পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
থাউ পুসিল্লকপদা কোভিদ-১৯না পীবা চৈথেং
14 SEP 2020 2:19PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯ লায়চৎনা মরম ওইদুনা চত্থখিবা লোকদাউন অসিনা হান্না অমুক্তা থোকখিদ্রিবা মওংদা রিভিন্যু য়াম্না হন্থখ্রে হায়না থাউ অমসুং গ্যাস সেক্তর পি.এস.য়ু.শিংনা খংহল্লক্লি।
লৈবাক অসিদা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং অসি শিজিন্নবা হেনগৎলক্লি। থাগী ওইবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং অমসুং শুংদোক্ত্রিবা থাউ মখাদা পীরি।
অপুনবা শিজিন্নবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং (এম.এম.তি.দা)
এপ্রিল, ২০২০
মে, ২০২০
জুন, ২০২০
জুলাই, ২০২০
৯.৮৯
১৪.৬৩
১৬.২৫
১৫.৬৮
শুংদোক্ত্রিবা থাউ পুশিল্লকপা (এম.এম.তি.দা)
১৬.৫৫
১৪.৬১
১৩.৬৮
১২.৩৪
খংজিনগদবা: পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং পুশিল্লকপা অমসুং শিজিন্নবগী দেতা অসি হৌজিক খক্তনি;
চহি ২০১৯-২০২০ অমসুং ২০২০গী এপ্রিল-জুলাই ফাওবদা সেক্তর-নাইনা নোংমদা য়োনখিবা নেতুরেল গ্যাস নোংমদা মিলিয়ন মেত্রীক স্তেন্দার্দ কুবিক মিতর অসি মখাদা পীরি।
মফম
২০১৯-২০২০
২০২০গী এপ্রিল-জুলাই
দোমেস্তিক
আর.এল.এন.জি.
অপুনবা
দোমেস্তিক
আর.এল.এন.জি.
অপুনবা
পাৱর
২০.০৯
১০.১০
৩০.১৯
২৩.৪৩
৭.২৫
৩০.৬৮
হার
১৭.৮১
২৬.০৬
৪৩.৮৭
২০.৮৩
২৭.৬১
৪৮.৪৪
সি.জি.দি.
১৬.00
১২.৬৯
২৮.৬৯
৭.৮১
৮.৩৯
১৬.২০
অতৈ-অতৈ
১৪.৪৪
৩৫.৯৮
৫০.৪২
২১.০৭
৩৩.৮৭
৫৪.৯৩
অপুনবা
৬৮.৩৪
৮৪.৮৩
১৫৩.১৭
৭৩.১৪
৭৭.১১
১৫০.২৫
খংজিনগদবা: মথক্তা পীরিবা অসি নেচুরেল গ্যাস শিজিন্নবা ইন্তরনেল ওইনা শিজিন্নবা য়াওদে (মসি ১৭-১৯ এম.এম.এস.সি.এম.দি.দনি)
কোভিদ-১৯না মরম ওইদুনা লৈবাক পুম্বা লোকদাউন থমখ্রবা মতুংদা, ইন্দিয়ন রিফাইনরিশিং অসি মথৌ য়াম্না হন্থখ্রে।
২০২০গী এপ্রিল অমসুং জুনগা ২০১৯গী এপ্রিল অমসুং জুন মরিক চুম্বা রিভিন্যু অসি মখাদা পীরি
(লুপা করোরদা)
সে.ন.
পব্লিক সেক্তর কম্পনিগী মমিং
এপ্রিল অমসুং জুন ২০২০
এপ্রিল অমসুং জুন ২০১৯
১.
আই.ও.সি.এল.
৮৮৯৩৬.৫৪
১৫০১৩৬.৭০
২.
ঐচ.পি.সি.এল.
৪৫,৮৮৫
৭৪,৫৩০
৩.
বি.পি.সি.এল.
৫০৬১৬.৯২
৮৫,৮৫৯.৫৯
৪.
জি.এ.আই.এল.
১২,০৬০
১৮,২৭৬
মসিগী ইনফোর্মেসন অসি পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না অইবা লোক সভাদা পীখিবনি।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Covid-19 Effect on Import of Oil
14 SEP 2020 2:19PM by PIB Delhi
Oil and gas sector PSUs have informed that COVID 19 pandemic has resulted in unprecedented fall in demand which in-turn has reduced revenue consequent to lockdown imposed in the country.
Consumption of all petroleum products has increased as the country is going towards unlock process. Month-wise consumption of petroleum products and Import of crude oil are given below:
Total Consumption of petroleum products (in MMT)
April, 2020
May, 2020
June, 2020
July, 2020
9.89
14.63
16.25
15.68
Imports of crude oil (MMT)
16.55
14.61
13.68
12.34
Note: Data on import of oil and Consumption of Petroleum products is provisional basis;
The sector-wise sale of Natural Gas in Million Metric Standard Cubic Meter Per Day (MMSCMD) in India during Financial Year 2019-2020 and April-July 2020 is as below:
Sector
2019-20
April-July 2020
Domestic
RLNG
Total
Domestic
RLNG
Total
Power
20.09
10.10
30.19
23.43
7.25
30.68
Fertilizers
17.81
26.06
43.87
20.83
27.61
48.44
CGD
16.00
12.69
28.69
7.81
8.39
16.20
Others
14.44
35.98
50.42
21.07
33.87
54.93
Total
68.34
84.83
153.17
73.14
77.11
150.25
Note: The above does not include natural gas consumed as internal consumption of upstream producers (which is in the range of 17-19 MMSCMD).
Due to the Covid-19 Outbreak throughout and world and nationwide lockdown imposed in the country, Indian refineries were operating with reduced capacity.
The details of revenue generated during period April-June 2020 vis-a-vis April-June 2019 is given below
(in Rs. Crore)
S.No
Name of the Public Sector Company
April-June of 2020
April-June 2019
1.
IOCL
88936.54
150136.70
2.
HPCL
45,885
74,530
3.
BPCL
50616.92
85,859.59
4.
GAIL
12,060
18,276
This information was given by the Union Minister of Petroleum & Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in the Lok Sabha today in a written reply.