মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
হোৎনরিবা অসিগী থোইদোক হেন্দোকপা ফল লাকপদগী, এম.এস.এম.ই. মিনিস্ত্রীনা ইন্দিয়া ইনকোপরেত্তা এম.এস.এম.ই.দা পেমেন্ত তৌনবা হায়জখ্রে; কোর্পোরেৎ ২৮০০ হেনবদা এম.এস.এম.ই.গী পুত্থখিবাশিং শেংদোক্নবা ইদুনা থাখ্রে
এম.এস.এম.ই. মিনিস্ত্রীনা সেন্ত্রেল মিনিস্ত্রীশিং, সি.পি.এস.ই.শিং অমসুং স্তেত সরকারশিংগা লোয়ননা য়াম্না কন্না ফোলো-অপ তৌখি অমসুং মমাং থাদা মকোক থংবা ইন্দিয়াগী কোর্পোরেৎ ৫০০গা হকথেংননা থেংনদুনা অফবা ফল পুরকখি
সি.পি.এস.ই.শিংনা ২০২০গী সেপ্তেম্বরদা এম.এস.এম.ই.শিংদা লুপা করোর ৩৭০০ পীদুনা, থা অমদা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইদুনা, চৎলিবা থা ৫ অসিদা পুন্না লুপা করোর ১৩৪০০ পেমেন্ত তৌখি
19 OCT 2020 9:56AM by PIB Imphal
হোৎনরিবা অসিগী থোইদোক হেন্দোকপা ফল লাকপদগী, মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তরপ্রাইসেস (এম.এস.এম.ই.)গী য়ুনিয়ন মিনিস্ত্রীনা ইন্দিয়া ইনকোপরেত্তা এম.এস.এম.ই.দা মখোয়গী পোৎ-চৈগী অমসুং পীখিবা থবকশিংগী পুত্থবা শিংগৎলক্নবা হায়জখি।
এম.এস.এম.ই. মিনিস্ত্রীনা মকোক থোংবা মেনেজমেন্ত ২৮০০ হেন্বা কোর্পোরেৎ শিংদা মখোয়গী পুত্থহৌবশিং থা অসিদা শেংদোক্নবা অইবা ওইনী পীরি।
মমাং থাদা, পনবা য়াই মদুদি এম.এস.এম.ই.গী মিনিস্ত্রীনা ইন্দিয়াগী মকোক থংবা কোর্পোরেৎ ৫০০ মখোয়গী পুত্থহৌবা অদু অইবা ওইনা থাখ্রবনি। মিনিস্ত্রীনা হায় মদুদি কোর্পোরেৎ ইন্দিয়াদগী য়াম্না ফবা পাউখুম লাকই। চৎলিবা থা মঙা অসিগী মনুংদা এম.এস.এম.ই. খ্বাইদগী য়াম্না পেমেন্ত তৌবা অসি ২০২০গী সেপ্তেম্বর থা অসিনি। এম.এস.এম.ই.মিনিস্ত্রীনা খংহল্লি মদুদি সেন্ত্রেল পব্লিক সেক্তর ইন্তরপ্রাইসেস (সি.পি.এস.ই.) খক্তনা চৎলিবা থা মঙা অসিদা লুপা করোর ১৩৪০০ হেন্না শিংখি। মসিগী মনুংদা লুপা করোর ৩৭০০ অমদি সেপ্তেম্বর থাদা ফংখিবনি। মিনিস্ত্রী অসিনা লৈবাক অসিগী কোর্পোরেৎ অসিবু থাগৎপা ফোংদোক্লি।
মশাগী মফমদা, এম.এস.এম.ই.গী মিনিস্ত্রীনা ফোলো-অপ তৌবা অমসুং দিজিতেল ইন্তরভেনসন তৌদুনা লৈবাক অসিগী এম.এস.এম.ই. অসিদা মতেং তৌদুনা মখল কয়াদগী মখোয়গী পুত্থহৌবা অসি খোমগৎলি।
লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী চাওবা কোর্পোরেৎ কম্ম্যুনিতিগা পাও ফাওনদুনা এম.এস.এম.ই.মিনিস্ত্রীনা অসিগুম্বা পেমেন্ত অসি মরু ওইবা ওইনা লৌদুনা হায় মদুদি মসিনা অপিকপা ইন্তরপ্রাইসেসশিংদা লাক্কদৌরিবা কুমহৈশিং অসিদা খুদোংচাবা ফংহনগনি। মিনিস্ত্রীনা হায় মদুদি এম.এস.এম.ই.গী কেস ফ্লো অসি ফগৎলবদি, মখোয়না পোৎ-চৈ অমসুং সর্বিস পীদুনা ফেস্তিবেল অসিদা খুদোংচাবা পীগনি। অশুম্না, মখোয়না ফংগদবা অদু মতম চানা পেনেন্ত ফংবা অসিনা এম.এস.এম.ই. মতেং পীবতা নত্তনা চহি চুপ্পা অমসু পীবা য়াগনি। মরম অদুনা মিনিস্ত্রী অসিনা কোর্পোরেৎশিংদা হায়রি মদুদি পেমেন্তশিং অসি অথুবা মতমদা পীথোকপা, অমদি ঙম্লগদি হায়রিবা থা অদুদা পীবা।
মকা তানা, এম.এস.এম.ই.গী য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা কোর্পোরেৎ ইন্দিয়াবু এদমিনিস্ত্রেতিবকী মরুওইবা, লেগেল অমসুং ফিনতেক্ত বেজ প্রোবিজনশিং অসিদা পুক্নিং চিংশিনগদবনি। মসিনা হায় মদুদি:
• মতম চানা পেমেম্ত তৌবা অসি অফবা অমনি। অদুম ওইনমক, কেসফ্লো অসিগী অৱাবা অসি কোক্নবা আর.বি.আই.না তি.আর.ই.দি.এস.গী মমিংদা বিল অসি হন্থগনি। মসি সি.পি.এস.ই.শিংগী শোইদনা য়াওদবা য়াদবা অমনি অমসুং কম্পনিশিংনা লুপা করোর ৫০০ হেনবা অমা প্লেফোর্ম অসিবু য়াওবদা চংই। অদুম ওইনমক, কম্পনি কয়া অমনা মসি য়াওনবা লৈরি।
• কোর্পোরেৎশিংদা মসি অমসু খংহল্লি মদুদি এম.এস.এম.ই. দিবলপমেন্ত এক্ত, ২০০৬গী মখাদা লৈরিবা লেগেল প্রোভিজন অসিনা এম.এস.এম.ই. পেমেন্ত অসি শোইদনা নুমিৎ ৪৫গী মনুংদা পীগদবনি। রেগুলেসনগা মরী লৈননা কোর্পোরেৎ অসিনা চহি তঙ্খাইগী ওইনা পীদুনা এম.এস.এম.ই.পুত্থহৌবশিং অসি কোর্পোরেৎ এফিয়র্সগী মিনিস্ত্রীদা রিতর্ন তৌবা য়াগনি। মিনিস্ত্রীনা কোর্পোরেৎতা মখোয়না তৌগদবা অদুনা পুক্নিং চংনা তৌনবা হায়জখি।

Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Riding on excellent outcome of its efforts, MSME Ministry substantially widens request to India Inc. for making payments to MSMEs; writes to over 2800 corporates to clear MSME dues
MSME Ministry's Vigorous follow up with Central Ministries, CPSEs & State Governments, and a Direct communication last month to top 500 corporates of India brings in very good results
