Ministry of Ports, Shipping and Waterways
40% discount on Cargo movement between India and Chabahar Port, Iran extended for one year
Discount applicable on cargo being handled at JNPT and Deendayal Port from/to Shahid Beheshti Port,Iran
16 OCT 2020 3:32PM by PIB Delhi
The Ministry of Shipping has extended the current concessional rate of 40% discount for coastal movement of cargo and vessel related charges, for a period of further one year to clients for cargo being handled at Jawaharlal Nehru Port and Deendayal Port from/to Shahid Beheshti Port, Chabahar, Iran.
The levy of concessional Vessel Related Charges (VRC) is to be applied proportionately, subject to vessel loading at least 50 TEUs or 5000 MT cargo to Shahid Beheshti Port.
The ports in coordination with Indian Ports Global Limited will jointly evolve a Standard Operating Procedure (SOP) to ensure that discounts are given to cargo actually discharged or loaded at Shahid Beheshti Terminal of Chabahar Port.
The aim of the extension of discount period is to promote the trade through Shahid Beheshti Port of Chabahar, Iran. It would give a boost to coastal movement of cargo being handled at Jawaharlal Nehru Port and Deendayal Port from/to Shahid Beheshti Port.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
ভারত অমসুং চাবহার পোর্ত, ইরানগী মরক্তা কার্গোগী চত্থোক চৎশিন্দা পীবা চাদা ৪০গী দিস্কাউন্ত অদু চহী অমগা শাংদোক্লে
পীরিবা দিস্কাউন্ত অসি জে.এন.পি.তি. অমসুং দীনদয়াল পোর্ত্তগী শহিদ বেহেশ্তি পোর্ত, ইরান ফাওবা/দগী দীনদয়াল পোর্ত ফাওবদা চৎলিবা কার্গোশিংদা চৎনগনি
16 OCT 2020 3:32PM by PIB Imphal
শিপ্পিং মন্ত্রালয়না হৌজিক শমুদ্রদা কার্গো অমসুং ভেসেলশিংগী চত্থোক চৎশিনগা মরী লৈনবা চার্জশিংদা পীরিবা চাদা ৪০গী অতাবা মমল অসি জে.এন.পি.তি. অমসুং দীনদয়াল পোর্ত্তগী শহিদ বেহেশ্তি পোর্ত, ইরান ফাওবা/দগী দীনদয়াল পোর্ত ফাওবদা চৎলিবা কার্গোগী ক্লাইন্তশিংদা চহী অমগী মতম মখা তানা শাংদোক্লে।
ভেসেল রিলেতেদ চার্জ (ভি.সি.আর.)গী লেবী অসি ভেসেলশিংনা তি.ই.য়ু. ৫০ নত্ত্রগা এম.তি. ৫০০০ ফাওবা শহিদ বেহেস্তি পোর্ত্তা পুবগা মরী লৈননা প্রোপোর্সনেৎ ওইনা চৎনগনি।
ইন্দিয়ন পোর্ত গ্লোবেল লিমিতেদকা শম্নবা পোর্তশিংনা অমত্তা ওইনা স্তেন্দার্দ ওপরেতিং প্রোসিজ্যুর (এস.ও.পি.) অমা শেমদুনা চাবহার পোর্তকী শহিদ বেহেস্তি তর্মিনেলদা থাদবা নত্ত্রগা হাপ্পা কার্গোশিংদা তশেংননা পীনবনি।
দিস্কাউন্তকী মতম শান্দোক্লিবা অসিগী পান্দমদি চাবহার, ইরানগী শহিদ বেহেস্তি পোর্ত লান্না লল্লোন ইতীক তৌবা হেনগৎনবগীদমক্তনি। মসিনা জৱাহর্লাল নেহরু পোর্ত অমসুং দীনদয়াল পোর্ত্তগী শহিদ বেহেশ্তি পোর্ত, ইরান ফাওবা/দগী দীনদয়াল পোর্ত ফাওবদা চৎলিবা কার্গোগী চত্থোক চৎশিন্দা ইনোৎ হাপ্লগনি।