Ministry of Electronics & IT
Over 1300 bright minds across India come together at Gov Tech-Thon 2020 to solve grassroot problems
National Informatics Centre, IEEE and Oracle joined hands organized nationwide virtual hackathon
Winners announced; FitForFuture team secures first place for demonstrating an innovative solution prototype for automating vehicle fitness checks
06 NOV 2020 12:31PM by PIB Delhi
Gov-Tech-Thon 2020, a 36 hours, pan-India virtual hackathon organized by IEEE, National Informatics Centre (NIC)and Oracle, under the aegis of the Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY), Government of India, witnessed a successful conclusion on 1st November, 2020. The virtual hackathon received registrations from over 1300 aspirants forming 390 teams. The hackathon webpage witnessed over 15,000 visitors in 2 weeks.
Shortlisted 447 enthusiasts from 100 teams participated in the Hackathon on the five problem statements provided by 3 central Government Ministries – Ministry of Agriculture and Farmers’ Welfare, Ministry of Road Transport and Highway and Ministry of Education.
A thorough assessment of proposals was done by a panel of 27 jurors from the industry, academia and Government.
The five challenges seeking innovative solutions from Gov Tech-Thon 2020 were
1. Suggest alternate crops or crop rotation for farmers during different seasons using artificial intelligence technology, considering the terrain and local challenges to increase the productivity
2. Seed supply chain is a complex ecosystem involving various stakeholders. Address the issues of poor seed quality effectivelybytracing the seeds using BlockChain technology
3. A mobile / web based application for scanning, resizing and uploading documents (as required) in a single flow
4. A tool for monitoring online exams from homes / institutions through a combination of remote-supervision software and web cam. System should ensure necessary authentication, control, fraud detection and compliance, using appropriate technology like AI / ML etc.
5. A self-learning tool for automating Vehicle Fitness Test procedures transparently
First place was secured by FitForFuture team from Robert Bosch Engineering and Business Solutions Private Limited, for demonstrating an innovative solution prototype for automating vehicle fitness checks, second prize went to HackDemons of Indian Institute of Information Technology Vadodara for providing secure solution for delivering unsupervised tests remotely and Orange team from PES University Bengaluru secured third prize for providing a unique solution for seed certification using BlockChain technology.
The valedictory function on November 1 2020 witnessed participation from senior officials representing Ministries of Agriculture, Education and Transport as well as senior leaders from NIC, IEEE Computer Society board member Prof. Ramalatha Marimuthu, Oracle including jury members and mentors.
Dr. Neeta Verma, Director General, NIC, while addressing the Valedictory function of Gov Tech-Thon 2020, said that these virtual hackathon displayed a unique combination of social sector and emerging technologies. She also highlighted that the Hackathon has enabled the use of emerging technologies for social inclusion, empowerment of people & overall upliftment of the nation.
Melissa Russel, Executive Director of the Computer Society, said “We were so pleased to partner with NIC and Oracle for this event. The IEEE Computer Society has a strong membership base in India and opportunities like Gov-TechThon provide valuable ways for professionals to engage, network and utilize their skills to help solve challenging problems.”
Shailender Kumar, Regional Managing Director, Oracle India, said “It was a great collaboration, and a great platform to seed innovation ideas. I was very fascinated with the prototype solutions that were submitted and it gives me an immense sense of pride to see our youth contributing to a better tomorrow. I wish the winners all the best. Oracle stays committed to innovation and to new ideas.”
About NIC
National Informatics Centre (NIC) is attached office of Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY). NIC was established in 1976, and has rich experience in providing ICT and eGovernance support to the Government for the last 4 decades and helping bridge the digital divide. It has emerged as a promoter of digital opportunities for sustainable development. NIC spearheaded “Informatics-Led-Development” by implementing ICT applications in social and public administration and facilitates electronic delivery of services to the government (G2G), business (G2B), citizen (G2C) and government employee (G2E). NIC, through its ICT Network, “NICNET”, has institutional linkages with all the Ministries /Departments of the Central Government, 37 State Governments/ Union Territories, and about 720+ District Administrations of India.
