মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেতনা জুলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়া অমসুং কনাদিয়ন নোত-ফোর-প্রোফিত কোর্পোরেসন অমা ওইরিবা ইন্তরনেস্নেল বারকোদ ওফ লাইফগী মরক্কী মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং অয়াবা পীখ্রে
07 OCT 2020 4:32PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চেয়র লৌদুনা পাঙথোকখিবা কেন্দ্রগী কেবিনেত্তা এনভাইরনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেত চেঞ্জকী মখাথাবা লূপ জুলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়া (জি.এস.আই.) অমসুং কনাদিয়ন নোত-ফোর-প্রোফিত কোর্পোরেসন অমা ওইরিবা ইন্তরনেসনেল বারকোদ ওফ লাইফ (আই.বি.ও.এল.) অনিগী মরক্তা জুন ২০২০দা খুৎয়েক পীনখিবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) পুখৎখি‍।
জি.এস.আই. অমসুং আই.বি.ও.এল.না স্তেন্দার্দাইজ জিন রিজনগী অতেনবা শরুক ঐমা সিক্বেন্সিং তৌরগা অমদি সিক্বেন্সশিংবু রিফরেন্স দেতাবেজ অমগা চাংদম্নরগা থুনা অমদি মওং চুম্না স্পেসিসশিং খঙদোক্নবা মেথোদোলোজী অমা ওইরিবা দি.এন.এ. বারকোদিংগী থৌরাংশিং মখা তানা চত্থনবা পুন্না চৎমিন্নবনি‍। আই.বি.ও.এল. অসি মালেমগী রিফরেন্স দেতাবেজ চাউথোকহন্নবা, ইনফোর্মেতিক্স ফম্পাক শেমগৎনবা, অমদি ইনভেন্তরীো এসেস অমদি বাইওদাইভর্সিতী তাক্নবা রিফরেন্স লাইব্রেরীবু শীজিন্নবদা চঙগদবা এনালাইতিকেল প্রোতোকোলশিং শেমগৎনবগীদমক মীওইবা অমসুং শেনথুমগী মচাম মথুম অনিমক থাদদুনা চঙশিল্লিবা লৈবাক কয়া য়াওবা থিজিন হুমজিনবগী খোঙবু অমনি‍। এম.ও.য়ু. অসিনা জি.এস.আই.বু বাইওস্কেন অমদি প্লানেতরী বাইওদাইভর্সিতী মিসনগুমবা মালেমগী থাক্কী থৌরমশিংদা শরুক য়াহনবা ঙমহনগনি‍।

Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding between Zoological Survey of India and International Barcode of Life, a Canadian not-for-profit corporation
07 OCT 2020 4:32PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi was apprised of a Memorandum of Understanding (MoU) signed in June, 2020 between Zoological Survey of India (ZSI), a subordinate organization under Ministry of Environment, Forest and Climate Change and International Barcode of Life (iBOL), a Canadian not-for-profit corporation.
ZSI and iBOL have come together for further efforts in DNA barcoding, a methodology for rapidly and accurately identifying species by sequencing a short segment of standardized gene regions and comparing individual sequences to a reference database. iBOL is a research alliance involving nations that have committed both human and financial resources to enable expansion of the global reference database, the development of informatics platforms, and/or the analytical protocols needed to use the reference library to inventory, assess, and describe biodiversity. The MoU will enable ZSI to participate at the Global level programmes like Bioscan and Planetary Biodiversity Mission.