Ministry of Finance
GST Revenue collection for September, 2020
₹ 95,480 croregross GST revenue collected in September
01 OCT 2020 3:18PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of September, 2020 is ₹ 95,480 crore of which CGST is ₹ 17,741 crore, SGST is ₹ 23,131 crore, IGST is ₹ 47,484 crore (including ₹ 22,442 crore collected on import of goods) and Cess is ₹7,124 crore (including ₹ 788 crore collected on import of goods).
The government has settled ₹ 21,260 crore to CGST and ₹ 16,997 crore to SGST from IGST as regular settlement. The total revenue earned by Central Government and the State Governments after regular settlement in the month of September, 2020 is ₹ 39,001 crore for CGST and ₹ 40,128 crore for the SGST.
The revenues for the month are 4% higher than the GST revenues in the same month last year. During the month, the revenues from import of goods were 102% and the revenues from domestic transaction (including import of services) were 105 % of the revenues from these sources during the same month last year.
The chart shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of September 2020 as compared to September 2019 and for the full year.
Table: State-wise Collection till September, 2020*
State Code
State Name
Sep,19
Sep,20
Growth
1
Jammu and Kashmir
282
368
30%
2
Himachal Pradesh
609
653
7%
3
Punjab
1133
1194
5%
4
Chandigarh
157
141
-10%
5
Uttarakhand
1017
1065
5%
6
Haryana
4110
4712
15%
7
Delhi
3386
3146
-7%
8
Rajasthan
2253
2647
17%
9
Uttar Pradesh
5073
5075
0%
10
Bihar
986
996
1%
11
Sikkim
209
106
-49%
12
Arunachal Pradesh
44
35
-20%
13
Nagaland
21
29
43%
14
Manipur
42
34
-19%
15
Mizoram
29
17
-42%
16
Tripura
52
50
-3%
17
Meghalaya
106
100
-6%
18
Assam
848
912
8%
19
West Bengal
3255
3393
4%
20
Jharkhand
1509
1656
10%
21
Odisha
2015
2384
18%
22
Chattisgarh
1490
1841
24%
23
Madhya Pradesh
2087
2176
4%
24
Gujarat
5741
6090
6%
25
Daman and Diu
89
15
-83%
26
Dadra and Nagar Haveli
125
225
79%
27
Maharastra
13579
13546
0%
29
Karnataka
6350
6050
-5%
30
Goa
311
240
-23%
31
Lakshadweep
2
1
-58%
32
Kerala
1393
1552
11%
33
Tamil Nadu
5616
6454
15%
34
Puducherry
149
148
-1%
35
Andaman and Nicobar Islands
19
19
2%
36
Telangana
2854
2796
-2%
37
Andhra Pradesh
1985
2141
8%
38
Ladakh
0
9
0%
97
Other Territory
132
110
-16%
99
Center Jurisdiction
35
121
247%
Grand Total
69091
72250
5%
* Does not include GST on import of goods

শেল-থুম মন্ত্রালয়
সেপ্তেম্বর, ২০২০গী জি.এস.তি.গী খোমগৎখিবা রিবেন্যু
সেপ্তেম্বরদা জি.এস.তি. রিভেন্যুগী অপুনবা লুপা করোর ৯৫,৪৮০ খোমগৎখি
01 OCT 2020 3:18PM by PIB Imphal
