শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইঙ্কম রেক্স রিতর্ন অমসুং ওদিৎ রিপোর্ত থাজিনবগী দ্যু দেৎ শাংদোকপা
24 OCT 2020 2:27PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ শন্দোক্লকপনা মরম ওইদুনা তেক্সপেয়রশিংনা স্তেত্যুতোরী অমসুং রিগুলেতরী কমপ্লাইএন্সশিং ইনবা ঙমদবশিং অসি য়েংদুনা, সরকার অসিনা মার্চ ৩১, ২০২০দা থোকখিবা তেক্সেসন এন্দ অদর লোস (রিলেক্সেসন ওব সর্তেন প্রোবিজন) ওর্দিনান্স, ২০২০ ('দি ওর্দিনান্স') অদু অতোপ্পা কয়াগা লোইননা শান্দোক্লে। ওর্দিনান্স অসি তেক্সেসন এন্দ অদর লোস (রিলেক্সেসন এন্দ এমেন্দমেন্ত ওব সর্তেন প্রোবিজন) এক্তনা মহুৎ শিনখ্রে।
সরকার অসিনা জুন ২৪, ২০২০দা ওর্দিনান্সকী মখাদা নোতিফিকেসন অমা থোকখি, মসিদা এফ.ৱাই. ২০১৯-২০ (এ.ৱাই. ২০২০-২১)গী ইঙ্কম তেক্স রিতর্নগী দ্যু দেৎ অদু নবেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবা শান্দোকখিবনি। মরম অসিদগী জুলাই ৩১, ২০২০ অমসুং ওক্তোবর ৩১, ২০২০ ফাওবদা থাজিনবগী তঙাইফদবা লৈবা ইঙ্কমগী রিতর্নশিং অদু নবেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবদা থিজিনবা য়ারগনি। মসিগী মখা তাবদা, ইঙ্কম তেক্স এক্ত, ১৯৬১ (দি এক্ত)গী মখাদা লৈবা তেক্স ওদিৎ রিপোর্ত য়াওনা তোঙান-তোঙানবা ওদিৎ রিপোর্তশিং থাজিনবগী মতমসু ওক্তোবর ৩১, ২০২০ ফাওবদা শাংদোকখ্রে।
তেক্সপেয়রশিংদা ইঙ্কম তেক্স রিতর্ন থাজিনবগী মতম হেন্না পীবীনবগীদমক, ইঙ্কম তেক্স রিতর্ন থাজিনবগী দ্যু দেৎশিংসু মখাগী অসিগুম্না মখা তানা শান্দোক্লেঃ
অ) মখোয়গী একাউন্ত ওদিৎ তৌগদবা লৈবা (হান্না এক্তি অসিগী মতুং ইন্না দ্যু দেৎ (হায়বদি হায়রিবা নোতিফিকেসন অসিনা মতম শাংদোক্লে হায়দ্রিঙৈ) ওক্তোবর ৩১, ২০২০দা ওইরম্বা মীওইশিং) তেক্সপেয়রশিং (মখোয়গী পার্তনরশিং য়াওনা)গী ইঙ্কম তেক্স রিতর্ন থাজিনবগী দ্যু দেৎ অদু জনুৱারী ২০২১ ফাওবা শাংদোক্লে।
আ) ইঙ্কম তেক্স রিতর্ন থাজিনগদবা ইন্তর্নেস্নেল/স্পেসিফিক দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনগা মরী লৈননা রিপোর্ত পীগদবা লৈবা (হান্না এক্তি অসিগী মতুং ইন্না দ্যু দেৎ (হান্না এক্তি অসিগী মতুং ইন্না দ্যু দেৎ (হায়বদি হায়রিবা নোতিফিকেসন অসিনা মতম শাংদোক্লে হায়দ্রিঙৈ) নবেম্বর ৩০, ২০২০দা ওইরম্বা মীওইশিং) তেক্সপেয়রশিংগী দ্যু দেৎ অদু জনুৱারী ৩১, ২০২১ ফাওবা শাংদোক্লে।
ই) অতোপ্পা ইঙ্কম তেক্স থাজিনগদবা লৈবা (হান্না এক্তি অসিগী মতুং ইন্না দ্যু দেৎ (হায়বদি হায়রিবা নোতিফিকেসন অসিনা মতম শাংদোক্লে হায়দ্রিঙৈ) জুলাই ৩১, ২০২০দা ওইরম্বা মীওইশিং) তেক্সপেয়রশিংগী দ্যু দেৎনা দিসেম্বর ৩১, ২০২০ ফাওবা শাংদোক্লে।
মসিগী মতুংদা, এক্ত অসিগী মখাদা ওদিৎ রিপোর্ত য়াওনা তোঙান-তোঙানবা ওদিৎ রিপোর্তশিং অমসুং ইন্তর্নেসনেল/স্পেসিফাইদ দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনগা মরী লৈনবা রিপোর্তশিংসু দিসেম্বর ৩১, ২০২০ ফাওবদা শাংদোকখ্রে।
মখা তানা, অপীকপা অমসুং মিদল ক্লাস তেক্সপেয়রশিংদা খরা কোমজনবগীদমক, হায়রিবা জুন ২৪, ২০২০গী নোতিফিকেসন অসিনা শেল্ফ এসেস্মেন্ত তেক্স লুপা লাখ ১ ফাওবদা থীগদবা তেক্স পেয়রশিংগী শেল্ফ এসেস্মেন্ত তেক্স পীবগী দ্যু দেৎ অদু শাংদোকখিবনি। মসিগী মতুং ইন্না, শেল্ফ এসেসমেন্ত তেক্স লুপা লাখ ১ ফাওবা পীগদবা লৈবা মখোয়গী একাউন্ত অদু ওদিৎ তৌবগী তঙাইফদবা লৈত্রবা তেক্সপেয়রশিংগী শেল্ফ এসেস্মেন্ত তেক্স অদু জুলাই ৩১, ২০২০দগী নবেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবদা শাংদোকখি অমসুং ওদিৎ তৌগদবা লৈবা কেস্তনা দ্যু দেৎ অসি ওক্তোবর ৩১, ২০২০দগী নবেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবদা শাংদোকখি।
অপীকপা অমসুং মিদল ক্লাস ওইবা তেক্সপেয়রশিংনা মখোয়গী শেল্ফ এসেস্মেন্ত তেক্স অদু পীবদা কোমজনবগীদমক অনিরকশুবা ওইনা দ্যু দেৎ অদু অমুক্কা হন্না শাংদোকখি। মসিগী মতুং ইন্না, শেল্ফ এসেস্মেন্ত তেক্স লাইএবিলিতী লুপা লাখ ১ ফাওবদা লৈবা শেল্ফ এসেস্মেন্ত তেক্স পীগদবা তেক্স পেয়রশিংগী দ্যু দেৎ অসি পেরা ৩ (এ) অমসুং পেরা ৩ (বি)দা য়াওবা কাংবুগীনা জনুৱারী ৩১, ২০২১ ফাওবা অমসুং পেরা ৩ (সি)দা য়াওবা মীওইশিংগীনা দিসেম্বর ৩১, ২০২০ ফাওবা শাংদোকখি।
হীরম অসিগী মতাংদা তঙাইফদবা নোতিফিকেসনশিং তুংদা থোক্লকখিগনি।

