কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
ইং ২০২৪গী মার্চ ফাওবগী মনুংদা জনঔশধি কেন্দ্রগী মশিং ১০৫০০ য়োউহন্নবা সরকারনা পান্দম থমখ্রে
মসিনা লৈবাক্কী জিলা খুদিংমক মনুং চলহনগনি
আই.তি.না তেংবাংবা মতিক চাবা লোজিস্তিক অমসুং সপ্লাই চেনগী পথাপ অসিনা খন্নরিবা হিদাক য়োনফম খুদিংদা হিদাক লেপ্তনা য়ৌহনবদা তেংবাংগনি
17 SEP 2020 1:56PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রী শ্রী দি.ভি. গৌদানা মরু ওইনা লায়রবা মীওইশিংগী ওইনা মীয়াম খুদিংদা হিদাক-লাংথকশিংবু অহোঙবা মমলদা ফংহন্নবা হায়দুনা ভারত সরকারনা মার্চ ২০২৪ ফাওবগী মনুংদা প্রধান মন্ত্রী ভারতিয় জনঔশধি কেন্দ্র (পি.এম.বি.জে.কে.)গী মশিং অসি ১০৫০০ য়ৌহন্নবা পান্দম থম্লে হায়খি। পি.এম.বি.জে.কে. অসি হীরম অসিগী মতাংদা থবক পায়খৎপগী এজেন্সী ওইরিবা প্রধান মন্ত্রী ভারতিয় জনঔশধি পরিয়োজনা পি.এম.বি.জে.পি.)না ফার্মাস্যুতিকেলস বিভাগ (এম./ও. সি. অমসুং এফ.)কী মখাদা লৈবা ব্যুরো ওফ ফার্মা পি.এস.য়ু. ওফ ইন্দিয়ানা শেমগৎপনি।
মসিগী থৌওং অসিগী মতুং ইন্না লৈবাক অসিগী জিলা খুদিংদা জনঔশধি কেন্দ্রশিং লৈগনি। মসিনা লৈবাক্কী কাচিন কোয়াগী মফম খুদিংদা লৈবা মীওইশিংদা হিদাক কয়া অহোঙবা মমলদা ফংহনগনি। সেপ্তেম্বর ১৫, ২০২০ ফাওবদা লৈবাক অসিগী অপুনবা দুকান মশিং অসি ৬৬০৩দা হেনগৎখ্রবনি।
ইং ২০২০গী মার্চতগী জুন ফাওবগী মতমগী মনুংদা কোবিদ লায়চৎ অসিনা মরম ওইদুনা পি.এম.জে.বি.কে.না পোত্থোক পুথোক পুশিন তৌবগী থৌওংশিংদা খুদোংচাদবা কয়া লৈবদগী এ.পি.আই. অমসুং অতোপ্পা ফার্মাস্যুতিকেলসকী রো মেতরীএলশিংগী অৱাৎপা লৈবা অমসুং কেন্দ্র অমসুং মফম মফমশিংগী পোৎ থমফমদগী মসিগী দুকানশিংদা পোৎ পীবগী থৌওংদা অয়েৎপা কয়া পীখি। মসিগী ৱাফমশিং অসি খন্নরবা তুংদা আই.তি.না তেংবাংবা মতিক চাবা লোজিস্তিক অমসুং সপ্লাই চেনগী পথাপ অমনা খন্নরিবা হিদাক য়োনফম খুদিংদা হিদাক লেপ্তনা য়ৌহনবদা তেংবাংনবা থৌওং কায়গী থৌরাংসু য়াৎখ্রে।
হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা গুরুগ্রাম, চেন্নৈ, বেঙ্গালুরু অমসুং গুৱাহাতিদা লৈবা জনঔশধি কেন্দ্রগী পোৎ-থমফম মরি থবক তৌরি। নোংচুপ থংবা অমসুং ময়াইগী ভারতকী মফমশিংদা পোৎ-থমফম অনি হাংনবসু মখা তানা খন্নরি। মসিগী মথক্তা সপ্লাই চেন সীস্তেম অসিবু হেন্না মপাঙ্গল লৈহন্নবা হায়দুনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা দিস্ত্রিব্যুতর খনবগী থৌওংশিংসু হৌরে।
ইং ২০২০-২১দগী ২০২৪-২৫ ফাওবগী মতমগী ওইনা অয়াবা পীরবা লুপা করোর ৪৯০গী শেনফম লৈরদুনা পি.এম.বি.জে.পি.না মগুন লৈবা হিদাকশিংগী মমলশিংবু য়াম্না তাথহন্দুনা লৈবাক অসিগী মীয়ামশিংদা, মরু ওইনা লায়রবশিংদা হিদাক কয়া ফংহল্লি।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Govt. has set a target to increase the number of Janaushadhi Kendras to 10500 by the end of March 2025.
This will cover all the districts of the country.
Effective IT-enabled logistics and supply-chain system for ensuring real-time distribution of medicines at all outlets is chalked out.
17 SEP 2020 1:56PM by PIB Delhi
Union Minister for Chemicals & Fertilizers Shri D V Sadananda Gowda has said that with a vision to provide quality medicines at an affordable rates for the common man especially the poor, Govt. has set a target to increase the number of Pradhanmantri Janaushadhi Kendras PMBJK to 10500 by the of March 2025. As on 15th September 2020 the number of stores has increased to 6606.
With this all the districts in the country will have Janaushadhi Kendras . This will ensure easy reach of affordable medicine to the people in every nook and corner of the country.
In the month of March to June, 2020, PMBJP had faced many challenges regarding shortage of API and other raw material of pharmaceuticals, disturbance in supply of medicines to Jan Aushadhi kendras from Central and Regional Warehouses due to non-availability of vehicles for transportation, etc. Keeping this in view, with the expansion plan establishment of an effective IT-enabled logistics and supply-chain system for ensuring real-time distribution of medicines at all outlets to avoid stock out situation is also being chalked out.
At present four warehouses of PMBJP (Janaushadhi) are functional at Gurugram, Chennai, Bengaluru & Guwahati. Further, it is planned to open two more warehouses in Western and Central India. In addition, appointment of Distributors in States/UTs is also being envisioned to strengthen the supply chain system.
PMBJP, the Scheme has been approved with a budget of Rs. 490 crores for the period 2020-21 to 2024- 25.
Despite the COVID lockdown and testing times Janaushadhi Kendras achieved appreciable sales turnover of Rs. 146.59 crore in the first quarter of 2020-21 compared to Rs. 75.48 crore achieved in the first quarter of 2019-20. In the months of July to September, 2020 (Till 15th September), the stores added a sales of Rs. 109.43 Cr. Now the total sales up to 15th September, 2020 is Rs. 256.02 Cr.
PMBJP has drastically brought down the prices of quality medicines and making medicines available within the reach of large section of population, especially the poor.