স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতৰ নিৰৱচ্ছিন্ন নিম্ন সক্ৰিয় ঘটনাৰ ধাৰা অব্যাহত
একেৰাহে তৃতীয়টো দিনৰ বাবে ৮ লাখৰ নিম্ন হৈ আছে সক্ৰিয় কেছল’ড
৪ৰ্থটো দিনৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় পজিটিভিটি হাৰ ৮%ৰ নিম্ন
19 OCT 2020 11:22AM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে অব্যাহত ৰখা যুঁজখনত ভাৰতে আন এটি মাইলৰ খুঁটি অতিক্ৰম কৰিছে। ৰাষ্ট্ৰীয় মুঠ পজিটিভিটি হাৰ ৮%ৰ নিম্ন হৈ পৰিছে। বিৰতিবিহীনভাৱে চাৰি দিনৰ বাবে এই ধাৰা অব্যাহত আছে। এতিয়া এই মুঠ পজিটিভিটি হাৰ ৭.৯৪% আৰু ই ক্ৰমান্বয়ে হ্ৰাস পাই আছে।
সমগ্ৰ দেশত উচ্চ-হাৰত সম্পন্ন কৰা টেষ্টিঙৰ বাবেই এই ফলাফল লাভ কৰা হৈছে। আজি মুঠ টেষ্টে ৯.৫ কোটি অতিক্ৰম কৰে।
এই ফলাফলৰ অংশ হিচাপে, নিয়মীয়াভাৱে অধিক সংখ্যক টেষ্টৰ বাবে পজিটিভিটি হাৰ নিম্ন হৈ পৰিছে। সমান্তৰালভাৱে ফলপ্ৰসূতাৰে সংক্ৰমণ প্ৰতিহতকৰণেও মুঠ পজিটিভিটি হাৰ হ্ৰাসত অৰিহণা যোগাইছে।
বিস্তীৰ্ণ অঞ্চলত অধিক টেষ্টিঙৰ বাবে পজিটিভ ঘটনাৰ প্ৰাৰম্ভণিতেই চিনাক্তকৰণ, ফলপ্ৰসূ নিৰীক্ষণ আৰু ট্ৰেচিঙৰ জৰিয়তে যুদ্ধকালীন ট্ৰেকিং আৰু গুৰুতৰ ঘটনাসমূহৰ অৰ্থে ঘৰ/আন ব্যৱস্থা আৰু চিকিৎসালয়ত সময়োচিত ও কাৰ্যকৰী চিকিৎসা প্ৰদান হৈছে এই সফলতাৰ মূল। ইয়াৰ বাবেই মৃত্যুৰ হাৰো নিম্ন হৈ পৰিছে।
অক্টোবৰৰ তৃতীয়টো সপ্তাহৰ বাবে দৈনিক গড় পজিটিভিটি হাৰ ৬.১৩% হৈ আছে। কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰখনৰ টেষ্ট, ট্ৰেক, ট্ৰেচ, ট্ৰিট আৰু টেকন’ল’জি কৌশল ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহে কাৰ্যকৰীভাৱে অনুসৰণ কৰাৰ বাবেও এই সফলতা লাভ কৰিব পৰা যায়।
ভাৰতৰ সক্ৰিয় ঘটনাসমূহৰ দ্ৰুত হ্ৰাসৰ ধাৰা অব্যাহত আছে। ডেৰ মাহৰ পাছত সক্ৰিয় ঘটনাৰ সংখ্যা ৮ লাখৰ সীমাৰ নিম্ন হৈ পৰাৰ পাছত তৃতীয়টো দিনৰ বাবে এই হাৰ তীব্ৰ গতিৰে হ্ৰাস পাই আছে।
আজি ভাৰতৰ সক্ৰিয় কেছল’ড হৈ পৰে ৭,৭২,০৫৫টা।
বৰ্তমানে দেশখনত সক্ৰিয় ঘটনাৰ হাৰ হৈছে মুঠ পজিটিভ ঘটনাৰ ১০.২৩%।
মুঠ আৰোগ্য লাভৰ ঘটনা ৬৬ লাখৰো অধিক, যাৰ মুঠ পৰিমাণ হৈছে ৬৬,৬৩,৬০৮। যি সক্ৰিয় ঘটনাৰ তুলনাত বহু বেছি হৈ পৰিছে।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৬৬,৩৯৯ ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰে আৰু সেয়ে ডিচাৰ্জ লাভ কৰে তথা নতুন নিশ্চিত ঘটনাৰ পৰিমাণ হয় ৫৫,৭২২টা। ৰাষ্ট্ৰীয় আৰোগ্য লাভৰ হাৰ ৮৮.২৬%লৈ বৃদ্ধি পাইছে।
নতুনকৈ আৰোগ্য লাভ কৰা ঘটাসমূহৰ ৭৯%ই হৈছে ১০ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ। যথাঃ মহাৰাষ্ট্ৰ, কেৰালা, কৰ্ণাটক, তামিল নাডু, অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ, উত্তৰ প্ৰদেশ, পশ্চিম বংগ, দিল্লী, উৰিষ্যা আৰু চত্তীশগড়।
মহাৰাষ্ট্ৰত এদিনতে ১১,০০০ ৰোধিক ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰিছে। ইয়াৰ পাছতেই থকা কেৰালা আৰু কৰ্ণাটকৰ আৰোগ্য লাভৰ পৰিমাণ হৈছে প্ৰত্যকৰে ৮,০০০।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত নতুন নিশ্চিত ঘটনাৰ পৰিমাণ হৈছে ৫৫,৭২২ টা।
নতুন ঘটনাসমূহৰ ৮১% হৈছে ১০ খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ। সৰ্বাধিক নতুন ঘটনাৰ ক্ষেত্ৰত শীৰ্ষস্থানত থকা ৰাজ্যখন হৈছে মহাৰাষ্ট্ৰ। ইয়াত নতুন ঘটনাৰ পৰিমাণ হৈছে ৯,০০০ ৰোধিক। ইয়াৰ পাছত আছে কেৰালা আৰু কৰ্ণাটক। প্ৰত্যেকৰে নতুন ঘটনাৰ পৰিমাণ হৈছে ৭,০০০ ৰোধিক।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত মৃত্যুৰ পৰিমাণ হৈছে ৫৭৯। ৯০ দিনৰ পাছত, দৈনিক মৃত্যুৰ পৰিমাণ ৬০০ৰ নিম্ন হৈ পৰিছে।
ইয়াৰ ভিতৰত, ৮৩% হৈছে দহখন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
