প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নমামী গঙ্গাগী মখাদা উত্তরাখন্দদা অচৌবা প্রোজেক্ত তরুক শঙ্গারগনি
“রোৱিং দাউন দি গঙ্গা” কৌবা লাইরিক অমা ফোংলগনি
গঙ্গাগী ওইবা অহানবা ম্যুজিয়ম, গঙ্গা অবালোকান শঙ্গারগনি
28 SEP 2020 5:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সেপ্তেম্বর ২৯, ২০২০গী অয়ুক পুং ১১ তাবদা ভিদিও কন্ফরেন্সকী থোংদা নমামি গঙ্গা মিসনগী মখাদা উত্তরাখন্দদা অচৌবা প্রোজেক্ত তরুক শঙ্গারগনি।
প্রোজেক্তশিং অদুদা য়াওরিবদি এম.এল.দি. এস.তি.পি. ৬৮ অমা শাবা, হরিদ্বারগী জগজীতপুরদা হান্নদগী লৈরবা এম.এল.দি. ২৭ অপগ্রেদ তৌবা অমসুং হরিদ্বারগী সরাইদা এম.এল.দি. এস.তি.পি. ১৮ অমা শাবনি। এম.এল.দি. জগজীতপুর প্রোজেক্ত ৬৮ শঙ্গাখিবা অসিনা হাইব্রিদ এন্যুতীগী পি.পি.পি. মোদতা লৌখৎপা মপুং ফানা লোয়শিনখিবা অহানবা সুএরজ প্রোজেক্ত ওইরি।
রিশিকেশকী লক্কাদঘৎতা এম.এল.দি. এস.তি.পি. ২৬ শঙ্গারগনি।
হরিদ্বার-রিশিকেশ জোন্না গঙ্গা তুরেলদা থাদরিবা অমোৎপা ঈশিং অসি শরুক ৮০% ওইরি। মরম অসিনা মসিগী এস.তি.পি.শিং শঙ্গাবনা গঙ্গা তুরেল নান্না থম্বদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌরগনি।
মুনি কি রেতি তাউনগী চন্দ্রেশ্বর নগরদা লৈরিবা এম.এল.দি. এস.তি.পি. ৭.৫ অসিনা লৈবাক অসিগী অহানবা মথোল ৪গী সিৱেজ ত্রীৎমেন্ত প্লান্ত ওইরগনি, মসিদা লম লৈতগী খুদোংচাদবা অসি খুদোংচাবা অমদা ওন্থোক্কনি। এস.তি.পি. অসি এস.ক্যু.এম. ৯০০দগী পীকপা লমদা শাখি মসি এস.তি.পি.শিংগী মথৌশানা মথৌ তাবা লমগী কেপাসিতীগী ৩০% খক্তা ওইরি।
প্রধান মন্ত্রীনা চোর্পনিদা এম.এল.দি. এস.তি.পি. ৫ শঙ্গারগনি অমসুং বদ্রিনাথতা এম.এল.দি ১ অমসুং ০.০১ এম.এল.দি.গী কেপাসিতীওইবা এস.তি.পি. অনিসু শঙ্গারগনি।
গঙ্গা তুরেলগী মনাক্তা লৈবা গঙ্গা তাউন ১৭তগী থোক্লকপা পুলুসন য়েংশিন্নবা উত্তরাখন্দদা হৌজিক পুন্না প্রোজে্ত ৩০ (১০০%) লোয়শিনখ্রে, মসি অচৌবা মাই পাকপা অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা গঙ্গা তুরেলদা য়ুম্কম ওইবা চৎনবী, বাইদাইবর্সিতী অমসুং গঙ্গা তুরেলদা চত্থরিবা শেংদোকপগী থবক থৌরমশিং পুম্নমক অসি উৎনবা অহানবা ম্যুজিয়ম ওইরিবা “গঙ্গা অভালোকন” অসিসু শঙ্গাগনি।ম্যুজিয়ম অসি হরিদ্বারগী চান্দি ঘৎতা লৈ।
থৌরম অসিদা নেস্নেল মিসন ফোর ক্লিন গঙ্গা অমসুং ৱাইল্দলাইফ ইন্সতিত্যুৎ ওফ ইন্দিবাগা পুন্না ফোংমিন্নবা লাইরিক “রোৱিং দাউন তো গঙ্গিস” লোঞ্চ তৌগনি। মচু কয়া য়াওরবা লাইরিক অসি গঙ্গা তুরেলগী বাইওদাইবর্সিতী অমসুং কলচর পুনশিন্নবা খোঙথাং অমনি। মসিনা কনাগুম্বা অমনা গঙ্গাগী হৌরকফম গাউমুখতগী সমুদ্রদা তাদ্রিঙৈগী অরোইবা পোইন্ত গঙ্গা সাগর ফাওবা হী হোন্থবগী ৱারী শাগৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা জল জীবন মিসন অমসুং জল জীবন মিসনগী মখাদা লৈবা ‘গ্রাম পঞ্চায়তশিং অমসুং পানি সম্মিতিগী মর্গদর্শিকা’গী লোগোগী মাইখুম হাংদোক্কনি।
লিঙ্ক অসিদা চংবীয়ু: https://pmevents.ncog.gov.in/

Prime Minister's Office
Prime Minister to inaugurate six mega projects in Uttarakhand under Namami Gange
To launch a Book titled “Rowing Down the Ganges”
- To inaugurate a Ganga Avalokan, a first of its kind museum on Ganga
28 SEP 2020 5:18PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi shall inaugurate six mega projects in Uttarakhand under the Namami Gange Mission, at 11 AM on 29th September 2020 through video conference.
The projects include construction of a 68 MLD STP, upgradation of the existing 27 MLD at Jagjeetpur, in Haridwar and construction of an 18 MLD STP at Sarai, in Haridwar. The inauguration of 68 MLD Jagjeetpur project also marks completion of the first sewerage project taken up on hybrid annuity mode of PPP.
In Rishikesh, a 26 MLD STP at Lakkadghat shall be inaugurated.
The Haridwar-Rishikesh zone contributes about 80% waste water load into the River Ganga. Hence, inauguration of these STPs will play a significant role in keeping the River Ganga clean.
In Muni ki Reti town, the 7.5 MLD STP in Chandreshwar Nagar will be the first 4 storied Sewage Treatment Plant in the country where the limitation of land availability was converted into an opportunity. The STP was constructed in less than 900 SQM area which is about 30% of the usual area requirement for STPs of such capacity.
The Prime Minister shall also inaugurate a 5 MLD STP at Chorpani, and two STPs with capacities of 1 MLD and 0.01 MLD at Badrinath.
In all 30 projects (100%) are now complete in Uttarakhand for taking care of pollution from 17 Ganga towns near river Ganga, which is a landmark achievement.
The Prime Minister will also inaugurate “Ganga Avalokan”, the first museum on Ganga dedicated to showcase the culture, biodiversity and rejuvenation activities done in Ganga river. The museum is located at Chandi Ghat, Haridwar.
A book, ‘Rowing down the Ganges’, co-published by National Mission for Clean Ganga & Wildlife Institute of India will be launched at the event. This colourful book is an attempt to merge the biodiversity and culture of the Ganga River. It conceptualizes the story of the Ganga as what one would see when one rows down from Gaumukh, its origin, to Ganga Sagar, the last point before entering the sea.
The logo of Jal Jeevan Mission and ‘Margdarshika for Gram Panchayats and Paani Samitis under Jal Jeevan Mission’ will also be unveiled by Prime Minister.
Please join the link: https://pmevents.ncog.gov.in/