জল শক্তি মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মিয়েং মখাদা জল শক্তিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা নুমিৎ ১০০গী ওইবা মিসন মোদ কেম্পেন অমা স্কুল অমসুং আঙ্গনৱাদি সেন্তরগী থক্নবা ঈশিং পুবা পাইপ য়েন্নবগী থৌরম অমা হৌদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা স্তেত খুদিংদা নুমিৎ ১০০গী ওইবা কেম্পেন অসিনা থক্নবা ঈশিং পুবা পাইপ য়েন্নবগী থৌরম অসি মীয়ামদা ফহন্নবা হায়রি
02 OCT 2020 6:03PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী পাউতাক অমসুং মিৎয়েংদী লুচিং মখাদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা অঙাংশিংগীদমক অরুবা অমসুং অফবা ঈশিং ফংহন্নবা হোৎনরি, হায়রিবা অসিদা ঙসি জল শক্তিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী গাজেন্দ্র সিংহ শেখাৱাৎনা নুমিৎ ১০০গী ওইবা মিসন মোদ কেম্পেন অমা স্কুল অমসুং আঙ্গনৱাদি সেন্তরগী থক্নবা ঈশিং পুবা পাইপ য়েন্নবগী থৌরম অমা হৌদোকখ্রে। হায়রিবা মিসন অসি প্রধান মন্ত্রীনা ২০২০গী সেপ্তেম্বর ২৯দা গ্রাম পনচায়ৎকী ‘মার্গদার্শিকা’ অমসুং জল জিবন মিসন শিজিন্নবা পানি সামিতিস হৌদোকপদা মাংজৌননা থমখিবনি। প্রধান মন্ত্রীনা ২০২০গী ওক্তোবরগী ২দা ‘নুমিৎ ১০০নিগী কেম্পেন’ হৌদোকপদা হায় মদুদি লৈবাক অসিতা লৈরিবা স্কুল অমসুং আঙ্গনৱাদি সেন্তরশিংদা অফবা ঈশিং পুবা পাইপ শোইদনা পীরগনি হায়না হায়খি। মহাক্না স্তেত খুদিংদা কেম্পেন অসিনা থক্নবা ঈশিং পুবা পাইপ য়েন্নবগী থৌরম অসি মীয়ামদা ফহন্নবা হায়রি। অফবা ঈশিং অঙাংশিংদা পীবা হায়বসি খ্বাইদগী মরু ওইনা লৌগদবনি মরমদি ঈশিংদগী পোক্লকপা লায়না অয়াম্বা মখোয়দা হান্না থেংনৈ মরম অদুনা জল জিবন মিসনগী মখাদা অফবা ঈশিং অসি তেপ ৱাতর কনেকসনগী খুত্থাংদা স্কুলশিং, আঙ্গনৱাদি সেন্তরশিং, হকশেলগী চেকশিন থৌরাংগী সেন্তরশিংদা পীনবা থৌরাং লৈরে।
কেম্পেন অসিগী মনুংদা নেস্নেল জল জিবন মিসন অসি স্তেত//য়ু.তি.শিংদা য়ৌহন্দুনা থাজবা পীরি, গ্রাম সভানা মীফম ফমদুনা নুমিৎ ১০০নিগী মনুংদা স্কুলশিং, আঙ্গনৱাদি সেন্তরশিং অমসুং পব্লিক ইন্সতিত্যুসনশিংদা অফবা থক্নবা ঈশিং ফংহন্নবা অথুবা মতমদা ৱারেপ অমা পাস তৌরগনি। মসিগী খুদোংচাবা অসি গ্রাম পনচায়েৎ অমসুং মসিগী সব-কম্মিতি হায়বদি ভিলেজ ৱাতর অমসুং সেনিতেসন কম্মিতি নত্ত্রগা পানি সামিতিনা থবক অসি তৌগনি অমসুং য়েংশিনগনি। হায়রিবা কেম্পেন অসিনা ঐখোয়গী অঙাংশিংদা মতম শাংনা অফবা ঈশিং ফংহন্দুনা মখোয়বু মশা মউ ফনা থম্বা অমসুং মাইকৈ পুম্বদা চাওখৎপা ওইরনি।মসিনা ‘ফাদর ওফ দ নেসন’ মহাত্মা গান্ধীগী মহাক্কী ১৫১শুবা মপোক কুমোন্দা চাননা ইকাই খুম্নবনি।
জল জিবন মিসন (জে.জে.এম.) অসিনা ২০২৪ ফাওবদা খুঙ্গংদা লৈরিবা য়ুমথোং খুদিংদা তেপ ৱাতর কনেকসন ফংহন্নবা পান্দম থম্লি। মিসন অসিগী মখাদা মরুওইনা নুপী অমসুং অঙাংদা মিৎয়েং থম্লি। অফবা ঈশিং অঙাংশিংদা পীবা হায়বসি খ্বাইদগী মরু ওইনা লৌগদবনি মরমদি ঈশিংদগী পোক্লকপা লায়না অয়াম্বা হায়বদি দাইরিয়া, দাইসেন্ত্রী, কোলেরা, তাইফোইদ অসিনাচিংবা অসিনি। ফত্তবা ঈশিং থকপদগী হনজিন হনজিন নাহনবনা মখোয়বু চাওজিন থিবা ওইহল্লি। হায়রিবা ফিবম অসি মফম খর হায়বদি আর্সেনিক, ফ্লোরাইদ, হেভী মেতেল অসিনচিংবা অসি য়াম্না য়াওবা অমসুং মতম কুইনা অসিগুম্বা ঈশিং থকপনা লায়না কয়া থোকহন্দুনা য়াম্না শাথিবা হকচাংগী ফিবম ওইহল্লি। মসিগী মিসন অসিনা অসিগুম্বা থৌদোক অসি থোক্তনবা অমসুং গ্রাম পানচায়ৎ অমসুং মসিগী সব-কম্মিতি পুম্বা শরুক য়াদুনা মিসন অসি পাক্নবা হোৎনগদবনি।

Ministry of Jal Shakti
Under guidance and leadership of Prime Minister, Shri Narendra Modi, Union Minister of Jal Shakti launches 100-days Mission Mode Campaign to provide potable piped water supply in Schools & Anganwadi Centres
