Ministry of Youth Affairs and Sports
SAI and NRAI to jointly take responsibility to ensure national shooting camp goes ahead in a secure bio-bubble
13 OCT 2020 1:17PM by PIB Delhi
The National Shooting Camp for core Olympic shooters will be taking place at Dr. Karni Singh Shooting Range as announced last week for a period of two months (October 15-December 17). In order to maintain a secure bio-bubble whereby the athletes can train safely and to prevent a coronavirus outbreak, the responsibility of maintaining the Standard Operating Procedures (SOPs) will be shared by the Sports Authority of India and the National Rifle Association of India.
Responsibility for maintaining the shooting range lies with the Administrator, Dr. Karni Singh Shooting Range. To maintain safety, zoning of premises by nature of risk category to minimize the contact between campers and range personnel has been planned into Green, Orange, Yellow and Red Zones.
The NRAI will make boarding and lodging arrangements at a hotel nearby the venue, for which SAI will provide support as per existing norms. From the hotel to the entry to the shooting range, it will be the responsibility of the NRAI to maintain the SOP in order to keep a secure bio-bubble. NRAI has formulated the quarantine process wherein shooters/coaches coming from outside the Delhi-NCR will be quarantined at the hotel for the duration of 7 days. Shooters/coaches who reside in the Delhi-NCR would require to quarantine/self-isolate at their place of stay for the quarantine period of 7 days after which they will join other campers in the hotel for the entire duration of the camp.
Rajiv Bhatia, Secretary, NRAI said, “The safety norms set up through the SOPs issued by SAI are very thorough, this will be the first national camp that will be held since the nationwide lockdown was imposed in March and all steps are in place for the shooters to perform in a safe and comfortable environment.”
All the shooters and coaches must undergo a Covid-19 test which will be conducted at the hotel and arranged by the NRAI.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
এস.এ.আই. অমসুং এন.আর.এ.আই.না পুন্না নেস্নেল শুতিং কেম্প অসি বাইও-ববল ওইনা কাইদনা চৎথনবা মথৌদাং লৌখ্রে
13 OCT 2020 1:17PM by PIB Imphal
মরুওইবা ওলেম্পিক্স শুতরশিংগী নেস্নেস শুতিং কেম্প অসি দাঃ কার্নি সিংহ শুতিং রেঞ্জদা মমাং চহিদা থা অনিগী চৎথনবা লাওথোকখ্রে (ওক্তোবর ১৫দগী – দিসেম্বর ১৭ ফাওবা)। বাইও-ববল কাইহনদনা থম্ননবা অমদি কোরোনোভাইরসকী লায়চৎ অসিদগী ঙাকথোক্নবা অমদি স্তেন্দার্দ ওপরেতিং প্রোসেদ্যুর (এস.ও.পি.শিং) ঙাক্নবা স্পোর্ত ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া অমসুং নেস্নেল রাইফল এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়ানা পুন্না থৌদাং লৌরগনি।
শুতিং রেঞ্জ অসিদা মথৌদাং ঙাক্না থম্নবা দাঃ কার্নি সিংহ শুতিং রেঞ্জগী এদমিনিস্ত্রেসন্না লৌগনি। মহৌশাগী ওইনা মফম অসিবু শোই-ঙামদনা থম্নবা অমদি কেম্প অসিদা লৈরিবাশিং অসি থেংনবা হন্থনবা রেঞ্জগী পর্সোনেলশিং অসিনা অশংবা, কোম্লা মচু, হঙ্গাম মপাল অমসুং অঙাংবা মচুগী জোন খাইদোক্লি।
এন.আর.এ.আই.না বোর্দিং অমসুং লোদজিংগী মনাক নকপা হোতেলগী মফম অমদা শিনগনি অমদি এস.এ.আই.না হান্ননা লৈরিবা অদুম্না লৈগনি। হোতেলদগীনা শুতিং রেঞ্জ ফাওবা চৎপা অসিদা বাইও-ববল কাইদনবা থৌদাং অসি এন.আর.এ.আই. না এস.ও.পি. ঙাকপগী থবক তৌগনি। এন.আর.এ.আই.না ক্বারেন্তাইনগী থবক অসি তৌদুনা দিল্লী-এন.সি.আর.গী মপালদগী লাকপা শুতর/কোচেসশিং অসি হোতেলদা নুমিৎ ৭নিগী ক্বারেন্তাইন তৌগনি। দিল্লী-এন.সি.আর.গী মনুংদা লৈবা শুতর/কোচেসশিংনা মখোয়গী মফমদা নাইতোম থমদুনা নুমিৎ ৭নিগী ক্বারেন্তাইন তৌগনি অমসুং অদুগী মতুংদা মখোয়না অতোপ্পা কেম্পরশিংগা পুন্না হোতেল অসিদা লৈমিন্নদুনা কেম্প অসি লোইদ্রি ফাওবা লৈগনি।
এন.আর.এ.আই.গী সেক্ত্রেতরি, রাজিব ভাতিয়ানা হায় মদুদি, “এস.এ.আই.না শেম্লিবা শাফনবা শেম্লিবা এস.ও.পি. অসি য়াম্না মওং চুম্মী, মসি লৈবাক অসিগী লোকদাউন মনুংদা তৌবা অহানবা কেম্প অমনি, অদুগা খোঙথাং খুদিং শুতরশিংবু শাফনবা অমসুং মখোয়গী অকোইবদা নুঙাইনবা থম্লি”।
শুতর/কোচেসশিংনা এন.আর.এ.আই.না হোতেলদা শিল্লিবা কোবিদ-১৯ তেস্ত অসি তৌগদবনি।