স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত একেৰাহে ৩য় দিনাৰ বাবে ৯০,০০০ ৰোধিকৰ আৰোগ্য লাভ
মুঠ আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাই স্পৰ্শ কৰিব ৪৩ লাখ- যি বিশ্বৰ ভিতৰতেই সৰ্বাধিক
ভাৰতৰ আৰোগ্য লাভৰ হাৰে অতিক্ৰম কৰিলে ৮০%
21 SEP 2020 11:33AM by PIB Guwahati
ভাৰতে লক্ষ্যণীয়ভাৱে ৮০%ৰোধিক ৰাষ্ট্ৰীয় আৰোগ্য লাভৰ হাৰ অতিক্ৰম কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে।
ধাৰাবাহিকভাৱে অধিক আৰোগ্য লাভৰ মাজতে, একেৰাহে তৃতীয়টো দিনৰ বাবে ৯০,০০০ ৰোধিকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৯৩,৩৫৬ ৰোগীক ডিচাৰ্জ দিয়া হৈছে।
১২ খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ আৰোগ্য লাভৰ হাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড়তকৈ অধিক হৈছে।
নতুনকৈ আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাৰ ৭৯% হৈছে ১০ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
আজি মুঠ আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাই ৪৪ লাখ (৪৩,৯৬,৩৯৯) স্পৰ্শ কৰিবলৈ আগবাঢ়িছে। ভাৰতৰ মুঠ আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যাই বিশ্বৰ এই তালিকাত শীৰ্ষস্থান লাভ কৰিছে। ভাৰতৰ এই হাৰ বিশ্বৰ মুঠৰ ১৯%ৰোধিক।

Ministry of Health and Family Welfare
India reports more than 90,000 recoveries for the 3rd successive day
Total Recovered cases close to 43 Lakh- highest in the world
India's Recovery Rate crosses the landmark of 80%
21 SEP 2020 11:33AM by PIB Delhi
India has crossed the significant landmark of more than 80% national Recovery Rate.
On a continuous stretch of high recoveries, India has also reported more than 90,000 recoveries for the third day in succession.
93,356 patients were discharged in the last 24 hours.
12 States and UTs have registered Recovery Rate more than the national average.
79% of the new recovered cases are from 10 states/UTs.
The total recovered cases are close 44 lakh (43,96,399) today. India tops the global figure of total recoveries. It accounts for more than 19% of the world total.