Ministry of Chemicals and Fertilizers
NFL produces 16.11 lakh tonne of urea recording 13% growth in April-Aug 2020-2021
Reports jump in fertilizer sales and production
11 SEP 2020 1:27PM by PIB Delhi
National Fertilizers Limited -NFL has surpassed the productions targets by producing 16.11 Lakh MT urea in first five months of 2020-21, higher by 13% compared to 14.26 LMT produced during the same period in 2019-20.
According to NFL, a PSU under Deptt of Fertilizers, Union Ministry of Chemicals and Ferlizers, has recorded total fertilizer sale of 23.81 Lakh MT in April-August’20 showing a growth of 16% compared to previous best of 20.57 Lakh MT recorded during same period in 2019-20.
In the last few year, the Company has transformed from a single product to multi product company by adding DAP, MoP, SSP & Complex fertilizers, Bentonite Sulphur, Seeds, new strains of Bio-fertilizers and Agro chemicals in its product line.
NFL is now providing all agri-inputs to the farmers under one roof.
The Company, at present, operates Five Urea Plants located at Nangal & Bathinda in Punjab, Panipat in Haryana and two Plants at Vijaipur in the Guna district of Madhya Pradesh besides having Bio-Fertilizers plant in Vijaipur and Bentonite Sulphur plant in Panipat.

ৰাসায়নিক আৰু সাৰ মন্ত্ৰালয়
২০২০-২১ বৰ্ষৰ এপ্ৰিলৰ পৰা আগষ্টলৈ ১৩% বিকাশেৰে এনএফএলে উৎপাদন কৰিছে ১৬.১১ লাখ টন ইউৰিয়া
সংশ্লিষ্ট সময়ছোৱাত সাৰৰ বিক্ৰী আৰু উৎপাদনত ব্যাপক বৃদ্ধি
11 SEP 2020 1:27PM by PIB Guwahati
নেশ্যনেল ফাৰ্টিলাইজাৰ্ছ লিমিটেড চমুকৈ এনএফএলে ২০২০-২১ বিত্তীয় বৰ্ষৰ এপ্ৰিল মাহৰ পৰা আগষ্ট মাহলৈ সময়ছোৱাত ১৬.১১ লাখ মেট্ৰিক টন উৎপাদনেৰে ইউৰিয়া সাৰ উৎপাদনৰ বাবে স্থিৰ কৰা লক্ষ্য অতিক্ৰম কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। উল্লেখ্য যে ২০১৯-২০ বৰ্ষৰ একেই সময়ছোৱাত প্ৰতিষ্ঠানটোৱে উৎপাদন কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল ১৪.২৬ লাখ মেট্ৰিক টন সামগ্ৰী, অৰ্থাৎ এইবছৰ উৎপাদনৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰতিষ্ঠানটোৱে বিগত বৰ্ষৰ একেখিনি সময়ৰ তুলনাত ১৩% অধিক বিকাশ লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে।
কেন্দ্ৰীয় ৰসায়ন আৰু সাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ সাৰ বিভাগৰ অধীনৰ এক ৰাজহুৱা খণ্ডৰ প্ৰতিষ্ঠান এনএফলৰ মতে প্ৰতিষ্ঠানটোৱে ২০২০ বিত্তীয় বৰ্ষৰ এপ্ৰিলৰ পৰা আগষ্ট মাহলৈ ২৩.৮১ লাখ মেট্ৰিক টন সাৰ বিক্ৰী কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে, আৰু এই পৰিমাণ বিগত বৰ্ষৰ একেখিনি সময়ৰ তুলনাত ১৬% অধিক। উল্লেখ্য যে ২০১৯-২০ বৰ্ষৰ একেখিনি সময়তে প্ৰতিষ্ঠানটোৱে বিক্ৰী কৰিছিল ২০.৫৭ লাখ মেট্ৰিক টন সাৰ।
বিগত কেইটামান বৰ্ষত DAP, MoP, SSP আৰু কমপ্লেক্স সাৰ, ভেণ্টোনাইট ছালফাৰ, বীজ, জৈৱ উৰ্বৰক আৰু কৃষি ৰাসায়নিক সামগ্ৰীৰ নতুন নতুন ধৰণ উৎপাদন আৰম্ভ কৰি এনএফএলে একক সামগ্ৰী উৎপাদনকাৰীৰ পৰা বহুমুখী উৎপাদনকাৰীত পৰিণত হৈছে।
এনএফএলে এতিয়া কৃষকসকলৰ কৃষিকাৰ্যৰ বাবে সাৰ, ৰাসায়নিক সামগ্ৰী আৰু বীজ আদিৰ দৰে আটাইবোৰ জৰুৰী সামগ্ৰী একেখন মুধচৰ তলতে উপলব্ধ কৰোৱায়।
কোম্পানীটোৱে সম্প্ৰতি দেশৰ পাচটা ইউৰিয়া উৎপাদন কাৰখানা পৰিচালনা কৰি আছে। সেয়া ক্ৰমে পঞ্জাৱৰ নাংগাল আৰু বাথিণ্ডাত, হাৰিয়ানাৰ পানিপটত, মধ্যপ্ৰদেশৰ গুণা জিলাৰ বিজয়পুৰত দুটা কাৰখানা চলাই আছে এনএফএলে। ইয়াৰ উপৰিও বিজয়পুৰত এটা জৈৱিক সাৰ কাৰখানা আৰু পানিপটত এটা ভেণ্টোনাইট ছালফাৰ উৎপাদনৰ এটা কাৰখানা চলাই আছে।