কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
এন.এফ.এল.না য়ুরিয়া তোন লাখ ১৬.১১ পুথোত্তুনা ২০২০-২০২১গী এপ্রিল অমসুং ওগস্ততা ১৩% হেনগৎতুনা রেকোর্দ থমখ্রে
হার য়োনবা অমসুং পুথোকপদা হেনগৎপগী পাউদম লৈরি
11 SEP 2020 1:27PM by PIB Imphal
নেস্নেল ফর্তিলাইজর লিমিতেৎ -(এন.এফ.এল.)না চহি ২০১৯-২০ অসিদা পুথোকখিবা মেত্রিক তোন লাখ ১৪.২৬ পুথোকখিবা অসিদগী ১৩% হেন্না পুথোক্তুনা হায়বদি ২০২০-২১গী অহানবা থা মঙা অসিদা মেত্রিক তোন লাখ ১৬.১১ পুথোক্তুনা হন্দক্না হেনখ্রে।
এন.এফ.এল.গী মতুং ইন্না কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী য়ুনিয়ন মিনিস্ত্রীগী দিপার্তমেন্ত ওফ ফর্তিলাইজরগী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু.না রেকোর্দ তৌদুনা ২০২০গী এপ্রিলদগী-ওগস্ত ফাওবদা হার মেত্রিক তোন লাখ ২৩.৮১ য়োম্দুনা মান্নবা মমাং চহিগী মেত্রিক তোন লাখ ২০.৫৭ য়োম্দুনা ১৬% হেন্দুনা চৎলি।
চৎখিবা চহি খর অসিদা, কম্পনি অসিনা পোত্থোক অমা পুথোকলম্বদগী পোত্থোক ময়াম অমা পুথোক্তুনা দি.এ.পি., এম.ও.পি., এস.এস.পি. অমসুং মখল কয়াগী হার, বেন্তোনাইত সলফর, সিদস, বাইও-ফর্তিলাইজরগী অনৌবা মখল অমসুং এগ্রো কেমিকেল অসি হাপচিল্লি।
এন.এফ.এল.না হৌজিক লৌমীশিংদা এগ্রীগী ওইবা চংগদবা পুম্বা পিরী।
কম্পনি অসিনা হৌজিক, য়ুরিয়াগী প্লান্ত অসি পঞ্জাবকী নঙ্গাল অমসুং বাথিন্দাদা মফম মঙা, হারিয়ানাগীনা পানিপৎ, অমসুং মধ্য প্রদেশকী গুনা দিস্ত্রীক্তাকী ভিজয়পুরদা প্লান্ত অনি মদুগী মথত্তা বিজয়পুরদা বাইও-ফর্তিলাইজর প্লান্ত অমসুং পানিপৎতা বেন্তোনাইত সলফর প্লান্ত লৈরি।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
NFL produces 16.11 lakh tonne of urea recording 13% growth in April-Aug 2020-2021
Reports jump in fertilizer sales and production
11 SEP 2020 1:27PM by PIB Delhi
National Fertilizers Limited -NFL has surpassed the productions targets by producing 16.11 Lakh MT urea in first five months of 2020-21, higher by 13% compared to 14.26 LMT produced during the same period in 2019-20.
According to NFL, a PSU under Deptt of Fertilizers, Union Ministry of Chemicals and Ferlizers, has recorded total fertilizer sale of 23.81 Lakh MT in April-August’20 showing a growth of 16% compared to previous best of 20.57 Lakh MT recorded during same period in 2019-20.
In the last few year, the Company has transformed from a single product to multi product company by adding DAP, MoP, SSP & Complex fertilizers, Bentonite Sulphur, Seeds, new strains of Bio-fertilizers and Agro chemicals in its product line.
NFL is now providing all agri-inputs to the farmers under one roof.
The Company, at present, operates Five Urea Plants located at Nangal & Bathinda in Punjab, Panipat in Haryana and two Plants at Vijaipur in the Guna district of Madhya Pradesh besides having Bio-Fertilizers plant in Vijaipur and Bentonite Sulphur plant in Panipat.