প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
পূৱ লাডাখৰ ডেমচক ছেক্টৰত এজন চীনা সেনাক আটক কৰিলে ভাৰতীয় সেনাই
19 OCT 2020 3:23PM by PIB Guwahati
পিএলএ-ৰ এজন সৈনিকক ১৯ অক্টোবৰত পূৱ লাডাখৰ ডেমচক ছেক্টৰৰ পৰা আটক কৰে ভাৰতীয় সেনাই। কৰ্প’ৰেল ৱাং য়া লং বুলি চিনাক্ত কৰা পিএলএ সেনাজনে প্ৰকৃত নিয়ণ্ত্ৰণ ৰেখা পাৰ হৈ পথভ্ৰষ্ট হৈছিল।
পিএলএ সেনাজনক অক্সিজেন, খাদ্য আৰু গৰম পোছাকৰ লগতে চিকিত্সা প্ৰদান কৰা হৈছে যাতে উচ্চতম এলেকাত প্ৰতিকূল পৰিস্থিতৰ মাজতো তেওঁৰ কোনো অসুবিধা নহয়।
পিএলএ-ৰ তৰফৰ পৰা তেওঁলোকৰ সন্ধানহীন হোৱা সেনাজনৰ সন্ধানৰ বিষয়ে এক অনুৰোধ লাভ কৰা হৈছিল।
প্ৰথা অনুসৰি চুশ্বুল-মলডো মিটিং পইণ্টত সকলো প্ৰক্ৰিয়া সম্পন্ন কৰি চীনা বিষয়াসকলৰ হাতত সেনাজনক গতাই দিয়া হ’ব।

Ministry of Defence
Indian Army Apprehends a Chinese Soldier in Demchok Sector of Eastern Ladakh
19 OCT 2020 3:23PM by PIB Delhi
A PLA soldier identified as Corporal Wang Ya Long was apprehended in the Demchok sector of Eastern Ladakh on 19 October 2020 after he had strayed across the LAC.
The PLA soldier has been provided medical assistance including oxygen, food and warm clothes to protect him from the vagaries of extreme altitude and harsh climatic conditions.
A request has also been received from the PLA about the whereabouts of the missing soldier.
As per established protocols, he will be returned back to Chinese officials at the Chushul – Moldo meeting point after completion of formalities.