Ministry of Health and Family Welfare
India sustains trend of consistently low Active Cases
Active Caseload below 6 lakh for the sixth day
Recovery Rate crosses 92%
04 NOV 2020 12:47PM by PIB Delhi
With a high number of COVID patients recovering every day and the sustained fall in the mortality rate, India’s steady trend of registering dipping active cases continues. The active caseload is sustained below the 6L mark for the sixth successive day today.
India's active caseload stands at 5,33,787 today.
Presently the active cases comprise merely 6.42% of the total positive cases of the country.
16 States & UTs have cases per million lower than the national average.
The total recovered cases are more than 76.5 Lakhs (76,56,478) thereby enhancing the difference with respect to the active cases. In another achievement, the national Recovery Rate has surpassed 92% (92.09%).
53,357 patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 46,253.
17 States/UTs have Recovery Rate more than the national average.
The country’s testing capacities have expanded rapidly. The cumulative tests are nearly 11.3 crore (11,29,98,959) today. 12,09,609 tests were conducted in the last 24 hours.
25 States/UTs have better tests per million than the national average.
80% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Kerala is leading with more than 8,000 single day recoveries followed by Karnataka with more than 7,000 recoveries.
76% of the new confirmed cases are from 10 States and UTs.
Kerala and Delhi have contributed the maximum to the new cases with more than 6,000 cases each. Maharashtra follows with more than 4,000 new cases.
514 case fatalities have been reported in the past 24 hours.Of these, nearly 80% are concentrated in ten States/UTs. Maharashtra has reported the maximum single day deaths (120 deaths).
India’s Case Fatality Rate stands at 1.49%.
21 States and UTs have deaths per million lower than the national average.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা লেপ্তনা এক্তিব কেসশিং নেম্বগী লম্বীদা চংশিল্লি
নুমিৎ তরুকনি শুবা ওইনা এক্তিব কেসলোদ লাখ ৬কী মখাদা লৈরে
নাবা ফগৎলকপগী চাং ৯২% হেনখ্রে
04 NOV 2020 12:47PM by PIB Imphal
নুমিৎ খুদিংগী কোবিদনা নাবা মীওইশিংগী মশিং ৱাংনা নাবা ফগৎলকপা অমসুং শীবগী চাং চাউনা হন্থরকপগা লোয়ননা ভারতকী এক্তিব কেসশিং মখা তানা তপ্না-তপ্না হন্থরকপগী রেজিস্তর তৌরি। ঙসি থংনা-থংননা নুমিৎ তরুক্নি শুবা ওইনা এক্তিব কেসলোদ অসি লাখ ৬কী মখাদা লৈখ্রে।
ঙসি ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৫,৩৩,৭৮৭ শুখ্রে।
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসশিংনা লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ৬.৪২% খক্তা ওইরি।
রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১৬কী মিলিয়ন অমদা থেংনবা কেসশিং অসিনা লৈবাক অসিগী চাংচৎতগী তাখি।
পুন্না নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিং লাখ ৭৬.৫কী (৭৬,৫৬,৪৭৮) মথক্তা লৈদুনা এক্তিব কেসশিংগা য়েংনবদা খেৎনবা হেনগৎহল্লি। অতোপ্পা মাই পাকপা অমদা লৈবাক অসিগী নাবা ফগৎপগী চাং অসি ৯২% (৯২.০৯%) হেনখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মীওই ৫৩,৩৫৭ নাবা ফগৎতুনা দিসচার্জ তৌখ্রে অমরোমদা অনৌবা কনফর্ম কেসশিং ৪৬,২৫৩ শুখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৭কী নাবা ফগৎলকপগী চাং অসিনা লৈবাক অসিগী চাংচৎতগী হেনখি।
লৈবাক অসিগী তেস্ত তৌবগী চাং অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি। ঙসি তেস্ত তৌবগী অপুনবা মশিং করোর ১১.৩ (১১,২৯,৯৮,৯৫৯)গী ময়া শুখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১২,০৯,৬০৯ তৌখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি. ২৫গী তেস্ত পর মিলিয়ন অসি লৈবাক অসিগী চাংচৎতগী হেনখি।
নৌনা নাবা ফগৎখিবা কেসকী ৮০%দি রাজ্য /য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
নোংমদা ৮,০০০গী মথক্তা ফগৎলকপগা লোয়ননা কেরেলানা মাংজিল থারি মতুংদা ৭,০০০কী মথক্তা নাবা ফগৎুনা কর্নাতকানা মতুং ইনখি।
অনৌবা কনফর্ম কেসকী ৭৬%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
কেস ৬,০০০-৬,০০০কী মথক্তা থেংন্দুনা কেরেলা অমসুং দিল্লীনা অনৌবা কেস খ্বাইদগী য়াম্না থেংনখি। অনৌবা কেস ৪,০০০কী মথক্তা থেংন্দুনা মহারাস্ত্রনা মতুং ইনখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৫১৪ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি। মসিগী মনুংদা ৮০%গী ময়াদি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি। মহারাস্ত্রনা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি (শীখিবা ১২০)।
ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি ১.৪৯% ওইরি।
রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ২১দা মিলিয়ন অমদা শীখিবশিং অসিনা লৈবাক অসিগী চাংচৎতগী তাখি।