With CPSEs paying Rs 3700 crore to MSMEs in September 2020; the highest in a month, takes total payment to Rs 13400 crore in last 5 months
19 OCT 2020 9:56AM by PIB Delhi
Riding on excellent outcome of its efforts, the Union Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises( MSME) has substantially widened its request to India Inc. for making payments to MSMEs against their dues of goods and services rendered.
MSME Ministry has now written to top management of over 2800 corporates by name to make payment of pending dues of MSMEs in this month itself.
Last month, It may be noted, Ministry of MSME had written to Top 500 corporates of India about the pending payments of MSMEs. Ministry has said that very good response has been seen from the corporate India. Out of the last five months, the maximum payments to MSMEs have happened in the month of September, 2020. Not only that, in that timeframe, even the procurement and transaction appears to be maximum in the month of September. MSME Ministry has informed that more than Rs. 13400 crore have been paid by Central Public Sector Enterprises (CPSEs) alone in the last five months. Out of this, payments worth Rs. 3700 crore have happened in September only. Ministry has complimented the Corporate sector of the country for this.
On its part, Ministry of MSME has made relentless efforts including personal follow-up and digital intervention for the purpose of assisting MSMEs of the country to get release of their dues from various procurers.
In its latest communication to larger corporate community of the Nation, MSME Ministry while underscoring the importance of making such payments now, says that it will facilitate the small enterprises to avail the business opportunity in the coming festival season. Ministry says that if the cash flows of MSMEs improve, they can make use of the festival season when there is opportunity to earn by supplying goods and services. In fact, some of the MSMEs look for such a period for their sustenance of whole year. Thus, timely payment of their receivables at this time will not only support the MSMEs and their dependents in this festive season but will also sustain many of them for full year. Therefore, Ministry has requested the corporates to see and make payment as soon as possible, preferably in the present month.
In addition, Union MSME Ministry has also drawn attention of the Corporate India towards important administrative, legal and Fintech based provisions with regard to MSME payments. It says that:
• It is ideal that payments are made in stipulated time. However, to solve the cash flow problems of MSMEs in absence of that, a bill discounting mechanism has been started by RBI in the name of TReDS. It is mandatory for all CPSEs and the companies with turnover of more than Rs. 500 Crore to join this platform. However, many companies are yet to join it or transact on it. Corporates have been requested to check whether their group/company has joined the TReDS platform and is doing transactions;
• It also reminds the corporates of the legal provision under the MSME Development Act, 2006 which mandates to make the payment to MSMEs within 45 days. As per related regulations, the corporate entities are also supposed to file half-yearly returns with the Ministry of Corporate Affairs about the dues of MSMEs. In many cases, this too is not being done. Ministry has requested the corporates for their attention and needful action on this also.
While re-iterating that Government is very keen to see that payment of receivables to MSMEs is made on time, Ministry has drawn attention towards the announcement in this regard in AtmaNirbhar Bharat Package. Ministry also feels that a small gesture of payment to MSMEs during this period can go a long way and brighten lakhs of homes and crores of faces.