গৃহ মন্ত্ৰালয়
আন্তৰ্জাতিক সাক্ষৰতা দিৱসত দেশবাসীক শুভেচ্ছা কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
‘ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ দূৰদৰ্শী নেতৃত্বত আমাৰ চৰকাৰে শিশুসকলৰ সবলীকৰণ কৰা আৰু “সকলোৰে বাবে শিক্ষা” অভিযানৰ দিশত নিৰলসভাৱে কাম কৰি আছে’
“মোদী চৰকাৰৰ ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষা নীতি, বেটী বচাও-বেটী পঢ়াও, সমগ্ৰ শিক্ষা অভিযান আদি সংস্কাৰে শিক্ষাৰ প্ৰতি দায়বদ্ধতা প্ৰতিফলিত কৰে ”
আন্তৰ্জাতিক সাক্ষৰতা দিৱস ২০২০-এ “কভিড-১৯ সংকট আৰু তাৰ বাহিৰতো শিক্ষাদান আৰু গ্ৰহণৰ বিষয়” ত আলোকপাত কৰে
08 SEP 2020 1:33PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আন্তৰ্জাতিক সাক্ষৰতা দিৱসত দেশবাসীক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে। এক টুইটযোগে শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, ‘ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ দূৰদৰ্শী নেতৃত্বত আমাৰ চৰকাৰে শিশুসকলৰ সবলীকৰণ কৰিছে আৰু “সকলোৰে বাবে শিক্ষা” অভিযানৰ দিশত ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষা নীতি, বেটী বচাও-বেটী পঢ়াও, সমগ্ৰ শিক্ষা অভিযান আদি সংস্কাৰৰ জৰিয়তে নিৰলসভাৱে কাম কৰি আছে।’
আন্তৰ্জাতিক সাক্ষৰতা দিৱস ২০২০-এ “কভিড-১৯ সংকট আৰু তাৰ বাহিৰতো শিক্ষাদান আৰু গ্ৰহণৰ বিষয়” বিশেষভাৱে শিক্ষাবিদসকল আৰু পৰিৱৰ্তিত শিক্ষানীতিৰ ভূমিকাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। থীমটোৱে আজীৱন শিক্ষাৰ দৃষ্টিকোণেৰে সাক্ষৰতা শিক্ষাক গুৰুত্ব প্ৰদান কৰিছে আৰু সেয়ে মূলতঃ যুৱসমাজ আৰু প্ৰাপ্তবয়স্কৰ ওপৰত দৃষ্টি নিবদ্ধ কৰে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah greets the nation on International Literacy Day today
“Our govt under the visionary leadership of PM Modi has been empowering the children and working tirelessly towards its mission 'Education for All'”
“Modi govt’s reforms like NEP, Beti Bachao-Beti Padhao, Samagra Shiksha Abhiyan, etc reflects its commitment towards the same”
International Literacy Day 2020 focuses on “Literacy teaching and learning in the COVID-19 crisis and beyond”
08 SEP 2020 1:33PM by PIB Delhi
Union Home Minister Shri Amit Shah greeted the nation on International Literacy Day today. In his tweet, Union Home Minister said “Our government under the visionary leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi has been empowering the children and working tirelessly towards its mission 'Education for All' through reforms like NEP, Beti Bachao-Beti Padhao, Samagra Shiksha Abhiyan, etc”.
International Literacy Day 2020 focuses on “Literacy teaching and learning in the COVID-19 crisis and beyond,” especially on the role of educators and changing pedagogies. The theme highlights literacy learning in a lifelong learning perspective, and therefore, mainly focuses on youth and adults.