Ministry of Finance
GST Revenue collection for September, 2020
₹ 95,480 croregross GST revenue collected in September
01 OCT 2020 3:18PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of September, 2020 is ₹ 95,480 crore of which CGST is ₹ 17,741 crore, SGST is ₹ 23,131 crore, IGST is ₹ 47,484 crore (including ₹ 22,442 crore collected on import of goods) and Cess is ₹7,124 crore (including ₹ 788 crore collected on import of goods).
The government has settled ₹ 21,260 crore to CGST and ₹ 16,997 crore to SGST from IGST as regular settlement. The total revenue earned by Central Government and the State Governments after regular settlement in the month of September, 2020 is ₹ 39,001 crore for CGST and ₹ 40,128 crore for the SGST.
The revenues for the month are 4% higher than the GST revenues in the same month last year. During the month, the revenues from import of goods were 102% and the revenues from domestic transaction (including import of services) were 105 % of the revenues from these sources during the same month last year.
The chart shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of September 2020 as compared to September 2019 and for the full year.
Table: State-wise Collection till September, 2020*
State Code
State Name
Sep,19
Sep,20
Growth
1
Jammu and Kashmir
282
368
30%
2
Himachal Pradesh
609
653
7%
3
Punjab
1133
1194
5%
4
Chandigarh
157
141
-10%
5
Uttarakhand
1017
1065
5%
6
Haryana
4110
4712
15%
7
Delhi
3386
3146
-7%
8
Rajasthan
2253
2647
17%
9
Uttar Pradesh
5073
5075
0%
10
Bihar
986
996
1%
11
Sikkim
209
106
-49%
12
Arunachal Pradesh
44
35
-20%
13
Nagaland
21
29
43%
14
Manipur
42
34
-19%
15
Mizoram
29
17
-42%
16
Tripura
52
50
-3%
17
Meghalaya
106
100
-6%
18
Assam
848
912
8%
19
West Bengal
3255
3393
4%
20
Jharkhand
1509
1656
10%
21
Odisha
2015
2384
18%
22
Chattisgarh
1490
1841
24%
23
Madhya Pradesh
2087
2176
4%
24
Gujarat
5741
6090
6%
25
Daman and Diu
89
15
-83%
26
Dadra and Nagar Haveli
125
225
79%
27
Maharastra
13579
13546
0%
29
Karnataka
6350
6050
-5%
30
Goa
311
240
-23%
31
Lakshadweep
2
1
-58%
32
Kerala
1393
1552
11%
33
Tamil Nadu
5616
6454
15%
34
Puducherry
149
148
-1%
35
Andaman and Nicobar Islands
19
19
2%
36
Telangana
2854
2796
-2%
37
Andhra Pradesh
1985
2141
8%
38
Ladakh
0
9
0%
97
Other Territory
132
110
-16%
99
Center Jurisdiction
35
121
247%
Grand Total
69091
72250
5%
* Does not include GST on import of goods

বিত্ত মন্ত্ৰালয়
ছেপ্টেম্বৰ, ২০২০ৰ জিএছটি ৰাজহ সংগ্ৰহ
ছেপ্টেম্বৰ মাহত ৯৫,৪৮০ কোটি মুঠ জিএছটি ৰাজহ সংগ্ৰহ কৰা হৈছে
01 OCT 2020 3:18PM by PIB Guwahati
