য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ভীজা অমসুং লম চৎপদা লৈরম্বা অথিংবশিং তাঙ্কক নাইবা মওংদা কোমথোকপা
22 OCT 2020 12:38PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিনা ওইহল্লক্লিবা ফীভম অসি য়েংলগা ভারত সরকারনা ফেব্রুৱারী ২০২০দগী হৌনা ইন্তরনেস্নেল পেসেঞ্জরশিংনা চংলক্নবা অমসুং থোকখিনবগী চত্থোক চৎশিন তৌবা হন্থহন্নবা খোঙথাং কয়া লৌখৎখি।
ভারত্তা চংলকপা নত্রগা থোকখিবা পাম্বা মীরৈবাক মচাশিং অমসুং ভারত মচাশিংগী অহেনবা কেতগোরীশিংগী ওইনা ভীজা অমসুং লম চৎপদা অথিংবশিং লৈরম্বা অদু হৌজিক্তি তাঙ্কক নাইবা মওং অমদা কোমথোক্নবা সরকারনা ফিরেপ লৌখ্রে। মরম অসিনা তুরিস্ত ভীজা নত্তনা মরম অমা হেক্তগী ভারত্তা লাকপা পাম্বা ও.সি.আই. অমসুং পি.আই.ও. কার্দ হোল্দরশিং অমসুং অতোপ্পা মীরৈবাক মচাশিংনা ওথোরাইজ তৌরবা এয়রপোর্তশিং অমসুং সীপোর্তকী ইম্মিগ্রেসন চেক পোস্তশিংগী খুত্থাংদা নোংথক্তা নত্রগা ঈশিংগী লম্বেলদা লাকপদা অয়াবা পীনবা ৱারেপ লৌখ্রে। মসিদা ভন্দে ভারত মিসন, এয়র ত্রান্সপোর্ত ববলগী শিল্লি-লাংলিবা অসিগী মখাদা পাইরিবা ফ্লাইৎশিং নত্রগা সিবিল এভিএসন মন্ত্রালয়না অয়াবা পীবা নন সেদ্যুল্দ কম্মর্সিএল ফ্লাইৎশিং য়াওরি। হায়রিবা অসিদা তোংলিবা মীওই পুম্নমক্না অদুম ওইনমক হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না ক্বারেন্তিন তৌবগী অমদি অতোপ্পা হকশেল/কোবিদ-১৯গী হিরমশিংগী মতাংদা পীবা গাইদলাইনশিং চেকশিন্না ঙাক্না চৎকদবনি।
তাঙ্কক নাইবা মওংদা কোমথোকপা অসিগী মখাদা, ভারত সরকারনা হান্নগী ভীজা পুম্নমক (ইলেক্ত্রোনিক ভীজা, তুরিস্ত ভীজা অমসুং মেদিকেল ভীজা নত্তনা) খুদক্তগী অমুক হন্না চৎনবা হৌনবা ফিরেপসু লৌখ্রে। করিগুম্বা অসিগুম্বা ভীজাশিং অসিগী মতম লোইবা তারবদি, চন্নবা কেতগোরীশিংগী অনৌবা ভীজাশিং মরী লৈনবা ইন্দিয়ন মিসন/পোস্তশিংদগী লৌবা য়াগনি। ভারত্তা অনা লায়েংগীদমক লাকপা পাম্বা মীরৈবাক মচাশিংনা মখোয়গী মেদিকেল এতেন্দেন্তশিংগী য়াওনা মেদিকেল ভীজাগী এপ্লাই তৌরকপা য়াগনি। ফিরেপ অসিনা মরম ওইরগা ললোন-ইতিক্কী, কনফরেন্সশিংগী, থবক্কী, মহৈ তম্বগী, রিসর্চকী, অনা লায়েংগী অসিনচিংবা তোঙান তোঙানবা মরমশিংগীদমক মীরৈবাক মচাশিংনা ভারত্তা লাকপা য়ারগনি।

Ministry of Home Affairs
Graded relaxation in visa and travel restrictions
22 OCT 2020 12:38PM by PIB Delhi
In view of the situation arising out of the COVID-19 pandemic, the Government of India had taken a series of steps to curtail the inward and outward movement of international passengers since February, 2020.
The Government has now decided to make a graded relaxation in visa and travel restrictions for more categories of foreign nationals and Indian nationals who wish to enter or leave India. Therefore, it has been decided to permit all OCI and PIO card holders and all other foreign nationals intending to visit India for any purpose, except on a Tourist Visa to enter by air or water routes through authorized airports and seaport immigration check posts. This includes flights operated under Vande Bharat Mission, Air Transport Bubble arrangements or by any non scheduled commercial flights as allowed by the Ministry of Civil Aviation. All such travelers will, however have to strictly adhere to the guidelines of the Ministry of Health and Family Welfare regarding quarantine and other health/COVID-19 matters.
Under this graded relaxation, Government of India has also decided to restore with immediate effect all existing visas (except electronic visa, Tourist Visa and Medical Visa). If the validity of such visas has expired, fresh visas of appropriate categories can be obtained from Indian Mission/Posts concerned. Foreign nationals intending to visit India for medical treatment can apply for a Medical Visa including for their medical attendants. Therefore, this decision will enable foreign nationals to come to India for various purposes such as business, conferences, employment, studies, research, medical purposes etc.