Ministry of Health and Family Welfare
India crosses Significant Milestones
New Cases fall below 50,000 for the first time after nearly 3 months
Active Cases less than 10% of Total Cases
Further slide in Active Cases; now below 7.5 lakh
20 OCT 2020 11:09AM by PIB Delhi
India has leaped across several significant milestones in its fight against COVID.
The new confirmed cases in the last 24 hours have fallen below 50,000 (46,790) for the first time in nearly three months. The new cases were 47,703 on 28th July.
With a high number of COVID patients recovering every day and the sustained fall in the mortality rate, India’s steady trend of registering dipping active cases continues.
In another achievement, the percentage active cases have fallen below 10%. The total positive cases of the country today are less than 7.5 lakh (7,48,538) and comprise merely 9.85% of the total cases.
.http://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image002VZB3.jpg
This is the result of collaborative, focussed and effective action by States/UTs under the Centre's strategy of comprehensive and high countrywide testing, prompt and effective surveillance and tracking, quick hospitalization and effective adherence of the Standard Treatment Protocol issued by the Union Government. This success also owes to the selfless service and dedication of doctors, paramedics, frontline workers and all other COVID-19 warriors across all parts of the country.
The slide in active cases in supplemented by an exponential rise in recoveries. The total recovered cases have crossed 67 lakhs (67,33,328). The difference between active cases and recovered cases is consistently increasing and stands at 59,84,790 today.
69,720 patients have recovered and discharged in the last 24 hours. The national Recovery Rate has further grown to 88.63%.
78% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Maharashtra continues to lead with more than 15,000 single day recoveries followed by Karnataka with more than 8,000 recoveries.
75% of the new confirmed cases are from 10 States and UTs. Maharashtra, Karnataka and Kerala contribute more than 5,000 to the new confirmed cases.
587 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 81% are concentrated in ten States/UTs. The deaths are below 600 for second consecutive day.
Maharashtra has reported the maximum single day deaths (125 deaths).
India is the only country with the highest recoveries and continues to have one of the lowest fatality rates globally. Today it stands at 1.52%. These have in tandem resulted in consistent slide in the active cases.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଅତିକ୍ରମ କଲା ଭାରତ
● ପାଖାପାଖି 3 ମାସ ପରେ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା 50 ହଜାରରୁ କମ
● ମୋଟ ସଂକ୍ରମଣର ଶତକଡା 10 ଭାଗ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା
● ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ପୁଣି ନିମ୍ନଗାମୀ, ବର୍ତ୍ତମାନ 7.50 ଲକ୍ଷରୁ କମ
20 OCT 2020 11:09AM by PIB Bhubaneswar
କରୋନା ସଂକ୍ରମଣ ବିରୁଦ୍ଧ ସଂଗ୍ରାମରେ ଦେଶ ଅନେକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସଫଳତା ହାସଲ କରିବାରେ ଲାଗିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସକ୍ରିୟ ଆକ୍ରାନ୍ତଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 50 ହଜାରରୁ କମ (46,790) ରହିଛି । ପାଖାପାଖି 3 ମାସ ପରେ ପ୍ରଥମଥର ନିମନ୍ତେ ଏହି ମାମଲା ଏତେ ତଳକୁ ଖସିଛି । ଜୁଲାଇ 28ରେ 47,703 ସଂକ୍ରମିତ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିଲେ ।
ଅଧିକରୁ ଅଧିକ କୋଭିଡ ଆକ୍ରାନ୍ତ ପ୍ରତିଦିନ ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବାରୁ ମୃତ୍ୟୁହାର ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଏହାଛଡା ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଆଉ ଏକ ସଫଳତା ସ୍ୱରୂପ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ମୋଟ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ତୁଳନାରେ 10 ପ୍ରତିଶତକୁ ଖସି ଆସିଛି । ଦେଶରେ ମୋଟ ପଜିଟିଭ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟା ଆଜି 7 ଲକ୍ଷରୁ (7,48,538) କମ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହା ମୋଟ ସଂକ୍ରମଣ ସଂଖ୍ୟାର 9.85 ପ୍ରତିଶତ ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି ।
କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ କୋଭିଡ ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ନିଆଯାଉଥିବା ରଣନୀତିକୁ ସମର୍ଥନ କରି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡିକ ତ୍ଵରିତ ପଦକ୍ଷେପ ନେଉଥିବାରୁ ଏହି ସଫଳତା ମିଳିଛି । ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା, ତତ୍କାଳ ଯାଞ୍ଚ ଏବଂ ଚିହ୍ନଟ, ଆବଶ୍ୟକସ୍ଥଳେ ଶୀଘ୍ର ହସ୍ପିଟାଲ ଚିକିତ୍ସା ଭଳି ପଦକ୍ଷେପମାନ ନିଆଯାଉଛି । ଏହାଛଡା ଡାକ୍ତର, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀ ଓ କରୋନା ସମ୍ମୁଖ ଯୋଦ୍ଧାମାନଙ୍କ ଅକ୍ଲାନ୍ତ ପରିଶ୍ରମ ଓ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ସେବା ଯୋଗୁଁ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ଏହି ସଫଳତା ହାସଲ ହୋଇଛି ।
ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ସଂକ୍ରମିତ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରୁଥିବାରୁ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ସୁସ୍ଥ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 67 ଲକ୍ଷ (67,33,328) ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ସୁସ୍ଥ ଓ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ଏହା ଆଜି 59,84,790ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 69,720 ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇ ହସ୍ପିଟାଲରୁ ମୁକୁଳିଛନ୍ତି । ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ 88.63 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ନୂତନ ଭାବେ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ରୋଗୀମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଶତକଡା 78 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି । ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ସର୍ବାଧିକ 15 ହଜାର ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ତା’ପଛକୁ କର୍ଣ୍ଣାଟକରୁ 8 ହଜାରରୁ ଅଧିକ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି ।
ଶତକଡା 75 ଭାଗ ନୂତନ ସଂକ୍ରମିତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଓ କେରଳରୁ 5 ହଜାରରୁ ଉର୍ଦ୍ଧ୍ଵ ଲେଖାଏଁ ନୂତନ ସଂକ୍ରମିତ ରହିଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 587 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି । ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ପାଖାପାଖି ଶତକଡା 81 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଅଛନ୍ତି । କ୍ରମାଗତ ଦ୍ଵିତୀୟ ଦିନ ନିମନ୍ତେ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା 600ରୁ କମ ରହିଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ସର୍ବାଧିକ ଗୋଟିଏ ଦିନରୁ 125 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ।
ବିଶ୍ଵରେ ଭାରତ ଏକମାତ୍ର ଦେଶ ଯେଉଁଠି ସର୍ବାଧିକ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବା ବେଳେ ମୃତ୍ୟୁ ହାର ସର୍ବନିମ୍ନ ରହିଛି । ଆଜି ଏହି ହାର 1.52 ପ୍ରତିଶତ ରହିଥିବା ବେଳେ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଉଛି ।