Ministry of Defence
Five years of historic decision to implement OROP; Over Rs. 42740 Crore disbursed to 20,60,220 Defence Forces Pensioners/Family Pensioners
06 NOV 2020 3:45PM by PIB Delhi
Government of India took the historic decision to implement One Rank One Pension, OROPby issuing an order on 7.11.2015, benefit effective from 01.07.2014, despite huge financial burden demonstrating its commitment to the welfare of ex-servicemen.Armed Forces Personnel retired upto 30.06.2014 were covered under this Order. Keeping in view the magnitude and complexity of Defence pension, extensive consultations were held with experts and ex-Servicemen before issue of Government order on implementation of OROP.
Ex-Servicemen had been agitating for implementation ofOROP nearly for the 45 years, but the same was not implemented before 2015.
OROP implies that uniform pension be paid to the Armed Forces Personnel retiring in the same rank with the same length of service regardless of their date of retirement. Thus, OROP implies bridging the gap between the rate of pension of current and past retirees at periodic intervals.
A sum of Rs. 10795.4 crorehas been disbursed to 20,60,220 Defence Forces Pensioners/Family Pensioners as arrears on account of implementation of OROP. The yearly recurring expenditure on account of OROP is about Rs.7123.38 crores and for about six years starting from 01.07.2014, the total recurring expenditure worked out to approximately Rs. 42740.28 crore.
OROP beneficiaries also got the benefit of fixation of pension under 7th CPC while calculating the pension by multiplication factor of 2.57.
State-wise figures of amount released on account of OROP arrears as on 11.10.2019areas under.
Sl. No.
Name of the State/UT
Number of OROP beneficiaries
Amount released on account of OROP arrears (In Cr.)
1.
ANDAMAN AND NICOBAR
380
2.25
2.
ANDHRA PRADESH
47,191
259.64
3.
ARUNACHAL PRADESH
2,245
10.42
4.
ASSAM
35,246
164.14
5.
BIHAR
73,757
350.96
6.
CHANDIGARH
7,088
58.69
7.
CHATTISGARH
4,289
25.64
8.
DADRA NAGAR HAVELI
8
0.13
9.
DAMAN AND DIU
16
0.08
10.
DELHI
46,626
445.11
11.
GOA
988
7.87
12.
GUJRAT
17,797
88.79
13.
HARYANA
1,84,126
909.28
14.
HIMACHAL PRADESH
94,709
412.48
15.
JAMMU & KASHMIR
62,160
293.4
16.
JHARKHAND
12,915
62.81
17.
KARNATAKA
60,566
380.76
18.
KERALA
1,37,418
726.41
19.
LAKSHADWEEP
40
0.26
20.
MADHYA PRADESH
37,118
196.2
21.
MAHARASHTRA
1,30,158
775.47
22.
MANIPUR
4,016
15.64
23.
MEGHALAYA
1,991
9.71
24.
MIZORAM
1,623
7.12
25.
NAGALAND
1,176
6.5
26.
ODISHA
28,667
137.15
27.
PONDICHERRY
1,463
8.64
28.
PUNJAB
2,11,915
1095.44
29.
RAJASTHAN
1,10,675
511.62
30.
SIKKIM
789
3.63
31.
TAMILNADU
1,16,627
628.77
32.
TELANGANA
17,811
112
33.
TRIPURA
1,501
7.66
34.
UTTAR PRADESH
2,28,326
1038.23
35.
UTTARAKHAND
1,16,553
530.57
36.
WEST BENGAL
79,194
391.3
Total
18,67,329
9,638.05
• Above mentioned nation-wide payment details did not include the details of Nepali pensioners.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ও.আর.ও.পি. চৎনহন্নবা পুৱারীগী ৱারেপকী চহি মঙা; দিফেন্স ফোর্সেস পেন্সনর/ফেমিলী পেন্সনর ২০,৬০,২২০দা লুপা করোর ৪২৭৪০ য়েন্থোকখ্রে
