লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
হৌজিক চৎনরিবা এম.এস.পি. স্কিমগী মতুং ইন্না সরকারনা লৌউবশিংদগী খরিফ ২০২০-২১গী পোত্থোকশিং এম.এস.পি.দা লৈবগী থবক লেপ্তনা চত্থরি
তমিল নাদু, করনাতকা, মহারাস্ত্রা, তেলঙ্গানা অমসুনহ হরয়ানাগী রাজ্যশিংগী ওইনা কে.এম.এস. ২০২০-২১গী ওইনা হৱাই অমসুং ওইলসীদ এল.এম.তি. ১৪.০৯ লৈবগী অয়াবা পীখ্রে
২৮/৯/২০২০ ফাওবগী মনুংদা হরয়ানা অমসুং পঞ্জাবকী লৌউবশিংদগী লুপা করোর ৩১গী অপুনবা এম.এস.পি.গী শেনফম ওইবা ফৌ এম.তি. ১৬,৪২০ লৈখ্রে
29 SEP 2020 4:20PM by PIB Imphal
খরিফকী পোৎ লৈবগী কুম ২০২০-২১ লাকপা অসিগা লোয়ননা সরকারনা মমাংগী কুমদা তৌখিবগুম হৌজিক চৎনরিবা এম.এস.পি. স্কিমগী মতুং ইন্না লৌউবশিংদগী খরিফ ২০২০-২১গী পোত্থোকশিং এম.এস.পি.দা লৈবগী থবক লেপ্তনা চত্থরি।
রাজ্যশিংদা হায়রকপদা য়ুম্ফম ওইদুনা তমিল নাদু, করনাতকা, মহারাস্ত্রা, তেলঙ্গানা অমসুনহ হরয়ানাগী রাজ্যশিংগী ওইনা কে.এম.এস. ২০২০-২১গী ওইনা হৱাই অমসুং ওইলসীদ এল.এম.তি. ১৪.০৯ লৈবগী অয়াবা পীখ্রে। অতোপ্পা রাজ্য/য়ু.তীশিংগী ওইনসু মখোয়না খরিফকী হৱাই অমসুং ওইলসীদকী মতাংদা হৌদোরকপগী ৱাফম ফংলবা মতুংদা অয়াবা পীগনি অমসুং খঙহনখিবা লৌরোকপগী মতমগী মনুংদা কৈথেলগী মমল অসিনা এম.এস.পি.দগী তাখিবা থোক্লগদি এফ.এ.ক্যু. গ্রেদকী পোত্থোকশিং অসি প্রাইস সপ্পোর্ত স্কিম (পি.এস.এস.)গী মতুং ইন্না লৈগনি।
২৮/৯/২০২০ ফাওবগী মনুংদা সরকারনা মসিগী নোদেল এজেন্সীশিংগী খুত্থাংদা তমিল নাদুগী লৌউবা ৪৮দা কান্নবা ফংহন্দুনা এম.এস.পি.গী মমলদা অপুনবা শেনফম লুপা লাখ ৩৩ তাদুনা এম.তি. ৪৬.৩৫গী মুং লৈখি। মসিগা মান্নবা ওইনা, আন্ধ্র প্রদেশ, করনাতকা, তমিল নাদু অমসুং কেরলাদা অয়াবা পীখিবা এল.এম.তি. ১.২৩গী মনুংদগী করনাতকা অমসুং তমিল নাদুগী লৌউবা ৩৯৬১দা কান্নবা ফংহন্দুনা লুপা করোর ৫২.৪০গী এম.এস.পি.গী শেনফমদা এম.তি. ৫০৮৯গী কোপ্রা (পেরেনিএল ক্রোপ) লৈখি।
হরয়ানা অমসুং পঞ্জাবকী ওইনা খরিফকী পোত্থোক লৈবগী কুম -২০২০-২১গী মনুংদা ফৌ লৈবগী থবকশিংসু সেপ্তেম্বর ২৬, ২০২০দগী হৌখ্রে। ২৮/৯/২০২০ ফাওবগী মনুংদা হরয়ানা অমসুং পঞ্জাবতগী মথংশিৎনা ফৌগী এম.তি. ৩১৬৪ অমসুং ১৩২৫৬ ওইদুনা পুন্না এম.তি. ১৬৪২০ অসি ক্বিন্তল অমদা লুপা ১৮৮৮গী চাংদা এম.এস.পি.গী অপুনবা শেম্ফম লুপা করোর ৩১ ওইদুনা রাজ্য অনি অসিগী লৌউবা ১৪৪৩দগী লৈখ্রে । অতোপ্পা রাজ্যশিংগী ওইনা ফৌ লৈবগী থবক অসি ২৮/৯/২০২০দগী হৌখিবতা ঙাইরি।
ইং ২০২০-২১গী কুমগী লশিং লৈবগী থবক অসি ওক্তোবর ১, ২০২০দা হৌগনি অমসুং কত্তন কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা (সি.সি.আই.) এফ.এ.ক্যু. গ্রেদ কত্তনশিং অসি ওক্তোবর ১, ২০২০দগী লৈবা হৌগনি।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Government continues to procure Kharif 2020-21 crops at MSP from farmers as per its existing MSP Schemes
Approval accorded for procurement of 14.09 LMT of Pulse and Oilseeds for KMS 2020-21 for the states of Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra, Telangana and Haryana
Upto 28.09.2020, Paddy procurement totaling 16,420 MT having MSP value of Rs. 31 crore done from farmers of Haryana and Punjab
29 SEP 2020 4:20PM by PIB Delhi
The arrival of Kharif Marketing Season 2020-21 has just begun and the Government continues to procure Kharif 2020-21 crops at MSP from farmers as per its existing MSP Schemes as done in previous seasons.
Based on the proposal from the States, approval has been accorded for procurement of 14.09 LMT of Pulse and Oilseeds for KMS 2020-21 for the states of Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra, Telangana and Haryana. For other States/UTs, approval will also be accorded on receipt of proposal for Kharif Pulses and Oilseeds and procurement of FAQ grade will be made as per Price Support Scheme (PSS), if the market rate goes below its MSP during the notified harvesting period.
Upto 28.09.2020, the Government through its Nodal Agencies has procured 46.35 MT of Moong having MSP value of Rs.33 lakhs benefitting 48 farmers in Tamil Nadu. Similarly, 5089 MT of copra (the perennial crop) having MSP value of Rs. 52.40 crore has been procured benefitting 3961 farmers in Karnataka and Tamil Nadu against the sanctioned quantity of 1.23LMT for Andhra Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu and Kerala.
The procurement of Paddy during Kharif Marketing Season 2020-21 has started from 26th September, 2020 in Haryana and Punjab. Upto 28.09.2020, the Paddy Procurement of 3,164 MT in Haryana and 13,256 MT in Punjab totaling 16,420 MT having MSP value of Rs. 31 crore at MSP of Rs 1888 per quintal has been done from 1443 farmers of Haryana and Punjab. The procurement of paddy for the remaining States has just commenced from 28.09.2020.
The procurement of Cotton for the season 2020-21 shall commence from 1st October 2020 and Cotton Corporation of India (CCI) will start purchase of FAQ grade Cotton from 1st October 2020 onwards.