নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
স্পোর্ত মিনিস্ত্রীনা অখন্নবা এস.ও.পি.গা লোয়ননা ওলেম্পিক্স ত্রেনিং অমুক হঞ্জিনবদা স্বিম্মিং সংস্থান্না তরাম্না ওকখ্রে
10 OCT 2020 5:56PM by PIB Imphal
ইন্দিয়াগী স্বিম্মিং সংস্থান্না লৈবাক অসিদা স্বিম্মিং পুলশিং অমুক হাংদোরকপগী ৱারেপ লৌরকপ অসিদা তরাম্না ওকখ্রে। ইরাই নুমিৎতা স্পোর্ত মিনিস্তরনা অহেনবা তান্নরিবা স্বিম্মিং শান্নরোইশিংগী স্তেন্দার্ত ওপরেতিং প্রোসেদ্যুর (এস.ও.পি.) অমা শেমখ্রে। সেপ্তেম্বর ৩০দী পীখিবা ওর্দর অসিনা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা কন্তেমেন্ত জোন নত্তনা অতৈ মফমদা স্বিম্মিং পুল অমুক হন্না হাংননবা অয়াবা পীখিবনি।
ইন্দিয়াগী স্বিম্মিং ৬কী মনুংদা অমা ওইরিবা অদুগা ওলেম্পিক্স ক্বালিফিকেসনগীদমক বি মার্কতা লৈরিবা অমসুং ২০০৮গী ওলেম্পিক্সতা শরুক য়াখিবা বিরধাৱাল খাদেনা ৱারেপ অসিদা য়াম্না হরাওখি অমসুং মহাক্না হায়খি মদুদি, “মসি খ্বাইদগী ফবা ৱারেপ অমনি। ইহাক্না য়াম্না হরাওই মদুদি স্বিম্মরনা মখোয়গী মফমদা অমুক লৈরগনি অমসুং অমুক থুনা লমজেল তান্নরগনি। ঐহাক্না আশা তৌই মদুদি স্তেত সরকারনা সেন্তরনা লৌরিবা ৱারেপ অসি মপুং ফানা য়াম্না থুনা অমসুং ১০০% শৌগৎতুনা লমজেল তান্নরিবা স্বিম্মরশিং অসিবু ত্রেনিং অসিদা অমুক হৌবদা মতেং পাংবা”
ওগস্ততা এস.এ.আই.না দুবাইদা থা অনিগী ত্রেনিং কেম্প পীখি, হায়রিবা অসিদা স্বিম্মর অনি শ্রীহারি নাত্রাজ অমসুং কুশাগ্রা রাৱাৎ অনিমক ক্বালিফিকেসনগীদমক বি মার্কতা লৈরিবা অসি শরুক য়াখি। হায়রিবা অসিদা শাজন প্রকাশসু য়াওখি। মহাক্না দুবইদা ত্রেন তৌজরবসু নাত্রাজনা ইন্দিয়াদা অমুক হন্না ত্রেনিং তৌবদা নুঙাইবা ফাওরি।, “ঐহাক্না ইন্দিয়াদা স্বিম্মিং পুল হাংবা অসি য়াম্না হরাওবা ফাওই, য়ুমদা লৈনা ত্রেনিং পীবা অসি ঐহাক্না য়াম্না নুঙাইবা ফাওই অদুগা হায়রিবা স্তাফশিং অসিনা মতেং পাংবদগীনি অমসুং পীরিবী মতম অসি খ্বাইদগী হেন্না কান্নবা মওংদা শেম্বনি”।
কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিনা কয়া অমা থেংথহল্লবসু, মসিদা য়ৈথোরকপা অসিনা ইন্দিয়ন স্বিম্মরশিংদা মতেং অমা পীরগনি অমসুং দ্রোনাচার্য়া এৱার্দি কোচ নিহার অমিনা হায় মদুদি ত্রেনিং অমুক হৌদোরকপা অসি য়াম্না ফবা খোঙথাং অমনি, “ঐহাক্না স্বিম্মরশিং অমুক হন্না ত্রেনিং হৌনবগী পাউ অসি তাবদা য়াম্না হরাওবা ফাওই। ঐখোয়গী স্বিম্মর পুম্বা লায়চৎ অসিগী মরম ওইদুনা য়াম্না থিনা শোকখি অদুবু ওলেমপিক্স অমুক হন্না শেমদোরকপা অসিনা ঐখোয়গী স্বিম্মরশিংদা হান্নগী ফিবমদা লাকপা ঙম্লগনি। ঐহাক্না য়াম্না থাজবা লৈ মদুদি ঐখোয়গী ওলেমপিক্সগী বি ক্বালিফাইয়রশিং অসিনা য়াম্না কন্না হোৎনদুনা এ ক্বালিফাই ওইনবা হোৎনরি অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক্কী স্বিম্মরশিংনা ত্রেনিং অমুক হৌদোকপদা থৱাই য়াম্না য়াওরি”।
স্বিম্মিং ফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়ানশু লৌরিবা ৱারেপ অমসুং পুথোক্লিবা এস.ও.পি. অসিদা তরাম্না ওকখি। সেক্ত্রেতরি জেনেরেল মোনাল চোকশিনা হায় মদুদি, “ঐখোয়না য়াম্না হরাওই মদুদি সরকারনা স্বিম্মিং তান্নবগী অমুক হৌদোকপদা অয়াবা পীবা অসিদা। এম.ৱাই.এ.এস.গী এস.ও.পি. দোক্যুমেন্ত অসি য়াম্না খুমাং চাওশিনবা অমসুং ফজনা শেম্লবা অমনি। মসিনা অহানবা মরুওইবা ওইনা লৌদুনা ঐখোয়গী শান্নরোইশিংবু তেক্ত-কাইদনবা চৎন-কাংলোন অসি ইনবা মথৌ তাই”।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Swimming Fraternity welcomes resumption of Olympic training with sport-specific SOP issued by Sports Ministry
