Ministry of Health and Family Welfare
35 States/UTs performing more than 140 Tests/day/million population
22 States/UTs report Positivity Rate less than National Average
For the 17th Day, number of Active Cases below 1 million
08 OCT 2020 11:20AM by PIB Delhi
India has demonstrated an exponential increase in the COVID-19 testing infrastructure since Jan 2020. The country’s testing capacities have multiplied manifold. More than 15 lakh samples can be tested every day.
India has performed remarkably on fulfilling WHO’s advise of 140 tests/day/ million population. In its Guidance Note on “Public Health Criteria to Adjust Public Health and Social Measures in the Context of COVID-19” WHO has advised this strategy for comprehensive surveillance for suspected cases.
In another row of achievements, 35 States/UTs have exceeded the advised number of tests. The national average of tests per day per million population stands at 865.
Nearly 12 lakh tests were conducted in the last 24 hours in the country. With 11,94,321 tests conducted in the last 24 hours, the cumulative tests have crossed 8.34 crore (8,34,65,975).
As evidence has revealed, higher numbers of testing on a sustained basis have aided in bringing down the positivity rate. The sharp decline in national cumulative positivity rate has demonstrated that the rate of spread of infection is being contained.
Higher testing across wide regions leads to early identification of positive cases, prompt tracking through efficient surveillance and tracing, and timely & effective treatment in homes/facilities and in hospitals for the severe cases. These measures in tandem eventually lead to lower mortality rate.
7 States/UTs have reported positivity rate less than 5%.
This is a result of successful TEST, TRACK, TRACE, TREAT and TECHNOLOGY strategy of the Central government effectively followed by States/UTs.
22 States/UTs have positivity rate less than the national average. The cumulative Positivity Rate is 8.19% and is on a continuous decline.
Maintaining the spree of registering more recoveries than the new confirmed cases, 83,011 single day recoveries were registered in last 24 hours as against 78,524 new confirmed cases. The total recovered cases stand at 58,27,704. The gap between Recovered cases and Active cases has crossed 49 lakh (49,25,279).
The Active Cases are less than 10 lakh for the 17th day in a row. Presently the active cases comprise merely 13.20% of the total positive cases of the country standing at 9,02,425.
Higher number of recoveries has aided the national Recovery Rate to further improve to 85.25%.
75% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs. Maharashtra alone has contributed the maximum with more than 16,000 single day recovery.
78,524 new confirmed cases were recorded in last 24 hours.
79% of the new cases are from 10 States and UTs. Maharashtra continues to be the State reporting a very high number of new cases with more than 14,000 cases followed by Karnataka with nearly 11,000 cases.
971 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Of these, nearly 82% are concentrated in ten State/UTs of Maharashtra, Karnataka, Tamil Nadu, West Bengal, Uttar Pradesh, Delhi, Andhra Pradesh, Punjab, Chhattisgarh, and Madhya Pradesh.
More than 36% of new fatalities are reported are from Maharashtra (355 deaths).

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
রাজ্য/য়ু.তি. ৩৫না নোঙমদা তেস্ত/নুমিত/মিলিয়ন ১৪০ হেন্না পাঙথোক্লি
