সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
পোর্ত ব্লেয়ার এয়রপোর্ত অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং লৈরগনি
চহিগী ওইনা পেসেঞ্জর হেন্দল তৌবগী চাং লাখ ৫০দা হেনগৎলগনি
অনৌবা বিল্দিং মপুংফানা এয়র কন্দিসন লৈগনি
16 SEP 2020 3:05PM by PIB Imphal
পোর্ত ব্লেয়ারগী বীর সাবার্কর ইন্তরনেসেল এয়রপোর্ত অথুবদা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং লৈরগনি। এয়রপোর্ত অসিদা হৌজিক চহি অমদা পেসেঞ্জর লাখ ১৮ হেন্দল তৌবা ঙম্লি। পেসেঞ্জর হেনগৎলকপগী মতুংইন্না, এয়রপোর্ত ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা লুপা করোর ৭০০ চঙনা অনৌবা ইন্তেগ্রেতেদ তর্মিনেল বিল্দিং শাগৎপা হৌরে।
অপুনবা লম ইসক্বার মিতর ৪০,৮৩৭দা শেমগৎলিবা অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অসিনা মী খ্বাইদগী চিনবা মতমদা পেসেঞ্জর ১২০০ হেন্দল তৌবা ঙমগনি অমসুং চহিদা পেসেঞ্জর লাখ ৫০ চৎথোক-চৎশিন তৌবা য়াগনি। অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অসিদা লৈনুং, অপ্পর গ্রাউন্দ অমসুং অহানবা মথোল য়াওরি। লৱার গ্রাউন্দ অসি থুংলবা অমসুং পাইখিবগী অমসুং থবক কয়া পাংথোকফম ওইনা শীজিন্নগনি, অপ্পর গ্রাউন্দ মথোলনা পাইখিগদবা পেসেঞ্জরশিংগী চঙলকফম ওইনা অমসুং থুংলবা পেসেঞ্জরশিংগী থোকফম ওইনা শীজিন্নগনি অমসুং অহানবা মথোলনা ইন্তরনেসনেল পেসেঞ্জরশিংগী ঙাইফম ওইনা শীজিন্নগনি।
মালেম থাক্কী বিল্দিং অসি মপুংফানা এয়র কন্দিসনগী খুদোংচাবা য়াওরে অমসুং চেক-ইন কাউন্তর ২৮, পেসেঞ্জর বোর্দিং ব্রিজ ৩, ইন-লাইন স্কেন সিস্তেম য়াওবা কনভেয়র বেল্ত মঙা, অফবা মখলগী মৈহৌ-লাংপোক থেংন্নবা খুদোংচাবশিং য়াওরে। এয়রপোর্তকী সহর থংবা শরুক্তা কার, তেক্সি অমসুং বসশিং থানবা মফমশিং ফজনা শেমগৎকনি।
মহৌশাদগী ইথিল লৌদুনা তর্মিনেলগী দিজাইন অসি সমুদ্র অমসুং ইথৎশিং উৎপা কোঙগ্রেংগী মওংনি। অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অসিদা মিতর ১২০গী কলম য়াওদবা স্পান অনিনা শাবা মিতর ২৪০গী স্পান অমা স্তিলগী কলমশিংনা শৌগৎলি, মসিনা য়ুম্বী য়াওদবা অচৌবা থুংলবা অমসুং পাইখিবগী হোল শেমগৎপা ঙমগনি। তর্মিনেল বিল্দিং অসিগী চাদা ১০০ অতিয়াগী মঙালশিংদগী মঙাল ফংহনগনি। অকোনবা কেবল নেত গ্লেজিংনা তর্মিনেল বিল্দিং অসি কোইশিনগনি। পোর্ত ব্লেয়ার এয়রপোর্ততা অসিগুম্বা অচৌবা থবক অমা পায়খৎপা মসিনা অহানবনি।
প্রোজেক অসিগী চাদা ৬৫ হেন্না লোইশিল্লে অমসুং পোর্ত ব্লেয়ারগী অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং অসি মথং চহি ২০২১গী ময়াইদা হাংদোক্নবা থৌরাং তৌরি।

Ministry of Civil Aviation
Port Blair Airport to have new Terminal Building
Annual Passenger Handling Capacity to rise to 50 Lakhs
New Building to be fully Air Conditioned
16 SEP 2020 3:05PM by PIB Delhi
Veer Savarkar International Airport, Port Blair is soon going to have a new terminal building. The airport currently handles 18 lakh passengers annually. Considering the surge in the passenger traffic, Airports Authority of India has undertaken the work for construction of New Integrated Terminal Building at a cost of Rs. 700 crores.
With total built up area of 40,837 sq m, the New Terminal Building will be capable to handle 1200 passengers during peak hours and about 50 lakh passengers annually. The new passenger terminal building will have three-levels comprising of lower ground, upper ground and first floor. The lower ground floor will be used as remote arrival, departure and service area, the upper ground floor will have entry gate for departure passengers and exit gate for arrival passengers and the first floor as awaiting lounge for international passengers.
The world-class building is totally air conditioned and will be equipped with modern passenger’s facilities with 28 check-in counters, three passenger boarding bridges, five conveyor belts with In-line scan system and state-of-the-art Firefighting and Fire Alarm system. City side area of the Airport will also be developed with adequate parking facilities for car, taxi and buses along with the landscaping.
Inspired from nature, the design of the terminal is a shell shaped structure depicting sea and islands. The New Terminal Building with a span of 240 mtrs having two 120 mtr column less spans supported through periphery steel columns, will facilitate columns less large span arrival and departure hall. New terminal building is a structural steel framed building provided with aluminum sheet roofing and cable net glazing all around. The entire terminal will also have 100 per cent natural lighting through skylights provided at roof level. Curved shaped Cable Net Glazing will be provided all around the terminal building. This is first time introduced at such a large magnitude at Port Blair Airport.
More than 65% of project work is completed and the new terminal building of Port Blair is scheduled to be ready by the middle of the next year i.e. 2021.
Work in progress –Terminal Building
Work in progress –Terminal Building
Perspective of City Side Elevation