10 OCT 2020 5:56PM by PIB Delhi
The Indian swimming fraternity has welcomed the decision to reopen swimming pools across the country. On Friday, the Sports Ministry issued the Standard Operating Procedures (SOP) outlining use of swimming pools for competitive swimmers. In its order dated September 30, the Union Home Ministry allowed for the reopening of swimming pools except for those in containment zones.
Virdhawal Khade one of 6 Indian swimmers who has achieved the Olympic qualification B mark and who participated in the 2008 Olympics is very happy about the decision saying, “It is an excellent decision . I am glad the swimmers will get a chance to get back to full form and race again soon . I hope the State Governments take decision to fully support the Decision taken by the Centre at the soonest and 100% of the competitive swimmers can start training again.”
In August SAI had sanctioned a two-month training camp in Dubai, attended by swimmers Srihari Nataraj and Kushagra Rawat, both of whom have achieved the B Qualification mark. As also Sajan Prakash. Though he had trained in Dubai, Nataraj is happy to be training in India once again, “I'm very glad that swimming pools are opening up in India, being able to train by staying at home does make me a feel a lot better especially due to the fact I have my entire support staff available and the schedule can be designed for maximum efficiency.”
Despite the delays brought upon by the Covid-19 pandemic, a postponed Olympics may just help Indian swimmers and Dronacharya awardee coach Nihar Ameen has said the resumption of training is a positive step in this regard, “I am absolutely overjoyed with the news that our swimmers are allowed to resume their training. All our swimmers have suffered a setback due to the Pandemic and the rescheduling of the Olympics will surely help our swimmers get back to form. I am very optimistic that our Olympic B qualifiers will work very hard to attain the A qualifying time and all our swimmers across the country are very enthusiastic about resuming their training.”
The Swimming Federation of India too has welcomed the decision and the SOPs created for the resumption of swimming, Secretary General Monal Chokshi said, “We are very happy that the government has permitted the resumption of competitive swimming. The SOP document of MYAS is a comprehensive and well conceived document. It shall be our priority to propagate the need to follow these guidelines for our athletes safety.”