeks
Sustained dip in the Active Cases; stand at 5.2 lakh today
06 NOV 2020 11:19AM by PIB Delhi
Less than 50,000 new cases have been reported in the country in the last 24 hours whereas the daily new recoveries have exceeded 54,000. India is reporting new recoveries more than the daily new cases successively for the last five weeks now.
54,157 COVID patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases presently are pegged at 47,638.
There is a continuous decline in average daily new cases for last 5 weeks. From registering more than 73,000 average daily new cases in the first week of October, the average daily new cases have declined to 46,000 cases.
The active cases are also on a sustained decline as a result of continuously rising recoveries. The active cases stand at 5,20,773 today. The active cases now comprise only 6.19% of the total positive cases of the country.
The declining trend of the active cases is supported by a high number of recovered cases. The total recovered cases stand at 7,765,966. The gap between Recovered cases and Active cases is nearing 72.5 lakh (72,45,193). The national Recovery Rate has further improved to 92.32%
80% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has contributed the maximum with more than 11,000 single day recoveries.
79% of the new cases are from 10 States and UTs.
Maharashtra is reporting a very high number of new cases with more than 10,000 cases followed by Kerala with more than 9,000 cases.
670 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Of these, ten States/UTs account for nearly 86%. More than 38% of new fatalities reported are from Maharashtra (256 deaths). Delhi follows with 66 new deaths.