২০২০ৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত ৯৫,৪৮০ কোটি টকা মুঠ জিএছটি ৰাজহ সংগ্ৰহ কৰা হৈছে৷ ইয়াৰে ভিতৰত চিজিএছটি ১৭,৭৪১ কোটি টকা, এছজিএছটি ২৩,১৩১ কোটি টকা, আইজিএছটি ৪৭,৪৮৪ কোটি টকা (আমদানি সামগ্ৰীৰ পৰা সংগৃহীত ২২,৪৪২ কোটি টকাসহ) আৰু উপকৰ হৈছে ৭,১২৪ কোটি টকা(আমদানি সামগ্ৰীৰ পৰা সংগৃহীত ৭৮৮ কোটি টকাসহ)৷
চৰকাৰে আইজিএছটিক ২১,২৬০ কোটি টকা চিজিএছটি আৰু ১৬,৯৯৭ কোটি টকাৰ এছজিএছটি নিয়মীয়া নিষ্পত্তি কৰিছে৷ নিয়মীয়া নিষ্পত্তিৰ পাছত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰ আৰ ৰাজ্য চৰকাৰে আহৰণ কৰা মুঠ ৰাজহৰ পৰিমাণ ২০২০ৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত চিজিএছটি ৩৯,০০১ কোটি টকা আৰু এছজিএছটি ৪০,১২৮ কোটি টকা৷
এই জিএছটি ৰাজহৰ পৰিমাণ পূৰ্বৰ একেটা মাহত কৰা সংগ্ৰহতকৈ ৪% অধিক৷ এই সময়ছোৱাত পূৰ্বৰ বছৰত আমদানিকৃত সামগ্ৰীৰ পৰা সংগৃহীত ৰাজহৰ পৰিমাণ ১০২% আৰু আমদানীকৃত সামগ্ৰীৰ সেৱাসহ ঘৰুৱা লেনদেনৰ পৰা সংগৃহীত ৰাজহৰ পৰিমাণ আছিল ১০৫%৷
নিম্নোলিখিত লেখচিত্ৰত মুঠ জিএছটিৰ মাহেকীয়া গতিবিধি প্ৰদৰ্শিত কৰা হৈছে৷ ইফালে, তালিকাত ২০১৯ৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহৰ তুলনাত ২০২০ৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত প্ৰতিখন ৰাজ্যই সংগ্ৰহ কৰা জিএছটিৰ পৰিমাণ দেখুওৱা হৈছে৷
তালিকা: ৰাজ্যিক ভিত্তিত ২০২০ৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত সংগৃহীত জিএছটি *
ৰাজ্যৰ ক’ড
ৰাজ্যৰ নাম
ছেপ্টেম্বৰ, ২০১৯
| |
ছেপ্টেম্বৰ, ২০২০
বিকাশ
১
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
২৮২
৩৬৮
৩০%
২
হিমাচল প্ৰদেশ
৬০৯
৬৫৩
৭%
৩
পাঞ্জাৱ
১১৩৩
১১৯৪
৫%
৪
চণ্ডীগড়
১৫৭
১৪১
-১০%
৫
উত্তৰাখণ্ড
১০১৭
১০৬৫
৫%
৬
হাৰিয়ানা
৪১১০
৪৭১২
১৫%
৭
দিল্লী
৩৩৮৬
৩১৪৬
-৭%
৮
ৰাজস্থান
২২৫৩
২৬৪৭
১৭%
৯
উত্তৰপ্ৰদেশ
৫০৭৩
৫০৭৫
০%
১০
বিহাৰ
৯৮৬
৯৯৬
১%
১১
ছিকিম
২০৯
১০৬
-৪৯%
১২
অৰুণাচলপ্ৰদেশ
৪৪
৩৫
-২০%
১৩
নাগালেণ্ড
২১
২৯
৪৩%
১৪
মনিপুৰ
৪২
৩৪
-১৯%
১৫
মিজোৰাম
২৯
১৭
-৪২%
১৬
ত্ৰিপুৰা
৫২
৫০
-৩%
১৭
মেঘালয়
১০৬
১০০
-৬%
১৮
অসম
৮৪৮
৯১২
৮%
১৯
পশ্চিমবংগ
৩২৫৫
৩৩৯৩
৪%
২০
ঝাৰখণ্ড
১৫০৯
১৬৫৬
১০%
২১
ওড়িশা
২০১৫
২৩৮৪
১৮%
২২
চত্তীশগড়
১৪৯০
১৮৪১
২৪%
২৩
মধ্যপ্ৰদেশ
২০৮৭
২১৭৬
৪%
২৪
গুজৰাট
৫৭৪১
৬০৯০
৬%
২৫
দমন আৰু দিউ
৮৯
১৫
-৮৩%
২৬
দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী
১২৫
২২৫
৭৯%
২৭
মহাৰাষ্ট্ৰ
১৩৫৭৯
১৩৫৪৬
০%
২৯
কৰ্ণাটক
৬৩৫০
৬০৫০
-৫%
৩০
গোৱা
৩১১
২৪০
-২৩%
৩১
লাক্ষাদ্বীপ
২
১
-৫৮%
৩২
কেৰালা
১৩৯৩
১৫৫২
১১%
৩৩
তামিলনাডু
৫৬১৬
৬৪৫৪
১৫%
৩৪
পুডুচেৰী
১৪৯
১৪৮
-১%
৩৫
আন্দামান আৰু নিকোবৰ
১৯
১৯
২%
৩৬
তেলেংগানা
২৮৫৪
২৭৯৬
-২%
৩৭
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
১৯৮৫
২১৪১
৮%
৩৮
লাডাখ
০
৯
০%
৯৭
অন্যান্য প্ৰদেশ
১৩২
১১০
-১৬%
৯৯
কেন্দ্ৰৰ আওতাধীন
৩৫
১২১
২৪৭%
সৰ্বমুঠ
৬৯০৯১
৭২২৫০
৫%
* আমদানিকৃত সামগ্ৰীৰ ক্ষেত্ৰত জিএছটি অন্তৰ্ভূক্ত কৰা হোৱা নাই৷