Prime Minister Shri Narendra Modi has appealed to all States to make best use of the 100 days campaign to ensure provision of potable piped water supply in public institutions
02 OCT 2020 6:03PM by PIB Delhi
Under the guidance and visionary leadership of Prime Minister, Shri Narendra Modi, with the noble endeavour of providing clean and safe drinking water to children across the nation, the Union Minister of Jal Shakti, Shri Gajendra Singh Shekhawat today launched a special mission mode campaign to provide potable piped water supply in all Schools & Anganwadi Centres across the nation within a short span of 100 days. This mission was envisaged by the Prime Minister on 29th September, 2020 while releasing the ‘Margdarshika’ for Gram Panchayats and Paani Samitis for implementation of Jal Jeevan Mission (JJM). Prime Minister spoke about launching of ‘100 days campaign’ on 2nd October, 2020 to ensure piped safe water in schools and anganwadi centres across the country. He also appealed to the States to make best use of this campaign to ensure provision of potable piped water supply in these public institutions. Ensuring safe water to children is a priority, as they are the most vulnerable to water-borne diseases, therefore provisions have been made under Jal Jeevan Mission for ensuring safe water through tap water connection in schools, anganwadi centres, health care centres, etc.
National Jal Jeevan Mission has reached out to States/ UTs to ensure that during this campaign, Gram Sabhas are convened at the earliest to pass a resolution for providing safe water in all schools, anganwadi centres and other public institutions in the village in the next 100 days. These facilities will be operated and maintained by the Gram Panchayat and/ or its sub-committee i.e. Village Water & Sanitation Committee or Paani Samiti. This campaign will go a long-way in ensuring safe water supply to our children that will positively impact their health and overall development. This is a befitting tribute to the ‘Father of the Nation’ Mahatma Gandhi on his 151st birth anniversary.
Jal Jeevan Mission (JJM) aims at the universal coverage of provision of tap water connection to every rural home by 2024. Under the mission, special focus is on women and children. Ensuring safe water to children is a priority, as they are the most vulnerable to water-borne diseases like diarrhoea, dysentery, cholera, typhoid, etc. Repeated infections due to consumption of unsafe water in their formative years may have adverse effects, resulting in stunting. The situation is much more complex in areas where water sources are found to be contaminated with Arsenic, Fluoride, heavy metals, etc. and prolonged consumption of water having these contaminants may lead to degenerating diseases resulting in serious health problems. This mission holds the potential to tackle all these serious issues and all Gram Panchayat and/ or its sub-committee should participate in this mission to make it a grand success and provide a big boon to the masses in their respective regions, especially the most vulnerable sections of the society.