শেহতীয়াভাৱে মৃত্যু হোৱাসকলৰ ভিতৰত ২৫% ৰোধিক হৈছে মহাৰাষ্ট্ৰৰ। ৰাজ্যখনত মৃত্যুৰ পৰিমাণ হৈছে ১৫০।

Ministry of Health and Family Welfare
India sustains trend of consistently low Active Cases
Active Caseload below 8 lakh for the third day
National Positivity Rate sustained below 8% for 4th successive day
19 OCT 2020 11:22AM by PIB Delhi
India has crossed another milestone in its fight against COVID-19. The national cumulative Positivity Rate has fallen under 8%. This trend has been sustained without a break for four days. The cumulative Positivity Rate is 7.94% now and is on a continuous decline.
This has been brought about by high level of comprehensive country-wide testing. The total tests have crossed 9.5 crores today.
As evidence has revealed, higher numbers of testing on a sustained basis have aided in bringing down the positivity rate. The decline in the cumulative positivity rate has demonstrated that the rate of spread of infection is being effectively contained.
Higher testing across wide regions leads to early identification of positive cases, prompt tracking through efficient surveillance and tracing, and timely & effective treatment in homes/facilities and in hospitals for the severe cases. These measures in tandem eventually lead to lower mortality rate.
The average Daily Positivity Rate is 6.13% for the third week of October. This is a result of successful TEST, TRACK, TRACE, TREAT and TECHNOLOGY strategy of the Central government effectively followed by States/UTs.
India continues to report a trend of steadily declining active cases. For the third day after the active cases dropped below the 8 lakh mark after a month and a half, the progressive decline continues.
India's active caseload stands at 7,72,055 today.
Presently the active cases comprise merely 10.23% of the total positive cases of the country.
The total recovered cases are more than 66 Lakhs (66,63,608) thereby enhancing the difference with respect to the active cases.
66,399 patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 55,722. The national Recovery Rate has progressed to 88.26%.
79% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs viz. Maharashtra, Kerala, Karnataka, Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Uttar Pradesh, West Bengal, Delhi, Odisha, and Chhattisgarh. .
Maharashtra alone has contributed the maximum with more than 11,000 single day recovery followed by Kerala and Karnataka with more than 8,000 recoveries each.
55,722 new confirmed cases were recorded in last 24 hours.
81% of the new cases are from 10 States and UTs. Maharashtra continues to be the State reporting a very high number of new cases with more than 9,000 cases followed by Kerala and Karnataka with more than 7,000 cases each.
579 case fatalities have been reported in the past 24 hours. After 90 days, the daily deaths recorded are below 600.
Of these, nearly 83% are concentrated in ten State/UTs.
More than 25% of new fatalities reported are from Maharashtra (150 deaths).