06 NOV 2020 3:45PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা ০৭.১১.২০১৫দা ওর্দর থোক্তুনা ০১.০৭.২০১৮দগী নিংথিনা কান্নবা ফংহনখিদুনা ৱান রেঙ্ক ৱান পেন্সনগী স্কীম অসি চৎনহন্নবগী পুৱারী ওইবা ৱারেপ লৌখি। স্কীম অসিগী মরম্না শেল-থুমগী ওইবা পোৎলুম কয়া অমা লৈহল্লবসু এক্স-সর্ভিশমেনশিংগী য়াইফনবগী অচেৎপা ৱাশক অসিবু তাক্লদুনা সরকারনা স্কীম অসি চৎনহনখি। স্কীম অসিদা ৩০.০৬.২০১৪ফাওবদা থবক্তগী পোত্থাখ্রবা আর্ম ফোর্সেস পর্সোনেলশিং মনুং চল্লি। দিফেন্স পেন্সনগী পাকথোক-শন্দোকপা মওং অমদি অরুবা অসিগী য়েঙলগা ও.আর.ও.পি. অসি চৎনহবদা সরকারগী ওর্দর থোক্ত্রিঙৈগী মমাংদা অখং-অহৈশিংগা অমদি এক্স-সর্ভিশমেনশিংগা য়াম্না নিংথিনা খন্ন-নৈনখি।
এক্স-স্ভিশমেনশিংনা চাউরাক্না চহি ৮৫দগী ও.আর.ও.পি. অসি চৎনহন্নবা খোংজং চংশিল্লকখি অদুবু ২০১৫গী মমাংদা মসি কৈদৌনুংদা চৎনহল্লমখিদে।
ও.আর.ও.পি. হায়বদি থবক্তগী পোত্থাবা নুমিৎ অদুদগী নত্তবদা মান্নবা থবক অদুগী মান্নবা রেঙ্কতা থবক্তগী পোত্থারবা আর্ম ফোর্সেস পন্সোনেলদা মান্নবা পেন্সন ফংহনগনি হায়বনি। মতৌ অসিগুম্না ও.আর.ও.পি. হায়বদি তাঙ্কক নাইনা হৌজিক-হৌজিক অমদি হৌখিবা মতমদা থবক্তগী পোত্থাখ্রবশিংগী পেন্সনগী রেত অদুগী মরক্তা লৈনরিবা অরাপ্পা অদু মেনশিনবনি।
ও.আর.ও.পি. অসি চৎনহনখিবগা লোয়ন-লোয়ননা এরিয়র ওইনা দিফেন্স ফোর্সেস পেন্সনর/ফেমিলী পেন্সনর ২০,৬০,২২০দা লুপা করোর ১০,৭৯৫.৪গী এরিয়র য়েন্থোকখি। ও.আর.ও.পি. অসিগী ওইনা চহি খুদিংগী চাউরাক্না লুপা করোর ৭১২৩.৩৮ চাদিং তৌখি অমদি ০১.০৭.২০১৪দগী চাউরাক্না চহি তরুকফাওবা পুন্না লুপা করোর ৪২,৭৪০.২৮ চাদিং তৌখি।
ও.আর.ও.পি.গী বেনিফিসিয়রীশিংদা ২.৫৭গী মল্তীপ্লিকেসন ফেক্তরদগী পেন্সনগী মশিং অসি হোৎপা মতমদা ৭শুবা সি.পি.সি.গী মখাদা পেন্সন অসি ফিক্স তৌবগী কান্নবসু ফংখি।
ও.আর.ও.পি.গী এরিয়রশিং ওইনা ১১.১০.২০১৯ ফাওবদা থাদোকখিবা শেনফমগী রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা মশিং অসি মখাদা পীরি।
মথং-মনাও
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী মমিং
ও.আর.ও.পি. বেনিফিসিয়রীশিংগী মশিং
ও.আর.ও.পি. এরিয়রশিংগী একাউন্তকী ওইনা থাদোরকপা শেনফম (করোরদা )
১.
অন্দমান অমসুং নিকোবর
৩৮০
২.২৫
২.
অন্ধ্র প্রদেশ
৪৭,১৯১
২৫৯.৬৪
৩.
অরুনাচল প্রদেশ
২,২৪৫
১০.৪২
৪.
অসম
৩৫,২৪৬
১৬৪.১৪
৫.
বিহার
৭৩,৭৫৭
৩৫০.৯৬
৬.
চান্দিগঢ়
৭,০৮৮
৫৮.৬৯
৭.
ছত্তীশগঢ়
৪,২৮৯
২৫.৬৪
৮.
দাদর নগর হবেলী
০.১৩
৯.
দমন অমসুং দিয়ু
১৬
০.০৮
১০.
দেল্লী
৪৬,৬২৬
৪৪৫.১১
১১.
গোৱা
৯৮৮
৭.৮৭
১২.
গুজরাত
১৭,৭৯৭
৮৮.৭৯
১৩.
হরিয়ানা
১,৮৪,১২৬
৯০৯.২৮
১৮.
হিমাচল প্রদেশ
৯৪,৭০৯
৪১২.৪৮
১৫.
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৬২,১৬০
২৯৩.৪
১৬.
ঝারখন্দ
১২,৯১৫
৬২.৮১
১৭.
কর্নাতকা
৬০,৫৬৬
৩৮০.৭৬
১৮.
কেরলা
১,৩৭,৪১৮
৭২৬.৪১
১৯.
লক্ষদ্বীপ
৪০
০.২৬
২০.
মধ্য প্রদেশ
৩৭,১১৮
১৯৬.২
২১.
মহারাস্ত্র
১,৩০,১৫৮
৭৭৫.৪৭
২২.
মনিপুর
৪,০১৬
১৫.৬৪
২৩.
মেঘালয়
১,৯৯১
৯.৭১
২৪.
মিজোরাম
১,৬২৩
৭.১২
২৫.
নাগালেন্দ
১,১৭৬
৬.৫
২৬.
ওরিশা
২৮,৬৬৭
১৩৭.১৫
২৭.
পোন্দিচেরী
১,৪৬৩
৮.৬৪
২৮.
পঞ্জাব
২,১১,৯১৫
১০৯৫.৪৪
২৯.
রাজস্থান
১,১০,৬৭৫
৫১১.৬২
৩০.
সিক্কীম
৭৮৯
৩.৬৩
৩১.
তমিল নাদু
১,১৬,৬২৭
৬২৮.৭৭
৩২.
তেলঙ্গনা
১৭,৮১১
১১২
৩৩.
ত্রিপুরা
১,৫০১
৭.৬৬
৩৮.
উত্তর প্রদেশ
২,২৮,৩২৬
১০৩৮.২৩
৩৫.
উত্তরাখন্দ
১,১৬,৫৫৩
৫৩০.৫৭
৩৬.
নোংচুপ বঙ্গাল
৭৯,১৯৪
৩৯১.৩
অপুনবা
১৮,৬৭,৩২৯
,৬৩৮.০৫
• মথক্তা পল্লিবা লৈবাক শিন-থুংবগী পেমেন্তকী ৱারোল অসিদা নেপালী পেন্সনরশিংগী ওইবা ৱারোল য়াওদে।