হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেস অসি থংন-থংননা নুমিৎ ১১নিদা লাখ ১০গী মখাদা লৈদুনা মশক থোকপা অমা ওইরি
নুমিৎ ১২নি খক্তদা অনাবা ফগৎলকপা লাখ ১০ ওইরি
02 OCT 2020 12:09PM by PIB Imphal
মশক থোক্না য়ৌরকপা অমদা, ভারতনা এক্তিব কেসগী মশিং অসি লাখ ১০গী মখাদা নুমিৎ ১১ চুপ্না লেঙহন্দনা থম্বা ঙমখ্রে।
ঙসিগী ওইনা এক্তিব কেস অসি ৯,৪২,২১৭ নি।
কোবিদকী অনাবা ফগৎলকপাগী মশিং অসি নুমিৎ খুদিংগী হেনগৎলকপনা, ভারতকী ওইনা অনাবা ফগৎলকপগী চৎলিবা ত্রেন্দ অসিগী থাক অসি হেনগৎলক্লি। লৈবাক অসিদা পুং ২৪গী মনুংদা অনাবা ফগৎলকপাগী মশিং ৭৮,৮৭৭ রেজিস্তর তৌখি। মসিনা জাতিগী ওইনা অনাবা ফগৎলকপাগী চাং অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি অমদি হৌজিক্কী ওইনা ৮৩.৭০% ওইরি।
ভারতকী ওইনা অনাবা ফগৎলকপাগী মশিং অসি ঙসি ফাওবদা ৫৩,৫২,০৭৮নি। হন্দক্তা অনাবা ফগৎখিবা লাখ ১০ অসি শুপ্নতগী নুমিৎ ১২নি অসিদনি। মসিগা লোয়ননা, ভারত্না মালেমগী থাক্তা কোবিদকী অনাবা ফগৎলকপাগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্বা ওইদুনা থম্লি।
এক্তিব কেস ৭৬.৬২%দি স্তেত/য়ু.তি.শিং ১০দা ওইরি।
লৈবাক অসিদা হৌজিক ফাওবদা এক্তিব কেস ১৪.৭৪% খক্তনা পোজিতিব কেসলোদ ওইরি। মহারাস্ত্রনা মশিং থীবদা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইদুনা লাখ ২.৫ কেস লৈরি। কর্নাতকানা মখা হেক তাবদা কেস লাখ ১ ওইদুনা লৈরি।
লৈবাক অসিগী স্তেত/য়ু.তি. ১৪ দি এক্তিব কেস ৫,০০০গী মখাদা লৈরি।
লৈবাক অসিদা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেস অপুনবা ৮১,৪৮৪ লৈরে হায়না রিপোর্ত তৌরি।
অনৌবা কেস অসিগী ৭৮.০৭%দি স্তেত/য়ু.তি. ১০ চগুংননা লৈরি। মহারাস্ত্রানা অনৌবা কেস ১৬,০০০ লৈরি। কর্নাতকানা চাওরাক্না ১০,০০০ রোম লৈরি অমসুং কেরালানা মখা তানা ৮,০০০দগী হেন্দুনা মতুং ইন্নরি।
স্তেত/য়ু.তি. ১০দা অনৌবা ফগৎলকপগী কেস ৭২% লৈরি।
মহারাস্ত্রানা অনৌবা ফগৎলকপগী কেস য়াম্না ৱাংনা লৈরি মথংদা অন্দ্রা প্রদেশ অমসুং কর্নাতকানা মতুং ইন্না চৎলি।
লৈবাক অসিদা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা শিখিবা মীশিং ১,০৯৫কী রেজিস্তর তৌখি।
রিপোর্ত অসিগী ৮৩.৩৭%দি স্তেত/য়ু.তি. ১০দগী ফংবনি।
মহারাস্ত্রাদা ৩৯৪ শিদুনা ৩৬% শিখিবগী ঙরাংগী রিপোর্ত লৈরি, মখা তারবদা কর্নাতকানা ১৩০ শিদুনা ইন্নদুনা চৎলি।

Ministry of Health and Family Welfare
India crosses landmark milestone of less than 10 lakh Active Cases for 11th consecutive day
The last 10 lakh recoveries added in just 12 days
02 OCT 2020 12:09PM by PIB Delhi
In a landmark achievement, India has sustained the steady trend of active cases being lower than the 10 lakh mark for 11 days in an unbroken chain.
The number of active cases today is 9,42,217.
With a very high number of COVID patients recovering every single day, India’s steady trend of posting high level of daily recoveries also continues.78,877 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country. This has resulted in continuous increase in the national recovery rate, which is currently pegged at 83.70%.
India’s total recoveries are 53,52,078 today. The last 10 lakh recoveries were added in just 12 days. With this, India continues to maintain its global position of being the country with maximum number of recovered COVID patients in the world.
76.62% of the active cases are in 10 States/UTs.
As on date, the active cases contribute only 14.74% to the positive caseload of the country. Maharashtra is leading the States’ tally with more than 2.5 lakh cases. Karnataka follows with more than 1 lakh cases.
14 States & UTs in the country have less than 5,000 active cases.
A total of 81,484 new confirmed cases have been reported in the last 24 hours in the country.
78.07% of the new cases are concentrated in ten States/UTs. Maharashtra contributed more than 16,000 to the new cases. Karnataka has contributed around 10,000 cases and Kerala follows with more than 8,000.
10 States/UTs account for 72% of the newly recovered cases.
Maharashtra has the highest number of newly recovered cases followed by Andhra Pradesh and Karnataka.
1,095 deaths have been registered in the country in the past 24 hours.
83.37% of these are reported from 10 States and UTs.
36% of deaths reported yesterday are from Maharashtra with 394 deaths, followed by Karnataka with 130 deaths.