Ministry of Finance
Extension of due date of furnishing of Income Tax Returns and Audit Reports
24 OCT 2020 2:27PM by PIB Delhi
In view of the challenges faced by taxpayers in meeting the statutory and regulatory compliances due to the outbreak of COVID-19, the Government brought the Taxation and Other Laws (Relaxation of Certain Provisions) Ordinance, 2020 (‘the Ordinance’) on 31st March, 2020 which, inter alia, extended various time limits. The Ordinance has since been replaced by the Taxation and Other Laws (Relaxation and Amendment of Certain Provisions) Act.
The Government issued a Notification on 24thJune, 2020 under the Ordinance which, inter alia, extended the due date for all Income Tax Returns for the FY 2019-20 (AY 2020-21) to 30th November, 2020. Hence, the returns of income which were required to be filed by 31st July, 2020 and 31st October, 2020 are required to be filed by 30th November, 2020. Consequently, the date for furnishing various audit reports including tax audit report under the Income-tax Act, 1961 (the Act) has also been extended to 31st October, 2020.
In order to provide more time to taxpayers for furnishing of Income Tax Returns, it has been decided to further extend the due date for furnishing of Income-Tax Returns as under:
(A) The due date for furnishing of Income Tax Returns for the taxpayers (including their partners) who are required to get their accounts audited [for whom the due date (i.e. before the extension by the said notification) as per the Act is 31st October, 2020] has been extended to 31st January, 2021.
(B) The due date for furnishing of Income Tax Returns for the taxpayers who are required to furnish report in respect of international/specified domestic transactions [for whom the due date (i.e. before the extension by the said notification) as per the Act is 30th November, 2020] has been extended to 31st January, 2021.
(C) The due date for furnishing of Income Tax Returns for the other taxpayers [for whom the due date (i.e. before the extension by the said notification) as per the Act was 31st July, 2020] has been extended to 31st December, 2020.
Consequently, the date for furnishing of various audit reports under the Act including tax audit report and report in respect of international/specified domestic transaction has also been extended to 31st December, 2020.
Further, in order to provide relief to small and middle class taxpayers, the said notification dated 24th June, 2020 had also extended the due date for payment of self-assessment tax for the taxpayers whose self-assessment tax liability is up to Rs. 1 lakh. Accordingly, the due date for payment of self-assessment tax for the taxpayers who are not required to get their accounts audited was extended from 31st July, 2020 to 30th November, 2020 and for the auditable cases, this due date was extended from 31st October, 2020 to 30th November, 2020.
In order to provide relief for the second time to small and middle class taxpayers in the matter of payment of self-assessment tax, the due date for payment of self-assessment tax date is hereby again being extended. Accordingly, the due date for payment of self-assessment tax for taxpayers whose self-assessment tax liability is up to Rs. 1 lakh has been extended to 31st January, 2021 for the taxpayers mentioned in para 3(A) and para 3(B) and to 31st December, 2020 for the taxpayers mentioned in para 3(C).
The necessary notification in this regard shall be issued in due course.