NIC has been closely associated with the Government in different aspects of Governance besides establishing a Nationwide State-of-the-Art ICT Infrastructure, it has also built a large number of digital solutions to support the government at various levels, making the last-mile delivery of government services to the citizens a reality.
About IEEE Computer Society
IEEE is the world’s largest technical professional organization dedicated to advancing technology for the benefit of humanity.IEEE and its members inspire a global community to innovate for a better tomorrow through its more than 419,000 members in over 160 countries. For more information about IEEE, please visit www.ieee.org.
The IEEE Computer Society is the premier source for information, inspiration, and collaboration in computer science and engineering. Connecting members worldwide, the Computer Society empowers the people who advance technology by delivering tools for individuals at all stages of their professional careers. For more informationabout IEEE Computer Society, visit www.computer.org .
About Oracle
The Oracle Cloud offers a complete suite of integrated applications for Sales, Service, Marketing, Human Resources, Finance, Supply Chain and Manufacturing, plus Highly Automated and Secure Generation 2 Infrastructure featuring the Oracle Autonomous Database. For more information about Oracle (NYSE: ORCL), please visit us at www.oracle.com.

ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
গ্রাসরুৎতা থেংনরিবা সমস্যাশিং অসি কোকহন্নবা ভারত শিনবা থুংবদগী লৌশিং লৈরবা মীওই ১৩০০গী মথক্না গোব তেক-থোন ২০২০দা পুনশিনখি
নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর, আই.ই.ই.ই. অমসুং ওরেকলনা খুৎশম্নদুনা লৈবাক শিনবা থুংনা ভর্চ্যুএল হেকাথোন শিনখি
মকোক ওইখিবশিং লাউথোকখ্রে; ওতোমেতিং বেহিকল ফিৎনেস য়েংশিন্নবগীদমক ইন্নোবেতিব সোলুসন প্রোতোতাইপ অমা উৎতুনা ফিৎ ফোর ফ্যুচরনা মকোক ওইখ্রে
06 NOV 2020 12:31PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয় (এম.ই/আই.তি.ৱাই.)গী লমজিক লমতাক মখাদা আই.ই.ই.ই., নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর (এন.আই.সি.) অমসুং ওরেকলনা শিনখিবা পুং ৩৬কী গোব-তেক-থোন ২০২০ অসি নবেম্বর ১, ২০২০দা মাই পাক্না লোইশিনখ্রে। ভর্চ্যুএল হেকাথোন অসিদা তিম ৩৯০ শেমদুনা থৱায় য়াওবা মীওই ১৩০০গী মথক্না রেজিস্তর তৌরকখি। হেকাথোন অসিগী ৱেবপেজতা চয়োল ২দা বিজিতর ১৫,০০০গী মথক্না চংবা থেংনখি।
