Ministry of Defence
CDF Kenya – Week Long Visit to India
First Country to be Visited Outside Africa
02 NOV 2020 4:00PM by PIB Delhi
General Robert Kibochi, Chief of Defence Forces of Kenya is visiting India from 02 - 06 Nov 2020 on the invitation by the Ministry of Defence. India is the first country that the CDF Kenya is visiting outside of Africa, after he assumed Command in May earlier this year. During his week-long visit he is scheduled to meet the RakshaMantri, the National Security Adviser, the Service Chiefs and senior officials from the Ministry of External Affairs at New Delhi.
2. The General Officer will also be visiting Agra ,Mhow and Bengaluru during his visit. Incidentally this is not the first time the CDF is visiting India as he did his Signal Officers Degree Telecommunications Engineering Course in India at the Military College of Telecommunications Engineering Mhow from 1984-1987, as a young officer.
3. The General Officer’s visit comes at a time when the bilateral relationship between India and Kenya is poised for deeper engagement. Post visit of Hon’ble PM Shri Narendra Modi to Kenya in 2016 and a reciprocal visit by H. E. President Kenyatta in 2017, the relationship has grown from strength to strength. Ongoing areas of defence cooperation include Capacity & Capability building, Counter Terrorism, UN Peace Keeping Operations, Medical health care and Cyber security.
4. Considering that India and Kenya are mature democracies and have professional Armed Forces there is a lot of convergence of thought between the two nations. The visit will cement the already strong bilateral ties between the two countries and the two Armed Forces. The General Officer will depart on 07 Nov 20.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
সি.দি.এফ. কেনিয়া – ভারত্তা চয়োল অমগী খোঙচৎ
অফ্রিকাগী মপান্দা খোঙশানবা অহানবা লৈবাক ওইগদৌরি
02 NOV 2020 4:00PM by PIB Imphal
জেনরেল রোবর্ত কিবোচি, চীফ ওব দিফেন্স ফোর্সেস ওব কেনিয়ানা ভারত্তা নবেম্বর ০২দগী ০৬, ২০২০ ফাওবা ঙাকশেল মন্ত্রালয়গী চেবাওগীদমক লাক্কদৌরি। সি.দি.এফ. কেনিয়ানা কম্মান্দ অসি চহী অসিগী মে থাদা হেক পায়খিবদগী অফ্রিকাগী মপান্দা খোঙশানবা লৈবাক ভারতনা ওইগদৌরি। চয়োল অমগী খোঙচৎ অসিগী মনুংদা মহাক্না ঙাকশেল মন্ত্রী, নেসনেল সেক্যুরিতী এদভাইজর, সর্বিস চীফ অমসুং এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা নৈ দিল্লীদা উন্নগনি।
২. জেনরেল ওফিসর অসিনা মহাক্কী খোঙচৎ অসিগী মনুংদা আগ্রা, মৌ অমসুং বেঙ্গলুরুদা চৎকনি। পনবা য়াই, সি.দি.এফ. ওফিরসর অসিনা ভারত্তা লাক্কদৌরিবসি হন্দক্কী অসিনা অহানবা নত্তে, মহাক্কী সিগনেল ওফিসর্স দিগ্রী তেলিকম্ম্যুনিকেসন্স ইঞ্জিনীয়রিং কোর্স অদু ভারত্তা মিলিতরী কোলেজ ওব তেলিকম্ম্যুনিকেসন ইঞ্জিনীয়রিং মৌদা ১৯৮৪-৮৭ ফাওবা নহা ওইরিবা ওফিসর অমা ওইনা লোইশিনখি।
৩. জেনরেল ওফিসর অসিগী খোঙচৎ অসি ভারত অমসুং কেনিয়াগী লৈবাক অনিগী মরী অসি হেন্না মনুং জঞ্জিন্না চেৎশিনহন্নবগী থাক্তা লাক্কদৌরি। ইকাইখুম্নজরিবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কেনিয়াদা ২০১৬দা চৎলুরবা মতুং অমসুং হিজ এক্সিলেন্সী রাস্ত্রপতি কেনিয়াত্তানা ২০১৭দা হন্দুনা লাক্লম্লবা মতুংদা মরী অসি হেন্না হেন্না চেৎশিল্লকখি। হৌজিক চৎলিবা ঙাকশেলগী মতেং অসিদা কেপাসিতী অমসুং কেপেবিলিতী শাগৎপা, কাউন্তর তেরোরিজম, য়ু.এন. পিস কীপিং ওপরেসন, মেদিকেল হেল্থ কেয়র অমসুং সাইবর সেক্যুরিতী য়াওরি।
৪. ভারত অমসুং কেনিয়া অসি মপুং ফারবা গনতন্ত্র চৎপা লৈবাক অমা ওই হায়না লৌরদুনা অমসুং প্রোফেসনেল আর্ম্দ ফোর্সেস লৈ হায়না লৌরদুনা লৈবাক অনি অসিগী মরক্তা লান্নবা য়াবা ৱাখল্লোন কয়া অমা লৈরি। খোঙচৎ অসিনা হান্নদগী লৈরক্লবা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা মরী অসিবু হেন্না মখোঙ চেৎহল্লগনি। জেনরেল ওফিসর অসিনা নবেম্বর ৭, ২০দা থাদোকখিগনি।