রাজ্য/য়ু.তি. ২২না লৈবাক্কী চাংচত্তগী নেম্বা পোজিতিব ওইবগী চাং লৈরি
১৭শুবা নুমিৎ ওইনা এক্তিব কেসকী মশিং অসি মিলিয়ন ১দগী তানা লৈরি
08 OCT 2020 11:20AM by PIB Imphal
জনুৱারী ২০২০দগী হৌদুনা ভারতনা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবা মশিং য়াম্না হেনগৎপগী ফিভম উৎলি। লৈবাক অসিগী তেস্ত তৌবা ঙম্বগী মতিক অসি য়াম্না হেনগৎলে। হৌজিক্তি নোঙমদা সেম্পল লাখ ১৫ হেন্না তেস্ত তৌবা ঙম্লে।
ভারতনা দবল্যু.ঐচ.ও.না হায়রিবা তেস্ত/নুমিত/মীশিং মিলিয়ন ১৪০ পাঙথোকপা হায়বগী থৌওং অসি নীংথিনা ইন্দুনা চৎলি। “পব্লিক হেল্থ ক্রাইতেরিয়া তু এদজস্ত পব্লিক হেল্থ অমসুং সোসিএল মীজর ইন দি কন্তেক্সত ওফ কোবিদ-১৯” হায়রিবা কাঙলোন অসিদা দবল্যু.ঐচ.ও.না চিংনবা কেসশিংগী নীংথিনা অমসুং পাক-শন্না সর্বেলিএন্স তৌবগী মতাংদা পল্লি।
মাই পাকপগী অতোপ্পা থৌওং অমা ওইনা রাজ্য/য়ু.তি. ৩৫না পাঙথোক্কদবা তেস্ত মশিংদগী হেনবা ঙম্লে। নোঙমদা মীশিং মিলিয়নগী ওইবা তেস্ত পাঙথোকপগী চাংচৎ অসি হৌজিক ৮৬৫ লৈরি।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা চাউরাক্না তেস্ত লাখ ১২ পাঙথোকখি। মমাংগী পুং ২৪দা তেস্ত ১১,৯৪,৩২১ পাঙথোকখিবা অদুগা লোয়ননা অপুনবা তেস্ত তৌবা মশিং অসি করোর ৮.৩৪ (৮,৩৪,৬৫,৯৭৫ হেনখ্রে।
ঐখোয়না উবা খুদমশিংগী মতুং ইন্না চাং নাইনা তেস্ত য়াম্না তৌবা ঙম্বা অসিনা পোজিতিব ওইবগী চাং নেমথহনবা ঙম্লে। লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব ওইবগী চাং য়াম্না হন্থরকপা অসিনা লায়চৎ অসি শন্দোকপগী খোঙজেল অসি তপথরে হায়বা তাক্লি।
মফম খুদিংদা তেস্ত তৌবগী মশিং হেনগৎপা অসিনা পোজিতিব কেস ঙন্না খঙদোকপা ঙম্বা, নীংথিনা পাঙথোকপা সর্বেলিএন্স অমসুং ত্রেসিংগী খুত্থাংদা মতম চানা ত্রেক্কিং তৌবা অমসুং অরুবা কেসকীনা হোস্পিতালদা অমসুং অতোপ্পা কেসশিংনা য়ুমদা নীংথিনা অমসুং মতম চানা লায়েংবা ঙমহল্লে। মসিগী থৌওং অসি চাং নাইনা অমসুং মতম চানা পাঙথোকপা অসিনা মী শিবগী চাংসু হনথহল্লে।
রাজ্য/য়ু.তি. ৭না পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ৫%দগী তাথনা লৈরি।
মসিগী থৌওং অসি কেন্দ্র সরকারনা হৌদোকপা অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা নীংথিনা ইল্লিবা তেস্ত, ত্রেক, ত্রেস, ত্রীত অমসুং তেক্নোলোজীগী থৌরাং অসিগী মরম্না ওইবা ঙম্লিবনি।
রাজ্য/য়ু.তি. ২২না লৈবাক্কী চাংচত্তগী নেম্বা পোজিতিব ওইবগী চাং লৈরি । অপুনবগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি ৮.১৯% ওইরি অমসুং লেপ্তনা তাথরক্লি।
অনৌবা কনফর্ম কেস মশিংদগী নাবা ফবগী চাংনা হেনবগী থৌওং লেপ্তনা চত্থরি অমসুং হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কনফর্ম কেস ৭৮,৫২৪ লাকপদা নাবা ফবগী মশিংনা ৮৩,০১১ ওইখি। নাবা ফবগী অপুনবা মশিং অসি ৫৮,২৭,৭০৪ ওইরি। নাবা ফবগী মশিং অমসুং এক্তিব কেসকী মশিংদা খেন্নবা অসি লাখ ৪৯ (৪৯,২৫,২৭৯) হেনখ্রে।
নুমিৎ ১৭নি থংন থংননা এক্তিব কেসকী মশিং অসি লাখ ১০দগী হেন্না তাথরি। হৌজিক্কী ওইনা অপুনবা পোজিতিব কেসকী ওইনা এক্তিব কেসনা ৯,০২,৪২৫ ওইদুনা শুপ্নগী ১৩.২০%গী চাংদা লৈরি।
নাবা ফবগী চাং হেনগৎলকপা অসিনা লৈবাক্কী নাবা ফবগী চাং অসি ৮৫.২৫%দা হেন্না ফগৎহনখ্রে।
অনৌবা নাবা ফবগী ৭৫% অসি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী লাকখি। মহারাস্ত্রানা নোঙমদা ১৬,০০০ হেন্না নাবা ফদুনা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭৮,৫২৪ লাকখি।
অনৌবা কেসকী ৭৯% অসি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী লাকখি। মহারাস্ত্রানা অনৌবা কেস ১৪,০০০ হেন্না মশিং য়াম্লবা কেস লাক্তুনা মাংজিল থারি অমসুং করনাতকানা কেস ১১,০০০তগী হেন্না লাক্তুনা তুং ইন্নরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৯৭১ লৈখিদবগী পাউ লাকখি।
মসিগী মনুংদগী চাউরাক্না ৮২%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০, মহারাস্ত্রা, করনাতকা, তমিল নাদু, নোংচুপ বেঙ্গোল, উত্তর প্রদেশ, আন্ধ্র প্রদেশ, পঞ্জাব, ছতিসগর, দিল্লী অমসুং মধ্য প্রদেশতগী লাকপনি।
অনৌবা লৈখিদবা মীওইগী ৩৬% হেনবা অসি (৩৫৫) অসি মহারাস্ত্রাদগী লাকপনি।