Ministry of Health and Family Welfare
India sustains trend of consistently low Active Cases
Active Caseload below 6 lakh for the sixth day
Recovery Rate crosses 92%
04 NOV 2020 12:47PM by PIB Delhi
With a high number of COVID patients recovering every day and the sustained fall in the mortality rate, India’s steady trend of registering dipping active cases continues. The active caseload is sustained below the 6L mark for the sixth successive day today.
India's active caseload stands at 5,33,787 today.
Presently the active cases comprise merely 6.42% of the total positive cases of the country.
16 States & UTs have cases per million lower than the national average.
The total recovered cases are more than 76.5 Lakhs (76,56,478) thereby enhancing the difference with respect to the active cases. In another achievement, the national Recovery Rate has surpassed 92% (92.09%).
53,357 patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 46,253.
17 States/UTs have Recovery Rate more than the national average.
The country’s testing capacities have expanded rapidly. The cumulative tests are nearly 11.3 crore (11,29,98,959) today. 12,09,609 tests were conducted in the last 24 hours.
25 States/UTs have better tests per million than the national average.
80% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Kerala is leading with more than 8,000 single day recoveries followed by Karnataka with more than 7,000 recoveries.
76% of the new confirmed cases are from 10 States and UTs.
Kerala and Delhi have contributed the maximum to the new cases with more than 6,000 cases each. Maharashtra follows with more than 4,000 new cases.
514 case fatalities have been reported in the past 24 hours.Of these, nearly 80% are concentrated in ten States/UTs. Maharashtra has reported the maximum single day deaths (120 deaths).
India’s Case Fatality Rate stands at 1.49%.
21 States and UTs have deaths per million lower than the national average.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି
● କ୍ରମାଗତ ଷଷ୍ଠ ଦିନରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 6 ଲକ୍ଷ ତଳେ
● ସୁସ୍ଥତା ହାର 92 ପ୍ରତିଶତ ଅତିକ୍ରମ କଲା
04 NOV 2020 12:47PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ ପ୍ରତିଦିନ କୋଭିଡ ଆକ୍ରାନ୍ତମାନେ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବାରୁ ଏବଂ ମୃତ୍ୟୁହାର ହ୍ରାସ ପାଉଥିବାରୁ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ନିମ୍ନମୁଖୀ ଧାରା ମଧ୍ୟ ଜାରି ରହିଛି । କ୍ରମାଗତ ଷଷ୍ଠ ଦିନରେ ଦେଶରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 6 ଲକ୍ଷ ତଳେ ରହିଛି ।
ଭାରତରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଆଜି ରହିଛି 5,33,787 ।
ଆଜି ଦେଶର ମୋଟ କରୋନା ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ମାତ୍ର 6.42% ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ରହିଛି ।
ପ୍ରତି ଦଶ ଲକ୍ଷ ଲୋକରେ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଜାତୀୟ ହାରଠାରୁ 16ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ତଳେ ରହିଛନ୍ତି ।
ଦେଶରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 76.5 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ (76,56,478) ହୋଇଥିବାରୁ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସହ ଏହାର ପାର୍ଥକ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଅନ୍ୟ ଏକ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସଫଳତା ଭାବେ ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର 92% (92.09%)କୁ ଟପି ଯାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 53,357 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ 46,253ଟି ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ସାମନାକୁ ଆସିଛି ।
ଜାତୀୟ ହାରଠାରୁ ଉପରେ ଅଛନ୍ତି 17ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ।
ଦେଶରେ କରୋନା ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇପାରିଛି । ଆଜି ମୋଟ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା 11.3 କୋଟି (11,29,98,959)ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 12,09,609 ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ହୋଇଛି ।
25ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ପ୍ରତି ଦଶ ଲକ୍ଷରେ ଟେଷ୍ଟିଂ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଜାତୀୟ ହାରଠାରୁ ଉଚ୍ଚରେ ଅଛନ୍ତି ।
ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ 80% ଆସିଛନ୍ତି 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
ଗୋଟିଏ ଦିନରେ କେରଳରେ ସର୍ବାଧିକ 8 ହଜାର ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ 7 ହଜାର ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାରୁ 70% ଆସିଛି 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
କେରଳ ଓ ଦିଲ୍ଲୀରୁ ଦିନକରେ 6 ହଜାରରୁ ଅଧିକ ଲେଖାଏଁ ମାମଲା ଆସିଛି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 4 ହଜାର ନୂଆ ମାମଲା ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 514 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏଥିରୁ 80% କେବଳ ଆସିଛି 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଦିନକରେ ସର୍ବାଧିକ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି (120 ମୃତ୍ୟୁ) ।
ଭାରତରେ ମୃତ୍ୟୁ ହାର ଏବେ ରହିଛି 1.49% ।
ପ୍ରତି ଦଶ ଲକ୍ଷ ଲୋକରେ ମୃତ୍ୟୁ କ୍ଷେତ୍ରରେ 21ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଜାତୀୟ ହାରଠାରୁ ତଳେ ରହିଛନ୍ତି ।