Ministry of Petroleum & Natural Gas
Covid-19 Effect on Import of Oil
14 SEP 2020 2:19PM by PIB Delhi
Oil and gas sector PSUs have informed that COVID 19 pandemic has resulted in unprecedented fall in demand which in-turn has reduced revenue consequent to lockdown imposed in the country.
Consumption of all petroleum products has increased as the country is going towards unlock process. Month-wise consumption of petroleum products and Import of crude oil are given below:
Total Consumption of petroleum products (in MMT)
April, 2020
May, 2020
June, 2020
July, 2020
9.89
14.63
16.25
15.68
Imports of crude oil (MMT)
16.55
14.61
13.68
12.34
Note: Data on import of oil and Consumption of Petroleum products is provisional basis;
The sector-wise sale of Natural Gas in Million Metric Standard Cubic Meter Per Day (MMSCMD) in India during Financial Year 2019-2020 and April-July 2020 is as below:
Sector
2019-20
April-July 2020
Domestic
RLNG
Total
Domestic
RLNG
Total
Power
20.09
10.10
30.19
23.43
7.25
30.68
Fertilizers
17.81
26.06
43.87
20.83
27.61
48.44
CGD
16.00
12.69
28.69
7.81
8.39
16.20
Others
14.44
35.98
50.42
21.07
33.87
54.93
Total
68.34
84.83
153.17
73.14
77.11
150.25
Note: The above does not include natural gas consumed as internal consumption of upstream producers (which is in the range of 17-19 MMSCMD).
Due to the Covid-19 Outbreak throughout and world and nationwide lockdown imposed in the country, Indian refineries were operating with reduced capacity.
The details of revenue generated during period April-June 2020 vis-a-vis April-June 2019 is given below
(in Rs. Crore)
S.No
Name of the Public Sector Company
April-June of 2020
April-June 2019
1.
IOCL
88936.54
150136.70
2.
HPCL
45,885
74,530
3.
BPCL
50616.92
85,859.59
4.
GAIL
12,060
18,276
This information was given by the Union Minister of Petroleum & Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in the Lok Sabha today in a written reply.

পেট্ৰ’লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ মন্ত্ৰালয়
তেল আমদানিৰ ওপৰত ক’ভিড-১৯ ৰ প্ৰভাৱ
14 SEP 2020 2:19PM by PIB Guwahati
তেল আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ ক্ষেত্ৰৰ সৈতে জড়িত ৰাষ্ট্ৰীয় সংস্থাসমূহে জনাইছে যে ক’ভিড-১৯ অতিমাৰীৰ কাৰণে দেশত লকডাউন জাৰি হোৱাৰ ফলত তেলৰ চাহিদা অভূতপূৰ্বভাৱে কমি গৈছে। যাৰ ফলত ৰাজহ আদায়ো হ্ৰায় পাইছে।
দেশত আনলক প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ হোৱাত পেট্ৰ’লিয়ামজাত পণ্যৰ চাহিদা পুনৰ বৃদ্ধি পাইছে। চলিত বছৰৰ এপ্ৰিল মাহত পেট্ৰ’লিয়ামজাত পণ্যৰ চাহিদা আছিল ৯.৮৯ মিলিয়ন মেট্ৰিক টন। মে’ মাহত সেয়া বৃদ্ধি হৈ হৈছে ১৪.৬৩ মিলিয়ন মেট্ৰিক টন। জুন মাহত আৰু বৃদ্ধি পাই হৈছেগৈ ১৬.২৫ মিলিয়ন মেট্ৰিক টন। জুলাই মাহত পেট্ৰ’লিয়াম জাত পণ্যৰ চাহিদা ১৫.৬৮ মিলিয়ন মেট্ৰিক টনলৈ বৃদ্ধি পাইছে। আনহাতে এপ্ৰিল মাহত অপৰিশোধিত তেলৰ আমদানিৰ পৰিমাণ আছিল ১৬.৫৫ মিলিয়ন মেট্ৰিক টন। মে’ মাহত সেয়া কমি ১৪.৬১ মিলিয়ন মেট্ৰিক টন হৈছেগৈ। জুন মাহত অপৰিশোধিত তেলৰ আমদানিৰ পৰিমাণ আছিল ১৩.৬৮ মিলিয়ন মেট্ৰিক টন। জুলাই মাহত হ্ৰাস হৈ ১২.৩৪ মিলিয়ন মেট্ৰিক টন হৈছে।
ক’ভিড-১৯ সংক্ৰমণ ব্যাপক ৰূপত বৃদ্ধি হোৱাৰ উপৰি দেশব্যাপী লকডাউনৰ কাৰণে তেল উত্তোলনৰ ক্ষেত্ৰতো প্ৰভাৱ পৰিছে। ২০১৯ ৰ এপ্ৰিল-জুন মাহৰ তুলনাত চলিত বছৰৰ সেই একেই সময়ত তেল আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ উৎপাদন সংস্থাৰ সৈতে জড়িত ৰাষ্ট্ৰীয় সংস্থাবোৰৰ আয়ৰ ক্ষেত্ৰতো বিৰূপ প্ৰভাৱ পৰিছে।
আইঅ’চিএলে বিগত বছৰৰ এপ্ৰিল মাহৰ পৰা জুন মাহ পৰ্যন্ত ১৫০১৩৬.৭০ কোটি টকা আয় কৰিছিল। চলিত বছৰৰ এপ্ৰিলৰ পৰা জুন মাহ পৰ্যন্ত আইঅ’চিএলৰ আয় হৈছে ৮৮৯৩৬.৫৪ কোটি টকা। এইচপিচিএলে বিগত বছৰৰ এপ্ৰিলৰ পৰা জুনলৈ ৭৪,৫৩০ কোটি টকা আয় কৰাৰ বিপৰীতে এইবছৰ সেই একেই সময়ত আয় কৰিছে ৪৫,৮৮৫ কোটি টকা। বিগত বছৰৰ এপ্ৰিলৰ পৰা জুনলৈ বিপিচিএলৰ আয় হৈছিল ৮৫,৮৫৯.৫৯ কোটি টকা। এই বছৰ এপ্ৰিলৰ পৰা জুনলৈ তেওঁলোকে আয় কৰিছে ৫০৬১৬.৯২ কোটি টকা। জিএআইএলৰ বিগত বছৰৰ এপ্ৰিল – জুন মাহত আয় হৈছিল ১৮,২৭৬ কোটি টকা। এইবছৰ সেই একেই সময়ত তেওঁলোকে আয় কৰিছে মাত্ৰ ১২,০৬০ কোটি টকা।
লোকসভাত আজি এক লিখিত প্ৰশ্নৰ উত্তৰত এই কথা জনাইছে কেন্দ্ৰীয় পেট্ৰ’লিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ মন্ত্ৰী শ্ৰী ধৰ্মেন্দ্ৰ প্ৰধানে।