কেন্দ্র সরকারগী মন্ত্রালয় ৩ – লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাং মন্ত্রালয়, রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী মন্ত্রালয় অমসুং এজুকেসন মন্ত্রালয়না পীবা প্রোব্লেম স্তেৎমেন্ত মঙাদা তিম ১০০দগী খনগৎলবা থৱায় য়াওবা মীওই ৪৪৭না শরুক য়াখি।
প্রপোজেলশিং অসি ইন্দস্ত্রী, একাদেমিয়া অমসুং সরকারগী জুরর ২৭কী পেনেল অমনা কুপ্না য়েংশিনখি।
গোব-তেক-থোন ২০২০দগী ইন্নোবেতিব সোলুসনশিং পুথোকপা পাম্লিবা হিরম মঙা অদুদি
১. পোত্থোক পুথোকপা হেনগৎহন্নবা মফম অদুগী লমিৎ-তুমিৎকী ফীভম অমসুং খুদোংচাদবশিং অদু য়েংলগা আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স তেক্নোলোজী শীজিন্নদুনা তোঙান তোঙানবা পন্থাশিংগী মনুংদা লৌমীশিংগীদমক্তা অতোপ্পা মহৈ-মরোংশিং নত্রগা ক্রোপ রোতেসনগী মতাংদা পাউতাক পীবা।
২. সীদ সপ্লাই চেন অসি তোঙান তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিং য়াওবা কম্প্লেক্স ইকোসিস্তেম অমনি। মপুং ফানা মরুশিং খঙদোক্তুনা ক্বালিতী ফত্তবা মরুগী সমস্যাশিং কোকহগদবা ব্লোক চেন তেক্নোলোজী শীজিন্নবা।
৩. অমুক্তংদা স্কেন তৌনবা, রিসাইজ তৌনবা অমসুং চে-চাংশিং অপলোদ তৌনবা (মথৌ তাবগী মতুং ইন্না) মোবাইল/ৱেব বেজ এপ্লিকেসন অমা।
৪. রিমোৎ-সুপর্বিজন সোফৱেয়র অমসুং ৱেব কেমগী অপুনবা অমগী খুত্থাংদা য়ুমশিং/ইন্সতিত্যুসনশিংদগী ওনলাইন একজামশিং মোনিতর তৌনবা তুল অমা। সিস্তেম অসিনা এ.আই./এম.এল. অসিনচিংবা চুনবা তেক্নোলোজী শীজিন্নদুনা তঙাই ফদবা ওথেন্তিকেসন, কন্ত্রোল, ফ্রোদ, দিতেক্সন অমসুং কম্প্লাইন্স ফংহনগদবনি।
৫. ওতোমেতিং বেহিকল তেস্ত প্রোসিজরশিং অরোৎপা লৈতনা পাঙথোক্নবা সেল্ফ-লর্নিং তুল অমা।
ওতোমেতিং বেহিকল ফিৎনেস য়েংশিন্নবগীদমক ইন্নোবেতিব সোলুসন প্রোতোতাইপ অমা উৎপগীদমক্তা রোবর্ত বোশ ইঞ্জিনিয়রিং অমসুং বিজিনেস সোলুসন্স প্রাইবেৎ লিমিতেদগী ফিৎ ফোর ফ্যুচর তিমনা মকোক ওইখি, অরাপ্পা মফমদা সুপর্ভাইজ তৌদবা তেস্তশিং পাঙথোক্নবা সেক্যুর সোলুসনশিং ফংহনবগীদমক বদোদরাগী ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজীগী হেক দেমোন্সনা অনিশুবা মনা ফংখি অমসুং ব্লোক চেন তেক্নোলোজী শীজিন্নদুনা সীদ সর্তিফিকেসনগীদমক তোপ-তোপ্পা সোলুসন অমা পুথোকপগীদমক বেঙ্গলুরুগী পি.ই.এস. য়ুনিবর্সিতীগী ওরেঞ্জ তিমনা অহুমশুবা মনা ফংখি।
