হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী নাবা ফরবা মীওইগী মশিং অসি মশক থোকপা লাখ ৫০ হেল্লে
নুমিৎ ১০নি খক্তদা অকোনবগী মীওই লাখ ১১ নাবা ফখি
নাবা ফবগী কেসনা এক্তিব কেসকী মশিংদগী শরুক ৫ হেল্লে
28 SEP 2020 11:40AM by PIB Imphal
ভারতকী অপুনবা নাবা ফবগী মশিং অসি ঙসি মশক থোকপা লাখ ৫০ (৫০,১৬,৫২০) হেনখ্রে।
নুমিৎ খুদিংগী কোবিদ-১৯গী অনাবশিংনা নাবা ফবগী চাং হেনগৎলক্তুনা ভারতকী নোঙমদা নাবা ফবগী চৎনবী অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি। লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৭৪,৮৯৩না নাবা ফখি।
হৌখিবা নুমিৎ খরনি অসিদা নোঙমদা মীওই ৯০,০০০ হেন্না নাবা ফবগী ফিভম উবা ফঙখি।
নাবা ফবগী অপুনবা মশিংনা এক্তিব কেসকী মশিংদগী শরুক ৫ হেল্লি।
নাবা ফবগী চাং অসি অঙকপা ফংনা হেনগৎলকপগা লোয়ননা থা অমদা নাবা ফবগী চাং অসি চাউরাক্না ১০০%দা হেনগৎলক্লি।
লৈবাক্কী নাবা ফবগী চাং অসি মখা তানা ৮২.৫৮%দা হেনগত্তুনা লৈখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৫না লৈবাক্কী চাংচত্তগী হেন্না নাবা ফবগী ফিভম উৎলি।
অনৌবা নাবা ফবগী কেসশিং অসি রাজ্য তরা, মহারাস্ত্রা, করনাতকা, আন্ধ্র প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ, তমিল নাদু, দিল্লী, কেরলা, ওরিশা, নোংচুপ বেঙ্গোল অমসুং পঞ্জাবতগী শরুক ৭৩% ওইরি।
মহারাস্ত্রনা পরিং অসিদা নাবা ফবগী অপুনবা মশিং ১৩,০০০ হেন্দুনা মাংজিল থারি।
জুন ২০২০দা নাবা ফবগী অপুনবা মশিং লাখ ১ ওইরম্বা অদুদগী হৌজিক্তি মশিং য়াম্না হেনগৎলে। অকোনবগী মীওই লাখ ১০না নাবা ফখিবা অসি শুপ্নগী নুমিৎ ১১নিগী মনুংদনি।
মসিগী মশক থোকপা মাই-পাকপা অসি কেন্দ্রনা লুচিংদুনা থৌরাং য়াৎথোকপা, নীংথিবা অমসুং অপুনবা থৌওং ওইদুনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. সরকারশিংনা মওং চুম্না ইন্দুনা পাঙথোকপদগী ফংবা ঙম্লিবনি। মেদিকেলগী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং ফগৎহনবা, মগুন লৈবা অনা লায়েংবগী কাঙলোন ইনবা অমসুং দাক্তর, পেরামেদিক অমসুং ফ্রন্তলাইন্দা লৈরিবা থৌমীশিংনা খোঙফম চেৎনা হোৎনদুনা “অপুনবা সরকারগী” থৌওংগী মখাদা পায়খৎপা থবকশিংনা অসিনা য়াম্না তেংবাংলি।
অপুনবা নাবা ফরবা কেসশিংগী ৭৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি।
মহারাস্ত্রানা খ্বাইদগী য়াম্না নাবা ফবগী মশিং লৈরি অমসুং আন্ধ্র প্রদেশ অমসুং তমিল নাদুনা তুং ইন্দুনা চৎলি।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৮২,১৭০ লাকপগী পাউ লাকখি।
অপুনবা অনৌবা কেসশিং অসিগী শরুক ৭৯%দি রাজ্য তরাদগী লাকখি। মহারাস্ত্রাদা অনৌবা কেস ১৮,০০০ হেন্না লাকখি অমসুং করনাতকাদনা ৯,০০০ হেন্না লাকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১০৩৯ লৈখিদে।
অনৌবা লৈখিদবগী পাউ লাক্লিবা অসিগী ৮৪%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগীনি। ঙরাং লৈখিদবা মীওইশিংগী ৩৬%তি অপুনবা মশিং ৩৮০ ওইদুনা মহারাস্ত্রাদগী লাকখি অমসুং তমিল নাদু অমসুং করনাতকানা মথংশিৎনা ৮০ অমসুং ৭৯ ওইদুনা তুং ইনখি।
লাপ্ননা লৈবা, খুৎকী হাইজিন ইনবা অমসুং নিংশা হোনবগী কাঙলোন ইনবগা লোয়ননা মীয়াম তিনবা মফমশিংদা মাস্ক/ফেস কভর উপ্পগী মতাংদা নৌহৌননা অমুক নীংশিনহনখি।

Ministry of Health and Family Welfare
India's total Recoveries cross the landmark milestone of 50 lakh
The last 10 lakh recoveries added in just 11 days
Recovered Cases have outpaced Active Cases by more than 5 times
28 SEP 2020 11:40AM by PIB Delhi
India’s total recoveries have crossed the landmark milestone of 50 lakh today (50,16,520).
With a very high number of COVID patients recovering every single day, India’s steady trend of posting high level of daily recoveries continues. 74,893 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country.
India has witnessed a very high level of more than 90,000 recoveries every day in the recent past.
The total recovered Cases have outpaced active cases by more than 5 times.
With the exponential increase in the recoveries, there is close to 100% increase in recovered cases in one month.
The national Recovery Rate has further increased to 82.58%.
15 States/UTs are showing recovery rate more than the national average.
73% of the new recovered cases are being reported from ten States, viz. Maharashtra, Karnataka, Andhra Pradesh, Uttar Pradesh and Tamil Nadu, Delhi, Kerala, Odisha, West Bengal and Punjab.
Maharashtra leads the tally with more than 13,000 new cases of recovered patients.
The rise in total recovered cases from 1 lakh in June 2020 has been steep. The last 10 lakh recoveries were added in just 11 days.
The commendable feat has been achieved through an array of calibrated, effective, and cohesive measures led by the Centre and implemented by the State and UT governments. Enhanced medical infrastructure, implementation of Standard Treatment Protocol, and full dedication & commitment of Doctors, paramedics & frontline workers have supplemented all-round efforts under the ‘Whole of Government’ approach.
78% of the total recovered cases are recorded in 10 States/UTs.
Maharashtra contributes maximum to the total recovered cases followed by Andhra Pradesh and Tamil Nadu.
A total of 82,170 new confirmed cases have been reported in the last 24 hours in the country.
79% of the new cases are concentrated in ten states. Maharashtra contributed more than 18,000 to the new cases. Karnataka contributed more than 9,000.
1,039 deaths have been registered in the past 24 hours.
84% of new deaths are reported from 10 States and UTs. 36% of deaths reported yesterday are from Maharashtra with 380 deaths followed by Tamil Nadu and Karnataka with 80 and 79 deaths, respectively.
Strict adherence of norms of physical distancing, following hand hygiene and respiratory etiquette, and use of mask/face covers in public spaces is reiterated.