২০২০গী সেপ্তেম্বর থাদা খোমগৎখিবা অপুনবা জি.এস.তি.গী রিভেন্যু অসি লুপা করোর ৯৫,৪৮০নি মসিগী মনুংদা সি.জি.এস.তি. অসি লুপা করোর ১৭,৭৪১, এস.জি.এস.তি. অসি লুপা করোর ২৩,১৩১, আই.জি.এস.তি. অসি লুপা করোর ৪৭,৪৮৪ (মপালদগী পুশিল্লকপা গুদশিংদগী খোমগৎলকপা লুপা করোর ২২,৪৪২ য়াওরগা) অমসুং সেস অসি লুপা করোর ৭,১২৪ (মপালদগী পুশিল্লকপা গুদশিংদগী খোমগৎলকপা লুপা করোর ৭৮৮ য়াওরগা) ওইখি।
সরকারনা রিগুলর সেতলমেন্ত ওইনা সি.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ২১, ২৬০ অমসুং এস.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ১৬,৯৯৭ সেতল তৌখি।কেন্দ্র সরকার অমদি রাজ্য সরকারশিংনা ২০২০গী সেপ্তেম্বর থাদা রিগুলর সেতলমেন্ত তৌরবা মতুংদা ফংখিবা অপুনবা রিভেন্যু অসি সি.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৩৯,০০১ অমসুং এস.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৪০,১২৮ ওইখি।
রিভেন্যুশিং অসি হৌখিবা চহিগী থা অসিমক্তদা লাকখিবা জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংদগী ৪% হেল্লি। থা অসিগী মনুংদা, মপালদগী পুশিল্লকপা গুদশিংদগী লাকপা রিবেন্যু অমসুং দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনদগী লাকপা রিভেন্যুশিং (মপালদগী পুশিল্লকপা সর্ভিসশিং য়াওরগা) অসি হৌখিবা চহিগী থা অসিমক্তদা সোর্সশিং অসিদগী লাকখিবা রিভেন্যুশিংগী মথং শিৎনা ১০২% অমসুং ১০৫% ওইখি।
চার্ত অসিদা চৎলিবা চহি অসিগী মনুংদা থাগী ওইনা জি.এস.তি. রিভেন্যুশিংগী অপুনবা অদু উৎলি। তেবল অসিনা সেপ্তেম্বর ২০১৯ অমসুং চহি পুলপ অসিগা চাংদম্নবদা সেপ্তেম্বর ২০২০গী থাগী মনুংদা রাজ্য অমমমদগী খোমগৎলকখিবা রাজ্য-রাজ্যগী মশিংশিং অদু উৎলি।
তেবল: সেপ্তেম্বর ২০২০ ফাওবদা রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা কলেক্সন*
রাজ্যগী কোদ
রাজ্যগী মমিং
সেপ, ১৯
সেপ, ২০
গ্রোথ
১
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২৮২
৩৬৮
৩০%
২
হিমাচল প্রদেশ
৬০৯
৬৫৩
৭%
৩
পঞ্জাব
১১৩৩
১১৯৪
৫%
৪
চন্দিগর
১৫৭
১৪১
-১০%
৫
উত্তরাখন্দ
১০১৭
১০৬৫
৫%
৬
হরিয়ানা
৪১১০
৪৭১২
১৫%
৭
দিল্লী
৩৩৮৬
৩১৪৬
-৭%
৮
রাজস্থান
২২৫৩
২৬৪৭
১৭%
৯
উত্তর প্রদেশ
৫০৭৩
৫০৭৫
০%
১০
বিহার
৯৮৬
৯৯৬
১%
১১
সিক্কীম
২০৯
১০৬
-৪৯%
১২
অরুনাচল প্রদেশ
৪৪
৩৫
-২০%
১৩
নাগালেন্দ
২১
২৯
৪৩%
১৪
মনিপুর
৪২
৩৪
-১৯%
১৫
মিজোরাম
২৯
১৭
-৪২%
১৬
ত্রিপুরা
৫২
৫০
-৩%
১৭
মেঘালয়
১০৬
১০০
-৬%
১৮
অসাম
৮৪৮
৯১২
৮%
১৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩২৫৫
৩৩৯৩
৪%
২০
ঝারখন্দ
১৫০৯
১৬৫৬
১০%
২১
ওরিশা
২০১৫
২৩৮৪
১৮%
২২
ছত্তিশগর
১৪৯০
১৮৪১
২৪%
২৩
মধ্য প্রদেশ
২০৮৭
২১৭৬
৪%
২৪
গুজরাত
৫৭৪১
৬০৯০
৬%
২৫
দামন অমসুং দ্যু
৮৯
১৫
-৮৩%
২৬
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
১২৫
২২৫
৭৯%
২৭
মহারাস্ত্র
১৩৫৭৯
১৩৫৪৬
০%
২৯
কর্নাতকা
৬৩৫০
৬০৫০
-৫%
৩০
গোৱা
৩১১
২৪০
-২৩%
৩১
লক্ষদ্বীপ
২
১
-৫৮%
৩২
কেরেলা
১৩৯৩
১৫৫২
১১%
৩৩
তামিল নাদু
৫৬১৬
৬৪৫৪
১৫%
৩৪
পুদুচেরী
১৪৯
১৪৮
-১%
৩৫
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
১৯
১৯
২%
৩৬
তেলঙ্গনা
২৮৫৪
২৭৯৬
-২%
৩৭
অন্ধ্র প্রদেশ
১৯৮৫
২১৪১
৮%
৩৮
লদাখ
০
৯
০%
৯৭
অতোপ্পা তেরিতোরী
১৩২
১১০
-১৬%
৯৯
সেন্তর জুরিসদিক্সন
৩৫
১২১
২৪৭%
অপুনবা
৬৯০৯১
৭২২৫০
৫%
* পোৎ-চৈশিং ইম্পোর্ত তৌবদা জি.এস.তি. য়াওদে