নবেম্বর ১, ২০২০দা পাঙথোকখিবা বেলিদিক্তরী থৌরমদা লৌউ-শিংউ, এজুকেসন অমসুং ত্রান্সপোর্ত মন্ত্রালয়শিংগী মহুৎ শিল্লিবা মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং লোয়ননা জুরী মেম্বরশিং অমসুং মেন্তরশিং য়াওনা এন.আই.সি., আই.ই.ই.ই. কম্প্যুতর সোসাইতী বোর্দকী মেম্বর প্রোফেসর রামালথা মরিমুথু, ওরেকলনা শরুক য়াখি।
এন.আই.সি.গী দিরেক্তর জেনরেল দা. নীতা বর্মানা গোব-তেক-থোম ২০২০গী বেলিদিক্তরীগী থৌরমদা ৱা ঙাংলদুনা মহাক্না হায়খি মসিগী ভর্চ্যুএল হেকাথোন অসিনা সোসিএল সেক্তর অমসুং নৌনা থোরক্লিবা তেক্নোলোজীশিংগী তোপ-তোপ্পা অপুনবা অমা উৎখি। মহাক্না হায়খি হেকাথোন অসিনা সোসিএল ইনক্লুজন, মীয়াম এম্পাৱর্মেন্ত তৌনবা অমসুং লৈবাক অসি পুন্না চাউখৎহন্নবা নৌনা থোরক্লিবা তেক্নোলোজীশিং শীজিন্নবা য়াহল্লি।
কম্প্যুতর সোসাইতীগী একজিক্যুতিব দিরেক্তর মেলিসা রুসেলনা, হায়খি “থৌরম অসিগীদমক ঐখোয়না এন.আই.সি. অমসুং ওরেকলগা খুৎশম্নদুনা চৎমিন্নবা ফংবা অসিদা ঐখোয়না নুংঙাইবা পোকই। ভারত্তা আই.ই.ই.ই. কম্প্যুতর সোআইতীগী মরা চেৎপা মেম্বরশিপ বেজ লৈজৈ অমসুং গোব-তেক-থোনগুম্বা খুদোংচাবশিং অসিনা প্রোফেস্নেলশিংনা থবক তৌমিন্ননবা, নেৎৱার্ক শেম্নবা অমসুং খুদোংচাদবা সমস্যাশিং কোকহনবদা মতেং পাংনবা মখোয়গী স্কিলশিং শীজিন্নবা অফবা লম্বীশিং ফংহল্লি।”
ওরেকল ইন্দিয়াগী রিজনেল মেনেজিং দিরেক্তর শাইলেন্দর কুমারনা, হায়খি “মসি সীদ ইন্নোবেসনগী ৱাখল্লোনশিং উবা ফংনবা অচৌবা চুংশিন্নবা অমনি অমসুং অচৌবা ফমপাক অমনি। পীশিল্লক্লিবা প্তোতোতাইপ সোলুসনশিং অসি উবদা য়াম্না অঙকপা পোকখি অমসুং মসিনা অফবা তুংলমচৎ অমদা মতেং পাংগদবা ঐখোয়গী নহাশিং উবা ফংবা অসিদা য়াম্না চাউথোকচবা পোকই। মকোক ওইখ্রবশিংবু য়াইফ মঙ্গোল পীজরি। ওরেকলনা ইন্নোবেসন অমসুং অনৌবা ৱাখল্লোনশিং পুথোকপদা মতেং পাংখিগনি। ”
নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর (এন.আই.সি.)গী মতাংদা
নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর (এন.আই.সি.) অসি মিনিস্ত্রী ওফ ইলেক্ত্রোনিক্স এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী (এম.ই.আই.তি.ৱাই.)দা এতেচ তৌবা ওফিস অমনি। এন.আই.সি. অসি ১৯৭৬তা লিংখৎখি অমসুং হৌখিবা চহি ৪০ রোম অসিদা সরকারদা আই.সি.তি. পীবা অমসুং ইগভর্নেন্সকী মতেং পীবদা অমসুং দিজিতেল দিবাইদ শমজিন্নবগী মতেং পাংবদা অৱাংবা মখলগী এক্সপিরিএন্স লৈরে। মসি সস্তেনেবল দিবেলপমেন্তগী দিজিতেল প্রমোতর ওইনা হৌরকখি। এন.