বিত্ত মন্ত্ৰালয়
বেংকৰ ধাৰকসকলক সাহায্য প্ৰদানৰ মূল্যায়ন ক্ষেত্ৰত চৰকাৰক সহায় কৰিব বিশেষজ্ঞ কমিটীয়ে
10 SEP 2020 7:27PM by PIB Guwahati
সুদ ৰেহাই তথা অন্যান্য প্ৰাসংগিক বিষয়ক লৈ গজেন্দ্ৰ বাৰ্মা আৰু ইউঅ’আইৰ মাজত উচ্চতম ন্যায়ালয়ত চলি থকা শুনানিক লৈ বিভিন্ন চিন্তাৰ উদ্ৰেক হৈছে৷
ইয়াৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত সামগ্ৰিক মূল্যায়ন বাবে এক বিশেষজ্ঞ কমিটী গঠন কৰা হৈছে, যাতে এই বিষয়টোৰ সন্দৰ্ভত গ্ৰহণ কৰা সিদ্ধান্তসমূহ ভালদৰে অৱগত কৰিব পাৰে৷
বিশেষজ্ঞ কমিটীখন হৈছে-
(i) শ্ৰী ৰাজীৱ মেহঋষি, ভাৰতৰ কেগৰ প্ৰাক্তন অধ্যক্ষ৷
(ii) ড০ ৰবীন্দ্ৰ এইচ. ধোলাকিয়া, প্ৰাক্তন অধ্যাপক, আইআইএম আহমেদাবাদ আৰু প্ৰাক্তন সদস্য, ভাৰতীয় ৰিজাৰ্ভ বেংকৰ মুদ্ৰা নীতি কমিটী৷
(iii) শ্ৰী বি. শ্ৰীৰাম, প্ৰাক্তন পৰিচালন সঞ্চালক, ষ্টেট বেংক অৱ ইণ্ডিয়া আৰু আইডিবিআই বেংক৷
কমিটীৰ চৰ্তাৱলী নিম্নোলিখিত ধৰণৰঃ
(i) ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় ম’টেৰিয়ামৰ বাবে সুদ ৰেহাই দিলে ৰাষ্ট্ৰীয় অৰ্থনীতি আৰু বিত্তীয় সুস্থিৰতা পৰিবলগীয়া প্ৰভাৱ মাপ কৰা৷
(ii) এই ক্ষেত্ৰত সমাজৰ বিভিন্ন শ্ৰেণীৰ বিত্তীয় সমস্যা নিৰ্মূলকৰণ আৰু ল’বলগীয়া পদক্ষেপৰ সন্দৰ্ভত পৰামৰ্শ আগবঢ়োৱা৷
(iii) বৰ্তমানৰ পৰিস্থিতিত প্ৰয়োজনীয় যিকোনো পৰামৰ্শ আগবঢ়োৱা/নিৰীক্ষণ কৰা৷
এই কমিটীখনে এসপ্তাহৰ ভিতৰত প্ৰতিবেদন দাখিল কৰিব৷ ভাৰতীয় ষ্টেট বেংকে কমিটীখনক সচিবীয় সমৰ্থন আগবঢ়াব৷ এই উদ্দেশ্য কমিটীয়ে বেংক আৰু অন্যান্য অংশীদাৰৰ সৈতে প্ৰয়োজনীয় আলোচনাত মিলিত হ’ব পাৰিব৷

Ministry of Finance
Expert committee to assist Government for assessment of relief to bank borrowers
10 SEP 2020 7:27PM by PIB Delhi
Various concerns have been raised during the proceedings of the ongoing hearing in Hon’ble Supreme Court of India, in the matter of Gajendra Sharma Vs. UoI and Others, of the matter regarding the relief sought in terms of waiver of interest and waiver of interest on interest and other related issues.
Government has accordingly constituted an Expert Committee for making an overall assessment so that its decisions in this regard are better informed.
The Expert Committee shall be as under:
(i) Shri Rajiv Mehrishi, former CAG of India - Chairperson
(ii) Dr. Ravindra H. Dholakia, former Professor, IIM Ahmedabad & ex- Member, Monetary Policy Committee of Reserve Bank of India
(iii) Shri B. Sriram, Former Managing Director, State Bank of India & IDBI Bank
The terms of reference of the committee shall be as under:
(i) Measuring the impact on the national economy and financial stability of waiving of interest and waiving of interest on interest on the COVID-19 related moratorium
(ii) Suggestions to mitigate financial constraints of various sections of society in this respect and measures to be adopted in this regard
(iii) Any other suggestions/observations that may be necessary given the current situation.
The committee will submit its report within one week. State Bank of India will provide secretarial support to the committee. The Committee may consult banks or other stakeholders, as deemed necessary, for the purpose.