আই.সি.না সোসিএল অমসুং পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন্দা আই.সি.তি. এপ্লিকেসনশিং ইপ্লিমেন্ত তৌদুনা অমসুং সরকার (জি.২.জি.), ললোল-ইতিক (জি.২.বি.), প্রজা (জি.২.সি.) অমসুং সরকারগী কর্মাচারী খুদিংমক (জি.২.ই.)দা ইলেক্ত্রোনিক্সকী খুত্থাংদা সর্ভিসশিং পীদুনা “ইনফোর্মেতিক্স-লেদ-দিবেলপমেন্তরোমদা চংশিল্লি। এ.আই.সি.না মসিগী আই.তি.সি. নেৎৱার্ক “নিকনেত”কী খুত্থাংদা মন্ত্রালয় খুদিংমক/কেন্দ্র সরকারগী দিপার্তমেন্ত খুদিংমক, রাজ্য সরকার ৩৭/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং অমসুং ভারতকী দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসন ৭২০ হেনবগা ইন্সতিত্যুস্নেলগী ওইবা মরী থম্লি।
এন.আই.সি.না খ্বাইদগী নৌবা আই.সি.তি. ইনফ্রাস্ত্রকচর অমা শেমগৎপগী মথক্তা সরকারগা লোয়ননা লৈঙাক্কী ওইবা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা পুন্না চৎমিন্নরি, মসিনা প্রজাশিংদা সরকারগী সর্ভিসশিং ফংহন্নবা তোঙান-তোঙানবা থাকশিংদা সরকারবু মতেং পাংনবা মশিং য়াম্লবা দিজিতেল সোলুসশিংসু শেমগৎখ্রে।
আই.ই.ই.ই. কম্প্যুতর সোসাইতীগী মরমদা
আই.ই.ই.ই. অসি মীওইবা খুনাইগী কান্ননবগীদমক এদভান্স ওইরবা তেক্নোলিজীদা কত্থোক্লবা মালেমগী খ্বাইদগী চাউরবা তেক্নিকেল প্রোফেস্নেল ওর্গনাইজেসন অমনি। আই.ই.ই.ই. অমসুং মসিগী মেম্বরশিংনা লৈবাক ১৬০গী মথক্তা লৈবা মেম্বর ৪১৯,০০০গী খুত্থাংদা তুংগী য়াইফনবা ৱাখল্লোন পুথোক্নবা মালেমগী কম্ম্যুনিতীদা ইথিল পীরি। আই.ই.ই.ই.গী মরমদা অহেনবা ই-পাউগীদমক www.ieee.org.দা চংবীয়ু।
আই.ই.ই.ই. কম্প্যুতর সোসাইতী অসি ইনফোর্মেসন, ইন্সপিরেসন অমসুং কম্প্যুতর সাইন্স অমসুং ইঞ্জিনিয়রিং খুৎশম্ননবগী অফবা মখলগী সোর্স অমনি। মালেম পুম্বদা মেম্বরশিং শম্নহন্দুনা কম্প্যুতর সোসাইতী অসিনা কনাগুম্বা অমগী মখোয়গী প্রোফেস্নেল কেরীয়রগী তাঙ্কক খুদিংমক্তা তুলশিং পীদুনা তেক্নোলোজী খুমাং চাউশিলহল্লিবা মীওইশিংদা ইনোৎ হাপ্লি। আই.ই.ই.ই. কম্প্যুতর সোসাইতীগী মরমদা অহেনবা ই-পাউগীদমক www.computer.org.দা চংবীয়ু।
ওরেকলগী মরমদা
ওরেকল ক্লাউদনা সেলস, সর্ভিস, মার্কেতিং, হ্যুমেন রিসোর্সেস, ফাইনান্স, সপ্লাই চেন অমসুং মেন্যুফেকচরিংগা লোয়ননা ওরেকল ওতোনোমস দেতাবেজ য়াওবা য়াম্না ওতোমেতিক ওইবা অমসুং সিক্যুর জেনেরেসন ২ ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মপুং ফারবা অপুনবা এপ্লিকেসনশিং পীরি। ওরেকল (এন.ৱাই.এস.ই:ও.আর.সি.এল.)গী মরমদা অহেনবা ই-পাউ খংনবা www.oracle.com.দা চংবীয়ু।